Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom pre deti: Domáci Brumík, Kinder mliečny rez, kokosové Bueno

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Dnes deti prinesú domov výsledky polročného snaženia sa v školských laviciach. A za to si predsa zaslúžia odmenu. Čo im tak nachystať známe maškrty len v domácom prevedení?

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Domáci Brumík

Potrebujeme: 100 g špaldovej celozrnej múky, 1 vajce, 30 g masla, 60 ml mlieka, ½ ČL prášku do pečiva, 60 g trstinového cukru, 1 ČL kakaa, 50 g čokolády, maslo a múka na vymazanie formy

Postup: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce, mlieko a opäť premiešame. Do zmesi pridáme múku a prášok do pečiva, vďaka čomu vznikne hustejšie cesto. Časť cesta si oddelíme do menšej misky a zmiešame ju s kakaom. Formičky na medvedíky poriadne vymastíme a pomúčime, dáme do nich kakaové cesto, ktoré potom opatrne prekryjeme zvyšným cestom asi 0,5 cm pod okraj formy. Do každého medvedíka vložíme malý kúsok čokolády a dobroty dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na 15 až 20 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Ak nemáme formičky na medvedíkov, pokojne môžeme použiť malé bábovkové či iné formičky.

Kinder mliečne rezy

Potrebujeme: 4 vajíčka, 80 gramov cukru, 20 ml mlieka, 100 ml oleja, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 PL medu, 1 lyžičku prášku do pečiva

Na plnku: 1 šľahačkovú smotanu, vaničku jemného tvarohu, 1 vanilkový cukor

Postup: V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva a dobre premiešame. Bielka vyšľaháme do hustej peny a po častiach primiešavame do tmavého cesta.

Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme pri teplote 180 stupňov.

Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Vyšľaháme si smotanu do tuhej šľahačky, pridáme k nej jemný tvaroh a dochutíme vanilkovým, prípadne aj práškovým cukrom.

Upečené cesto necháme poriadne vychladiť a rozdelíme ho na dve polovice. Jedno cesto pokvapkáme mliekom, nanesieme krém a priklopíme druhým. Koláč dáme na hodinu do chladničky stuhnúť a potom ho nakrájame na rezy.

SkryťVypnúť reklamu

Domáce Bounty tyčinky

Potrebujeme: dve mliečne čokolády, 3 hrnčeky kokosu, 1 hrnček salka

Postup: Kokos vysypeme do misky a zalejeme ho salkom. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

Na plech alebo veľkú tácku dáme papier na pečenie a z kokosovej hmoty rukami vytvarujeme tyčinky. Pokojne to však môžu byť aj guľky. Dáme ich na polhodinu do mrazničky a zatiaľ si

rozpustíme mliečnu čokoládu. Necháme ju mierne ochladnúť a potom do nej máčame kokosové tyčinky, ktoré necháme na mriežke odkvapkať a zatuhnúť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 398
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 9 155
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 894
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 263
  5. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 3 251
  6. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 645
  7. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 527
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 306
  1. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  4. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  5. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  6. Martin Pollák: Hra o záchranu
  7. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  8. Tomas Hlavaty: Aj ty Brutus?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 33 469
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 965
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 541
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 019
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 916
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 131
  7. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 752
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 438
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  4. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  5. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  6. Martin Pollák: Hra o záchranu
  7. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  8. Tomas Hlavaty: Aj ty Brutus?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 33 469
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 965
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 541
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 019
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 916
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 131
  7. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 752
  8. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 5 438
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu