Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jamieho kajenské kurča, karfiolové karí, panenka s kapustovým pyré

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karfiolové karí

Potrebujeme: 1 karfiol, asi 1 cm zázvoru, soľ, 1 cibuľu, 2 mrkvy, kokosové mlieko, polovicu citrónu, karí korenie, garam masala, mletý koriander, kurkumu, olej, 1 strúčik cesnaku

Postup: Karfiol očistíme a rozoberieme ho na malé ružičky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, cibuľu nasekáme najemno.

V hrnci zohrejme trochu oleja a najskôr na ňom dosklovita orestujeme cibuľu. Potom k nej pridáme umytý a odkvapkaný karfiol a mrkvu. Všetko chvíľu opekáme a potom poprášime koreninami, osolíme a podlejeme vodou, aby siahala akurát nad karfiolové ružičky.

SkryťVypnúť reklamu

Chvíľku varíme a keď sa časť vody odparí, nastrúhame ku karfiolu zázvor podľa chuti, jedlo podlejeme kokosovým mliekom a varíme, až kým karfiol a mrkva nezmäknú.

Na záver pretlačíme cesnak, v prípade potreby dochutíme soľou či korením a podávame s ryžou.

Panenka s kapustovým pyré

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 2 strúčiky cesnaku, 1cibuľu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, soľ, dijónsku horčicu, vývar, 1 kg kyslej kapusty, maslo, olej, uvarené zemiaky

Postup: Panenku osolíme, okoreníme, potrieme olejom a upečieme na panvici z každej stra. Potom ju preložíme do rúry, aby došla.

Zatiaľ na masle restujeme najemno nasekanú cibuľu, cesnak a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Posypeme ju červenou paprikou, rascou, osolíme a okoreníme. Dusíme ju domäkka a priebežne podlievame vývarom.

SkryťVypnúť reklamu

Potom ku kapuste pridáme asi 300 g varených zemiakov, stačí ich nakrájať na kocky a všetko spolu rozmixujeme. Dochutíme a podávame s medailónkami panenky.

Jamieho kajenské kura

Potrebujeme: kuracie prsia, 1 PL kajenského korenia, 1 PL kukuričnej krupice, plátky slaniny, syr feta.

Na salsu: hrsť koriandru, plechovku kukurice, 1 čili papričku, 4 jarné cibuľky, 3 paradajky, 1 limetku

Kuracie mäso pozdĺžne rozrežeme a zľahka naklepeme cez fóliu. Na kus alobalu či papiera na pečenie nasypeme soľ, čierne mleté korenie a kajenské korenie, všetko premiešame a túto zmes natlačíme do kuracieho mäsa. Potom ho obalíme v kukuričnej krupici a opražíme na oleji dozlatista z každej strany.

Potom si pripravíme salsu. Paradajku a celú jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky, koriander a chilli papričku nasekáme na jemno. V miske premiešame kukuricu, paradajku, jarnú cibuľku, koriander, chilli, limetkovú šťavu, olivový olej a soľ, aby sa chute prepojili.

SkryťVypnúť reklamu

Hotové kurča servírujeme s opečeným plátkom slaniny, salsou a všetko posypeme feta syrom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 226
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 043
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 954
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 236
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 854
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 558
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu