Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom kuracie špeciality: Balzamikové kurča, fajitas, kuracie pirohy

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Balzamikové kurča.Balzamikové kurča.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie fajitas

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 4 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml paradajkového pretlaku, 1 čerstvú čili papričku, 1 PL worcesterskej omáčky, olivový olej

Postup: Na panvicu dáme olivový olej a najskôr na ňom opečieme cibuľu. Potom k pridáme na pásiky nakrájanú papriku a čili papričku. Opekáme kým paprika nezmäkne. Polovicu papriky s cibuľou a celé chilli dáme do mixéra, pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a rozmixujeme na pastu. K zvyšnej paprike pridáme kuracie prsia, worcesterskú omáčku, soľ, korenie a opekáme kým mäso nie je hotové.

SkryťVypnúť reklamu

Podávať môžeme dvojakým spôsobom. Buď použijeme kukuričné tortily, do ktorých naložíme mäso, potrieme ho paprikovou pastou a zabalíme.

Alebo mäso naservírujeme s ryžou a polejeme ho tým paradajovo-paprikovým mixom.

Balzamikové kurča so zeleninou

Potrebujeme: 5 zemiakov, 4 väčšie mrkvy, kuracie mäso (môžu byť prsia, stehná, či naporcované celé kurča), olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie.

Na omáčku: 1 dl balzamika, 2 PL biely vínny ocot, 2 PL olivového oleja, trochu citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Ak majú zemiaky peknú šupku, nemusíme ich čistiť, stačí dobre umyť a osušiť. Nakrájame ich na rovnomerné kúsky, môžu to byť napríklad akoby hrubšie hranolky.

Poukladáme ich na plech vyložený papierom, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením. Rovnako naložíme s mrkvou. Tiež ju očistíme, nakrájame, dáme na plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Kuracie mäso tiež osolíme a okoreníme a poukladáme k zelenine na plech. Všetko dáme spolu do rúry a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si do kastróla dáme balzamiko, vínny ocot, olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, korenie a soľ a varíme, kým sa nám omáčka nezredukuje na primeranú hustotu. Upečené mäso a zeleninu rozdelíme na porcie a pred podávaním pokvapkáme omáčkou.

Kuracie pirohy

Potrebujeme: 300 g mletého kuracieho mäsa, olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, štipku kurkumy, 100 g sušených paradajok, lístkové cesto, vajíčko

Postup: Na zohriatom oleji najskôr opražíme celkom najemno nasekanú cibuľu. Pridáme k nej mleté mäso, papriku, kurkumu, nakrájané sušené paradajky a všetko spolu podusíme. Podľa potreby môžeme podliať kuracím vývarom, aby náplň bola primerané vláčna. Zmes necháme vychladnúť a zatiaľ si rozvaľkáme cesto, ktoré si pomocou hrnčeka nakrájame na kruhy.

SkryťVypnúť reklamu

Mali by byť väčšie ako na naše klasické pirohy.

Na každé koliesko dáme dusné kuracie mäso, preložíme a pomocou vidličky spojíme, aby nám náplň nevytiekla.

Poukladáme ich na plech, potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a dáme na 20 minút upiecť do vyhriatej rúry.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 618
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 117
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 128
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 247
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 889
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 717
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 594
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu