Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom kuracie špeciality: Balzamikové kurča, fajitas, kuracie pirohy

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Kuracie fajitas

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 4 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml paradajkového pretlaku, 1 čerstvú čili papričku, 1 PL worcesterskej omáčky, olivový olej

Postup: Na panvicu dáme olivový olej a najskôr na ňom opečieme cibuľu. Potom k pridáme na pásiky nakrájanú papriku a čili papričku. Opekáme kým paprika nezmäkne. Polovicu papriky s cibuľou a celé chilli dáme do mixéra, pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a rozmixujeme na pastu. K zvyšnej paprike pridáme kuracie prsia, worcesterskú omáčku, soľ, korenie a opekáme kým mäso nie je hotové.

Skryť Vypnúť reklamu

Podávať môžeme dvojakým spôsobom. Buď použijeme kukuričné tortily, do ktorých naložíme mäso, potrieme ho paprikovou pastou a zabalíme.

Alebo mäso naservírujeme s ryžou a polejeme ho tým paradajovo-paprikovým mixom.

Balzamikové kurča so zeleninou

Potrebujeme: 5 zemiakov, 4 väčšie mrkvy, kuracie mäso (môžu byť prsia, stehná, či naporcované celé kurča), olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie.

Na omáčku: 1 dl balzamika, 2 PL biely vínny ocot, 2 PL olivového oleja, trochu citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Ak majú zemiaky peknú šupku, nemusíme ich čistiť, stačí dobre umyť a osušiť. Nakrájame ich na rovnomerné kúsky, môžu to byť napríklad akoby hrubšie hranolky.

Poukladáme ich na plech vyložený papierom, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením. Rovnako naložíme s mrkvou. Tiež ju očistíme, nakrájame, dáme na plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Kuracie mäso tiež osolíme a okoreníme a poukladáme k zelenine na plech. Všetko dáme spolu do rúry a upečieme.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si do kastróla dáme balzamiko, vínny ocot, olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, korenie a soľ a varíme, kým sa nám omáčka nezredukuje na primeranú hustotu. Upečené mäso a zeleninu rozdelíme na porcie a pred podávaním pokvapkáme omáčkou.

Kuracie pirohy

Potrebujeme: 300 g mletého kuracieho mäsa, olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, štipku kurkumy, 100 g sušených paradajok, lístkové cesto, vajíčko

Postup: Na zohriatom oleji najskôr opražíme celkom najemno nasekanú cibuľu. Pridáme k nej mleté mäso, papriku, kurkumu, nakrájané sušené paradajky a všetko spolu podusíme. Podľa potreby môžeme podliať kuracím vývarom, aby náplň bola primerané vláčna. Zmes necháme vychladnúť a zatiaľ si rozvaľkáme cesto, ktoré si pomocou hrnčeka nakrájame na kruhy.

Skryť Vypnúť reklamu

Mali by byť väčšie ako na naše klasické pirohy.

Na každé koliesko dáme dusné kuracie mäso, preložíme a pomocou vidličky spojíme, aby nám náplň nevytiekla.

Poukladáme ich na plech, potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a dáme na 20 minút upiecť do vyhriatej rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  2. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  3. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  4. Nie je to len chlapská záležitosť
  5. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  6. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  7. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  8. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  9. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  10. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 868
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 729
  3. Aká je chémia vôní 13 505
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 772
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 661
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 195
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 742
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 256
  9. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 250
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 986
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

OĽaNO: Zvolenie Žilinku je kompromis (reakcie)

Kollár od Žilinku očakáva očistenie prokuratúry.

Ivan Ivanič, šéf SLA.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop