Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Panenka v zemiakovej kaši, bravčová panvička, rybie filé s hubami

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Bravčová panvička

Na prípravu môžeme použiť hlbšiu panvicu vhodnú do rúry, alebo zapekaciu misku.

Potrebujeme: ¾ kg bravčového karé, ½ kg menších zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, 1 konzervované paradajky, 4 mrkvy, soľ, korenie na pečené bravčové, olej, mleté čierne korenie, sladkú, prípadne aj pálivú červenú papriku, petržlenovú vňať

Postup: Mäso nakrájame na plátky a dáme do misky. V dvoch lyžiciach oleja rozmiešame korenie na mäso, papriku aj soľ a vylejeme to na mäso. Dobre to premiešame a potom mäso opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ho na chvíľu odložíme bokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Do panvice s vyššími okrajmi alebo zapekacej misky dáme na dno konzervované paradajky, na to pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a premiešame. Na to dáme nakrájané mrkvy aj zemiaky a napokon na vrch poukladáme opečené mäso, ktoré prelejeme výpekom.

Panvicu zakryjeme alobalom a dáme upiecť do rúry zohriatej na 180 stupňov. Asi po 40 minútach alobal odkryjeme, aby jedlo chytilo zlatistú kôrku.

Rybie filety s hubovou omáčkou

Potrebujeme: rybie filety, soľ, korenie na ryby, čerstvý alebo sušený kôpor, maslo, 5-6 väčších šampiňónov, 1 šľahačkovú smotanu, 50 ml bieleho vína, 1 limetku, mleté čierne korenie, štipku hubového korenia

Postup: Maslom potrieme zapekaciu misku a poukladáme do nej rybie filety. Posypeme ich korením na ryby, osolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou.

Skryť Vypnúť reklamu

Na panvici zohrejeme trochu masla a orestujeme na ňom šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme ich, okoreníme, podlejeme vínom a keď sa odparí, preložíme ich na pripravené ryby.

V smotane rozmiešame trochu soli, štipku hubového korenia, trochu kôpru a vylejeme to do zapekacej misky.

Všetko dáme asi na pol hodiny zapiecť do vyhriatej rúry.

Panenka v kaši

Potrebujeme: 1 bravčovú panenku, soľ, mleté čierne korenie, olej, asi kilo zemiakov, 100 ml mlieka, strúhaný tvrdý syr, trochu rozmarínu, pridať môžeme aj hrsť v oleji naložených sušených paradajok

Postup: Zemiaky nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

Kým sa uvaria, umyjeme a odblaníme si panenku. Osušíme ju, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Takto pripravené mäso opečieme zo všetkých strán na panvici, kým nebude mať zlatistú kôrku.

Skryť Vypnúť reklamu

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme (nemixujeme) a zmiešame ich s teplým mliekom. Pridáme k nej asi 100 g strúhaného syra, prípadne aj nadrobno nakrájané sušené paradajky a dochutíme ak je to potrebné.

Kašu naložíme do zapekacej misky, do nej zatlačíme opečenú panenku a dáme ešte asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 250 stupňov.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  2. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  5. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  6. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  7. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  8. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  9. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  10. Nie je to len chlapská záležitosť
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 765
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 634
  3. Aká je chémia vôní 13 408
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 672
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 567
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 094
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 668
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 261
  9. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 045
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 904
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

S výstavbou parkoviska by sa malo začať v apríli.

Na Zabijanci v Rudňanoch je 500 ľudí už mesiace bez elektriny

Miestni si kúpili elektrocentrály aj sviečky. Káble ukradli výtržníci z osady.

Na Zabijanci v marci horelo. Požiar spôsobila sviečka.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Verejné vypočúvanie Maroša Žilinku.
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop