Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Pagáče s bryndzou a kôprom, zemiakové s parmezánom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakové pečivo s parmezánom

Potrebujeme: 200 g zemiakov varených v šupke, 200 g hladkej múky, 200 g masla, 2 lyžičky soli, lyžičku drvenej rasce, vajce na potretie a strúhaný parmezán

Postup: Najlepšie je, ak si zemiaky uvaríme deň vopred, pretože ich budeme potrebovať studené.

Varené a ošúpané zemiaky potom nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, zmäknuté maslo, soľ a drvenú rascu. Vypracujeme hladné cesto, ktoré hneď rozvaľkáme asi na polcentimetrovú hrúbku a formičkou vykrojíme ľubovoľné tvary.

SkryťVypnúť reklamu

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Asi po 15 minútach plech vyberieme, pečivo posypeme strúhaným parmezánom a dáme dopiecť asi na 5-7 minút.

Bryndzové pagáčiky s kôprom

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 300 ml mlieka, kocku droždia, 2 malé lyžičky cukru, lyžičku soli, 100 ml oleja, 1 žĺtok. Na plnku: 300 g bryndze, 2 vajíčka, zväzok čerstvého či mrazeného kôpru

Postup: Múku preosejeme do misky a pridáme rozmrvenú kocku droždia, cukor, soľ, žĺtok, olej a vlažné mlieko.

Vymiesime hladké cesto a necháme ho vykysnúť.

Asi po polhodine cesto rozvaľkáme a natrieme ho bryndzou vymiešanou s vajíčkami a nasekaným kôprom. Cesto ešte dvakrát preložíme a rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Cesnakové trojuholníky

Potrebujeme: 400 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, polovicu malej lyžičky soli, 50 ml oleja, 2,5 dl mlieka, kocku droždia, lyžičku soli

Na náplň: 1 maslo alebo Heru, 1 hlávku cesnaku, pol lyžičky soli, grilovacie korenie, vajce na potretie a rascu či iné semienka na posypanie

Postup: Z trošky mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások a keď narastie zmiešame ho s oboma druhmi múky, soľou, olejom a zvyškom mlieka.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť.

Kým cesto kysne, pretlačíme si strúčiky cesnaku, zmiešame ho so soľou, pridáme zmäknuté maslo a šľahačom vymiešame cesnakovú nátierku. Pridať môžeme grilovacie korenie alebo iné obľúbené korenie či bylinky.

Vykysnuté cesto rozdelíme asi na tri časti, ktoré postupne rozvaľkáme a natrieme cesnakovým maslom. Cestá zrolujeme ako závin a cik-cak pokrájame.

SkryťVypnúť reklamu

Vzniknuté trojuholníky potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom, podľa chuti posypeme, dáme na plech a upečieme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 082
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 012
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 270
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 236
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 844
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 500
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu