Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom sladké raňajky: Banánové wafle, palacinky, francúzsky toast

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Americké palacinky

Potrebujeme: 200 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 400 ml mlieka, ½ balíčka prášku do pečiva, 20 g masla, 1 PL cukru, štipku soli, olej, na poliatie maslo a med

Postup: V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a potom k nej pridáme vajíčka a premiešame. Za stáleho miešania pridávame mlieko a napokon aj roztopené maslo.

Zmes vyšľaháme dohladka a cesto necháme niekoľko minút oddýchnuť.

Zatiaľ si zohrejeme panvicu, potrieme ju olejom a naberačkou na ňu postupne dávkujeme cesto a pečieme hrubé palacinky, ktoré by mali vyzerať podobne ako naše lievance, to znamená, že by mali mať hrúbku asi pol centimetra.

SkryťVypnúť reklamu

Keď je palacinka z jednej strany upečená dohneda obrátime ju, upečieme z druhej strany a hneď servírujeme, kým sú ešte teplé. Polejeme si ich roztopeným maslom a medom či javorovým sirupom a ozdobíme ovocím.

Francúzske toasty

Potrebujeme: plátky bieleho toastového chleba alebo vianočky, vajíčka, smotanu alebo plnotučné mlieko, 1-2 balíčky vanilkového cukru, práškový cukor, olej

Postup: Vajíčka dobre vyšľaháme vidličkou a postupne k nim zamiešame trochu smotany, vanilkový aj práškový cukor. Plátky chleba alebo vianočky namáčame do vajíčkovo-smotanovej zmesi. Opečieme ich z oboch strán na troche rozohriateho oleja s maslom z oboch strán. Toasty podávame ešte teplé s roztopeným maslom a posypané práškovým cukrom.

Banánové wafle

Potrebujeme: 240 g masla, 2 zrelé banány, 200 ml kyslej smotany, 2 vajíčka, 300 ml mlieka, 260 g hladkej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 4 PL kryštálového cukru

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Banány roztlačíme v miske a postupne k nim primiešame kyslú smotanu a vaječné žĺtky. Za stáleho šľahania prilejeme rozpustené a trochu vychladnuté maslo, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten na záver primiešame do cesta.

Pomocou waflovača upečieme wafle, ktoré servírujeme ozdobené ľubovoľnou prílohou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu