Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapekaná kapusta s jablkami a klobásou, zemiaky s klobásou na pive

Inšpirácie do vašej kuchyne.

K fašiangovému času patrí aj dobrá klobása. A nemusí byť len varená či pečená s horčicou a chrenom.

Zapekaná kapusta s klobásou a jablkami

Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 2 zelené jablká, 100 ml jablčného muštu, 1 ČL trstinového cukru, 1 ČL mletej rasce, slnečnicový olej, soľ, mleté čierne korenie, 3 klobásy, môžu byť pikantné aj jemné, záleží od chuti

Postup: Kapustu vyžmýkame a dáme do misky. Pridáme k nej nahrubo nastrúhané jablká, cukor, rascu a zalejeme muštom. Solíme a koreníme opatrne, pretože musíme počítať s tým, že klobásy ešte pustia šťavu.

SkryťVypnúť reklamu

Ochutenú kapustu rozložíme na olejom potretý pekáč. Klobásy nakrájame na kolieska a krátko ich orestujeme na troche oleja na panvici. Opečené kolieska pridáme ku kapuste a pekáč dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny.

Krúpová polievka s klobásou

Potrebujeme: 100 g krúp, 3 mrkvy, 20 g sušených húb, 300 g zemiakov, olej, 1 cibuľu, lyžicu hladkej múky, 2 údené klobásy, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku

Postup: Do hrnca dáme vopred namočené a následne vyžmýkané huby s krúpami zalejeme vodou a povaríme. Po chvíli k nim pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a klobásu. Polievku necháme variť a keď bude všetko takmer uvarené, pripravíme si zápražku.

Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej trochu červenej papriky, poprášime múkou a dobre premiešame. Zalejeme vodou a zápražku vlejeme do polievky. Všetko spolu ešte povaríme a až nakoniec polievku dosolíme a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiakovo-klobásová frittata na pive

Potrebujeme: 400 g zemiakov, 2 cibule, 2 údené klobásy, 300 ml tmavého piva, 2 strúčiky cesnaku, 5 vajec, petržlenovú vňať, slnečnicový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a dáme na plech s vyššími okrajmi. Osolíme ich, okoreníme a posypeme mletou rascou, Potom ich zalejeme pivom a dáme piecť do rúry pri teplote 200 stupňov, kým nebudú mäkké.

Zatiaľ si klobásy nakrájame na kolieska a orestujeme ich na panvici s trochou oleja. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom klobásovú zmes odstavíme a dáme do misky. Pridáme upečené zemiaky a všetko premiešame s vajíčkami.

Osolíme, okoreníme a premiestnime do panvice s nepriľnavým dnom. Povrch pekne urovnáme, posypeme petržlenovou vňaťou a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 610
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 256
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 885
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 602
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu