Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom pre deti: Domáci Brumík, Kinder mliečny rez, kokosové Bueno

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Dnes deti prinesú domov výsledky polročného snaženia sa v školských laviciach. A za to si predsa zaslúžia odmenu. Čo im tak nachystať známe maškrty len v domácom prevedení?

Domáci Brumík

Potrebujeme: 100 g špaldovej celozrnej múky, 1 vajce, 30 g masla, 60 ml mlieka, ½ ČL prášku do pečiva, 60 g trstinového cukru, 1 ČL kakaa, 50 g čokolády, maslo a múka na vymazanie formy

Postup: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce, mlieko a opäť premiešame. Do zmesi pridáme múku a prášok do pečiva, vďaka čomu vznikne hustejšie cesto. Časť cesta si oddelíme do menšej misky a zmiešame ju s kakaom. Formičky na medvedíky poriadne vymastíme a pomúčime, dáme do nich kakaové cesto, ktoré potom opatrne prekryjeme zvyšným cestom asi 0,5 cm pod okraj formy. Do každého medvedíka vložíme malý kúsok čokolády a dobroty dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na 15 až 20 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Ak nemáme formičky na medvedíkov, pokojne môžeme použiť malé bábovkové či iné formičky.

Kinder mliečne rezy

Potrebujeme: 4 vajíčka, 80 gramov cukru, 20 ml mlieka, 100 ml oleja, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 PL medu, 1 lyžičku prášku do pečiva

Na plnku: 1 šľahačkovú smotanu, vaničku jemného tvarohu, 1 vanilkový cukor

Postup: V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva a dobre premiešame. Bielka vyšľaháme do hustej peny a po častiach primiešavame do tmavého cesta.

Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme pri teplote 180 stupňov.

Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Vyšľaháme si smotanu do tuhej šľahačky, pridáme k nej jemný tvaroh a dochutíme vanilkovým, prípadne aj práškovým cukrom.

Upečené cesto necháme poriadne vychladiť a rozdelíme ho na dve polovice. Jedno cesto pokvapkáme mliekom, nanesieme krém a priklopíme druhým. Koláč dáme na hodinu do chladničky stuhnúť a potom ho nakrájame na rezy.

Skryť Vypnúť reklamu

Domáce Bounty tyčinky

Potrebujeme: dve mliečne čokolády, 3 hrnčeky kokosu, 1 hrnček salka

Postup: Kokos vysypeme do misky a zalejeme ho salkom. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

Na plech alebo veľkú tácku dáme papier na pečenie a z kokosovej hmoty rukami vytvarujeme tyčinky. Pokojne to však môžu byť aj guľky. Dáme ich na polhodinu do mrazničky a zatiaľ si

rozpustíme mliečnu čokoládu. Necháme ju mierne ochladnúť a potom do nej máčame kokosové tyčinky, ktoré necháme na mriežke odkvapkať a zatuhnúť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  2. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  3. Nie je to len chlapská záležitosť
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  6. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  7. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  8. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  9. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  10. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 882
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 727
  3. Aká je chémia vôní 13 519
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 763
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 660
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 190
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 740
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 268
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 254
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 980
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

OĽaNO: Zvolenie Žilinku je kompromis (reakcie)

Kollár od Žilinku očakáva očistenie prokuratúry.

Ivan Ivanič, šéf SLA.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop