Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom nápaditú desiatu pre školáka: Domáci pribináčik, vajíčkový chlebík

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nátierka s mrkvou a hrozienkami

Potrebujeme: 100 g syra Lučina, hrsť hrozienok, 1 mrkvu, štipku soli

Postup: Ak máme väčšie hrozienka, prekrojíme ich na menšie a dáme do misky. Pridáme syr a najemno nastrúhanú mrkvu. Všetko dobre premiešame a podľa potreby trochu dosolíme.

Ak majú vaše ratolesti radšej sladkú desiatu, môžeme do nátierky pridať trošku medu. Potom už len stačí natrieť pečivo.

Domáci pribináčik

Potrebujeme: 2 balenie jemného tvarohu, práškový cukor podľa chuti, 1 smotanu na šľahanie a prípadne aj ovocie či granko, ak chceme vyrobiť kakaový krém, tak aj trochu kakaa, alebo granka

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V miske šľahačom vymiešame zo smotany tuhú šľahačku. Pridáme k nej tvaroh a toľko cukru, aby bol krém chutný, no pritom aby nebol príliš presladený. Všetko ešte raz dobre prešľaháme a naložíme do zatváracích pohárikov. Ak chceme kakaový krém, v tejto fáze k nemu primiešame trochu granka.

Vajíčkový chlebík

Potrebujeme: chlieb, vajíčko, soľ, korenie, paradajku, uhorku a rukolu. Na dressing: trochu smotanovej nátierky, kvalitnú majonézu, sušené paradajky, trochu pažítky

Postup: Trochu smotanovej nátierky zmiešame s malou lyžičkou majonézy, pridáme nasekanú pažítku a prípadne aj sušené paradajky. Podľa potreby ochutíme.

Vajíčko uvaríme namäkko, uhorku aj paradajky umyjeme a nakrájame. Chlieb natrieme dressingom a potom naň prekrojíme vajce uvarené namäkko. Osolíme ho a okoreníme. Poukladáme k nemu nakrájanú uhorku či paradajku a trochu rukoly.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 612
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 252
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 887
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 599
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu