Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Medové bataty s panenkou, zapekané bataty s prosciuttom a syrom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Šalát z grilovaných batatov

Potrebujeme: 5 stredne veľkých batatov, plechovku sterilizovanej kukurice, 1 čerstvú červenú papriku, 1 červenú cibuľu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 stredne zrelé avokádo, limetku, čerstvý koriander

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na osminy a dáme ich do misky. Osolíme ich, pokvapkáme asi dvomi lyžicami oleja a necháme chvíľu postáť. Potom ich rozložíme na plech s papierom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po 7 minútach k nim nasypeme scedenú kukuricu a plech necháme ešte asi 2 minúty v rúre.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potom bataty nakrájame na menšie kúsky a spolu s kukuricou dáme do misky, kam pridáme aj očistenú a nakrájanú papriku, cibuľu aj avokádo. Napokon všetko pokvapkáme šťavou z jednej limetky, osolíme, okoreníme a na záver posypeme nasekaným koriandrom.

Medové bataty s panenkou

Potrebujeme: 500 g batatov, 1 PL medu, rastlinný olej, čili papričku, soľ, mleté čierne korenie, štipku škorice, bravčovú panenku, plátky anglickej slaniny

Postup: Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtinky a dáme ich do misky. Pridáme k nim nasekanú čili papričku, med, štipku škorice, dve lyžice oleja, soľ aj korenie. Všetko premiešame a keď chvíľku postoja, vysypeme ich na plech s papierom.

Odblanenú a umytú panenku dobre osušíme a potom ju zo všetkých strán potrieme olejom, osolíme aj okoreníme. Celú ju zbalíme do plátkov slaniny a položíme na plech k batatom.

SkryťVypnúť reklamu

Plech dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi pol hodiny, prípadne aj menej, aby mäso nebolo suché, ale šťavnaté.

Zapekané bataty s prosciuttom a čedarom

Potrebujeme: cca 6 väčších batatov, 200 g plátkov prosciutta či podobnej sušenej alebo údenej šunky, môže byť aj anglická slanina, 2 jarné cibuľky, soľ, mleté čierne korenie, čili papričku, 100 g syra čedar, olej, kyslú smotanu

Postup: Bataty umyjeme, ak nemajú zlú šupku, môžeme ju nechať. Najskôr ich nakrájame na trochu hrubšie kolieska a tie potom na „paličky“.

Dáme ich do zapekacej misky, osolíme, okoreníme, pridáme čili papričku lyžicu oleja a dobre premiešame. Potom zemiaky trochu zrovnáme a pozakrývame plátkami šunky či slaniny a nastrúhame čedar.

Dáme zapiecť do rúry, kým bataty nebudú hotové. Potom ich vyberieme z rúry, posypeme jarnou cibuľkou a pokvapkáme kyslou smotanou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu