Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Jamieho kajenské kurča, karfiolové karí, panenka s kapustovým pyré

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Karfiolové karí

Potrebujeme: 1 karfiol, asi 1 cm zázvoru, soľ, 1 cibuľu, 2 mrkvy, kokosové mlieko, polovicu citrónu, karí korenie, garam masala, mletý koriander, kurkumu, olej, 1 strúčik cesnaku

Postup: Karfiol očistíme a rozoberieme ho na malé ružičky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, cibuľu nasekáme najemno.

V hrnci zohrejme trochu oleja a najskôr na ňom dosklovita orestujeme cibuľu. Potom k nej pridáme umytý a odkvapkaný karfiol a mrkvu. Všetko chvíľu opekáme a potom poprášime koreninami, osolíme a podlejeme vodou, aby siahala akurát nad karfiolové ružičky.

Skryť Vypnúť reklamu

Chvíľku varíme a keď sa časť vody odparí, nastrúhame ku karfiolu zázvor podľa chuti, jedlo podlejeme kokosovým mliekom a varíme, až kým karfiol a mrkva nezmäknú.

Na záver pretlačíme cesnak, v prípade potreby dochutíme soľou či korením a podávame s ryžou.

Panenka s kapustovým pyré

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 2 strúčiky cesnaku, 1cibuľu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, soľ, dijónsku horčicu, vývar, 1 kg kyslej kapusty, maslo, olej, uvarené zemiaky

Postup: Panenku osolíme, okoreníme, potrieme olejom a upečieme na panvici z každej stra. Potom ju preložíme do rúry, aby došla.

Zatiaľ na masle restujeme najemno nasekanú cibuľu, cesnak a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Posypeme ju červenou paprikou, rascou, osolíme a okoreníme. Dusíme ju domäkka a priebežne podlievame vývarom.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom ku kapuste pridáme asi 300 g varených zemiakov, stačí ich nakrájať na kocky a všetko spolu rozmixujeme. Dochutíme a podávame s medailónkami panenky.

Jamieho kajenské kura

Potrebujeme: kuracie prsia, 1 PL kajenského korenia, 1 PL kukuričnej krupice, plátky slaniny, syr feta.

Na salsu: hrsť koriandru, plechovku kukurice, 1 čili papričku, 4 jarné cibuľky, 3 paradajky, 1 limetku

Kuracie mäso pozdĺžne rozrežeme a zľahka naklepeme cez fóliu. Na kus alobalu či papiera na pečenie nasypeme soľ, čierne mleté korenie a kajenské korenie, všetko premiešame a túto zmes natlačíme do kuracieho mäsa. Potom ho obalíme v kukuričnej krupici a opražíme na oleji dozlatista z každej strany.

Potom si pripravíme salsu. Paradajku a celú jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky, koriander a chilli papričku nasekáme na jemno. V miske premiešame kukuricu, paradajku, jarnú cibuľku, koriander, chilli, limetkovú šťavu, olivový olej a soľ, aby sa chute prepojili.

Skryť Vypnúť reklamu

Hotové kurča servírujeme s opečeným plátkom slaniny, salsou a všetko posypeme feta syrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  2. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  3. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  4. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  5. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  6. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Nie je to len chlapská záležitosť
  9. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  10. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 899
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 731
  3. Aká je chémia vôní 13 537
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 771
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 660
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 191
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 738
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 297
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 254
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 984
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

OĽaNO: Zvolenie Žilinku je kompromis (reakcie)

Kollár od Žilinku očakáva očistenie prokuratúry.

Ivan Ivanič, šéf SLA.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop