Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Fazuľová polievka s údeným tofu, pohánkové palacinky so syrom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Fazuľovica s údeným tofu

Potrebujeme: 100 g bielej fazule, 100 g údeného tofu, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 petržlen, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, 1 PL hladkej múky, mletú sladkú papriku,

Postup: Fazuľu umyjeme a necháme vo vode cez noc. Na druhý deň ju dáme variť aj s vodou, v ktorej bola namočená, pridať môžeme trochu rasce.

Keď bude fazuľa polomäkká, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu. Po chvíli, keď zelenina zmäkne, si urobíme zápražku.

Zohrejeme trochu oleja, orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu, posypeme ju mletou paprikou, pridáme lyžicu múky a zalejeme vodou. Vlejeme do polievky, pridáme nakrájané tofu, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme, aby sa všetky chute prepojili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát s cottage syrom

Potrebujeme: 4 mladé mrkvy, balenie cottage syra, 150 g fazuľkových zelených strukov, olivový olej, zväzok jarnej cibuľky, zmes šalátových listov, zväzok reďkoviek, soľ

Postup: Mladé mrkvičky prekrojíme a spolu s fazuľovými strukmi ich oblanšírujeme, teda na chvíľku dáme do horúcej vody a potom ich schladíme ľadovou vodou.

Necháme odkvapkať, nakrájame a dáme do misky. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, umyté šalátové listy, nakrájané reďkovky, cottage syr a všetko ochutíme soľou a prípadne aj obľúbenými bylinkami.

Pohánkové palacinky s nivou a jablkami

Potrebujeme: 400 ml mlieka, 180 g pohánkovej múky, 3 vajcia, soľ, olej, 4 jablká, 150 g masla, 150 g syra s modrou plesňou, hrsť vlašských orechov, lyžicu medu, citrón, baby špenát

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Z mlieka, vajec, múky a soli vymiešame cesto. Hustota by mala byť taká, ako na klasické palacinky. Na horúcej panvici potretej olejom napečieme palacinky.

Jablká očistíme, nakrájame na mesiačky a orestujeme ich na panvici s roztopeným maslom. Trochu ich osolíme, polejeme lyžicou medu, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme ešte trochu masla.

Na poskladané palacinky poukladáme jablká, namrvíme syr a posypeme orechmi a špenátovými lístkami.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 082
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 012
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 270
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 236
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 844
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 500
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu