Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Medové bataty s panenkou, zapekané bataty s prosciuttom a syrom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Šalát z grilovaných batatov

Potrebujeme: 5 stredne veľkých batatov, plechovku sterilizovanej kukurice, 1 čerstvú červenú papriku, 1 červenú cibuľu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 stredne zrelé avokádo, limetku, čerstvý koriander

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na osminy a dáme ich do misky. Osolíme ich, pokvapkáme asi dvomi lyžicami oleja a necháme chvíľu postáť. Potom ich rozložíme na plech s papierom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po 7 minútach k nim nasypeme scedenú kukuricu a plech necháme ešte asi 2 minúty v rúre.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom bataty nakrájame na menšie kúsky a spolu s kukuricou dáme do misky, kam pridáme aj očistenú a nakrájanú papriku, cibuľu aj avokádo. Napokon všetko pokvapkáme šťavou z jednej limetky, osolíme, okoreníme a na záver posypeme nasekaným koriandrom.

Medové bataty s panenkou

Potrebujeme: 500 g batatov, 1 PL medu, rastlinný olej, čili papričku, soľ, mleté čierne korenie, štipku škorice, bravčovú panenku, plátky anglickej slaniny

Postup: Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtinky a dáme ich do misky. Pridáme k nim nasekanú čili papričku, med, štipku škorice, dve lyžice oleja, soľ aj korenie. Všetko premiešame a keď chvíľku postoja, vysypeme ich na plech s papierom.

Odblanenú a umytú panenku dobre osušíme a potom ju zo všetkých strán potrieme olejom, osolíme aj okoreníme. Celú ju zbalíme do plátkov slaniny a položíme na plech k batatom.

Skryť Vypnúť reklamu

Plech dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi pol hodiny, prípadne aj menej, aby mäso nebolo suché, ale šťavnaté.

Zapekané bataty s prosciuttom a čedarom

Potrebujeme: cca 6 väčších batatov, 200 g plátkov prosciutta či podobnej sušenej alebo údenej šunky, môže byť aj anglická slanina, 2 jarné cibuľky, soľ, mleté čierne korenie, čili papričku, 100 g syra čedar, olej, kyslú smotanu

Postup: Bataty umyjeme, ak nemajú zlú šupku, môžeme ju nechať. Najskôr ich nakrájame na trochu hrubšie kolieska a tie potom na „paličky“.

Dáme ich do zapekacej misky, osolíme, okoreníme, pridáme čili papričku lyžicu oleja a dobre premiešame. Potom zemiaky trochu zrovnáme a pozakrývame plátkami šunky či slaniny a nastrúhame čedar.

Dáme zapiecť do rúry, kým bataty nebudú hotové. Potom ich vyberieme z rúry, posypeme jarnou cibuľkou a pokvapkáme kyslou smotanou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 735
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 841
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 652
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 663
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 501
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 529
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 358
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 263
  9. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 113
  10. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 106
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Lipšic: Zatýkanie ľudí nie je divadlo, nemožno čakať, že polícia zasiahne každý týždeň

Spochybňovanie spolupracujúcich obvinených považuje za cielené.

Daniel Lipšic.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Koalícia nám povie, či chce spravodlivosť, alebo pomstu

Lipšic ako prokurátor stále nie je dobrý nápad.

Peter Tkačenko
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zasnežené východné Slovensko.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop