Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapekaná kapusta s jablkami a klobásou, zemiaky s klobásou na pive

Inšpirácie do vašej kuchyne.

K fašiangovému času patrí aj dobrá klobása. A nemusí byť len varená či pečená s horčicou a chrenom.

Zapekaná kapusta s klobásou a jablkami

Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 2 zelené jablká, 100 ml jablčného muštu, 1 ČL trstinového cukru, 1 ČL mletej rasce, slnečnicový olej, soľ, mleté čierne korenie, 3 klobásy, môžu byť pikantné aj jemné, záleží od chuti

Postup: Kapustu vyžmýkame a dáme do misky. Pridáme k nej nahrubo nastrúhané jablká, cukor, rascu a zalejeme muštom. Solíme a koreníme opatrne, pretože musíme počítať s tým, že klobásy ešte pustia šťavu.

Skryť Vypnúť reklamu

Ochutenú kapustu rozložíme na olejom potretý pekáč. Klobásy nakrájame na kolieska a krátko ich orestujeme na troche oleja na panvici. Opečené kolieska pridáme ku kapuste a pekáč dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny.

Krúpová polievka s klobásou

Potrebujeme: 100 g krúp, 3 mrkvy, 20 g sušených húb, 300 g zemiakov, olej, 1 cibuľu, lyžicu hladkej múky, 2 údené klobásy, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku

Postup: Do hrnca dáme vopred namočené a následne vyžmýkané huby s krúpami zalejeme vodou a povaríme. Po chvíli k nim pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a klobásu. Polievku necháme variť a keď bude všetko takmer uvarené, pripravíme si zápražku.

Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej trochu červenej papriky, poprášime múkou a dobre premiešame. Zalejeme vodou a zápražku vlejeme do polievky. Všetko spolu ešte povaríme a až nakoniec polievku dosolíme a okoreníme.

Skryť Vypnúť reklamu

Zemiakovo-klobásová frittata na pive

Potrebujeme: 400 g zemiakov, 2 cibule, 2 údené klobásy, 300 ml tmavého piva, 2 strúčiky cesnaku, 5 vajec, petržlenovú vňať, slnečnicový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a dáme na plech s vyššími okrajmi. Osolíme ich, okoreníme a posypeme mletou rascou, Potom ich zalejeme pivom a dáme piecť do rúry pri teplote 200 stupňov, kým nebudú mäkké.

Zatiaľ si klobásy nakrájame na kolieska a orestujeme ich na panvici s trochou oleja. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom klobásovú zmes odstavíme a dáme do misky. Pridáme upečené zemiaky a všetko premiešame s vajíčkami.

Osolíme, okoreníme a premiestnime do panvice s nepriľnavým dnom. Povrch pekne urovnáme, posypeme petržlenovou vňaťou a upečieme.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nie je to len chlapská záležitosť
  2. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  5. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  6. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  7. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  9. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  10. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 823
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 699
  3. Aká je chémia vôní 13 463
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 743
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 627
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 161
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 719
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 258
  9. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 186
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 957
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Ivan Ivanič, šéf SLA.
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop