Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom zemiakové dobroty: Závin s mäsom a špenátom, pizza pepperoni

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiaková roláda

Potrebujeme: 6 veľkých zemiakov, 2 šálky strúhaného parmezánu, soľ, olivový olej, 1 cibuľu, pol kila mletého mäsa, 1 konzervované paradajky, petržlenovú vňať, sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie, asi dve hrste špenátových listov, 2 strúčiky cesnaku, 1 šálku syra ricotta, prípadne nejaký podobný krémový typ, 1 šálku strúhanej mozzarelly

Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Plech vystelieme papierom a posypeme ho jednou šálkou parmezánu. Na syr potom tesne vedľa seba poukladáme plátky zemiakov, osolíme ich a posypeme druhou šálkou parmezánu. Dáme to upiecť do stredne vyhriatej rúry asi na pol hodiny. Zemiaky nesmú byť upečené príliš, nemali by byť chrumkavé.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si v panvici zohrejeme trochu oleja a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme mleté mäso a keď sa zatiahne tak pridáme paradajky, korenie, mletú papriku, soľ, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Mäso odstavíme.

Na druhej panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom špenát, osolíme ho, pridáme trochu cesnaku, odstavíme a vmiešame syr.

Na upečenú zemiakovú placku potom navrstvíme mäso, na to syrovo-špenátovú zmes, všetko posypeme mozzarellou a pomocou papiera, na ktorom sme piekli zemiaky všetko zrolujeme. Dobre zatlačíme a môžeme pokrájať na porcie.

Pizza pepperoni zo zemiakov

Potrebujeme: niekoľko stredne veľkých zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, sušené oregano, strúhanú mozzarellu, plátky pikantnej salámy, salsu či podobnú paradajkovú omáčku vhodnú na pizzu, lístky bazalky

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zemiaky nakrájame na plátky a dáme ich do misky. Pridáme k nim soľ, mleté čierne korenie, oregano a paradajkovú omáčku tak, aby sa ňou zemiaky pekne obalili.

Ochutené zemiaky dáme do panvice a urovnáme tak, aby pekne prekryli dno. Posypeme ich mozzarellou a na vrch poukladáme salámu. Kto má rád, môže si pridať aj kúsky zelenej papriky a všetko dáme do rúry zapiecť asi na 45 minút. Pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky.

Zemiakový šalát s kaparami a slaninou

Potrebujeme: 500 g zemiakov, 150 g bieleho jogurtu, 2 - 3 PL majonézy, sterilizované kapary, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať alebo kôpor, slaninu

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich ochladnúť a potom ich ošúpeme. Potom ich nakrájame podľa vlastných predstáv, môžu byť na plátky alebo kocky. Zmiešame jogurt s majonézou, citrónovou šťavou, korením a soľou a týmto dresingom polejeme zemiaky. Posypeme ich kaparami, vňaťou či kôprom a na záver pridáme opražené kúsky slaniny.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 610
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 256
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 885
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 602
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu