Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Panenka v zemiakovej kaši, bravčová panvička, rybie filé s hubami

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bravčová panvička

Na prípravu môžeme použiť hlbšiu panvicu vhodnú do rúry, alebo zapekaciu misku.

Potrebujeme: ¾ kg bravčového karé, ½ kg menších zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, 1 konzervované paradajky, 4 mrkvy, soľ, korenie na pečené bravčové, olej, mleté čierne korenie, sladkú, prípadne aj pálivú červenú papriku, petržlenovú vňať

Postup: Mäso nakrájame na plátky a dáme do misky. V dvoch lyžiciach oleja rozmiešame korenie na mäso, papriku aj soľ a vylejeme to na mäso. Dobre to premiešame a potom mäso opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ho na chvíľu odložíme bokom.

SkryťVypnúť reklamu

Do panvice s vyššími okrajmi alebo zapekacej misky dáme na dno konzervované paradajky, na to pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a premiešame. Na to dáme nakrájané mrkvy aj zemiaky a napokon na vrch poukladáme opečené mäso, ktoré prelejeme výpekom.

Panvicu zakryjeme alobalom a dáme upiecť do rúry zohriatej na 180 stupňov. Asi po 40 minútach alobal odkryjeme, aby jedlo chytilo zlatistú kôrku.

Rybie filety s hubovou omáčkou

Potrebujeme: rybie filety, soľ, korenie na ryby, čerstvý alebo sušený kôpor, maslo, 5-6 väčších šampiňónov, 1 šľahačkovú smotanu, 50 ml bieleho vína, 1 limetku, mleté čierne korenie, štipku hubového korenia

Postup: Maslom potrieme zapekaciu misku a poukladáme do nej rybie filety. Posypeme ich korením na ryby, osolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou.

SkryťVypnúť reklamu

Na panvici zohrejeme trochu masla a orestujeme na ňom šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme ich, okoreníme, podlejeme vínom a keď sa odparí, preložíme ich na pripravené ryby.

V smotane rozmiešame trochu soli, štipku hubového korenia, trochu kôpru a vylejeme to do zapekacej misky.

Všetko dáme asi na pol hodiny zapiecť do vyhriatej rúry.

Panenka v kaši

Potrebujeme: 1 bravčovú panenku, soľ, mleté čierne korenie, olej, asi kilo zemiakov, 100 ml mlieka, strúhaný tvrdý syr, trochu rozmarínu, pridať môžeme aj hrsť v oleji naložených sušených paradajok

Postup: Zemiaky nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

Kým sa uvaria, umyjeme a odblaníme si panenku. Osušíme ju, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Takto pripravené mäso opečieme zo všetkých strán na panvici, kým nebude mať zlatistú kôrku.

SkryťVypnúť reklamu

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme (nemixujeme) a zmiešame ich s teplým mliekom. Pridáme k nej asi 100 g strúhaného syra, prípadne aj nadrobno nakrájané sušené paradajky a dochutíme ak je to potrebné.

Kašu naložíme do zapekacej misky, do nej zatlačíme opečenú panenku a dáme ešte asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 250 stupňov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 586
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu