Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jamieho kajenské kurča, karfiolové karí, panenka s kapustovým pyré

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karfiolové karí

Potrebujeme: 1 karfiol, asi 1 cm zázvoru, soľ, 1 cibuľu, 2 mrkvy, kokosové mlieko, polovicu citrónu, karí korenie, garam masala, mletý koriander, kurkumu, olej, 1 strúčik cesnaku

Postup: Karfiol očistíme a rozoberieme ho na malé ružičky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, cibuľu nasekáme najemno.

V hrnci zohrejme trochu oleja a najskôr na ňom dosklovita orestujeme cibuľu. Potom k nej pridáme umytý a odkvapkaný karfiol a mrkvu. Všetko chvíľu opekáme a potom poprášime koreninami, osolíme a podlejeme vodou, aby siahala akurát nad karfiolové ružičky.

SkryťVypnúť reklamu

Chvíľku varíme a keď sa časť vody odparí, nastrúhame ku karfiolu zázvor podľa chuti, jedlo podlejeme kokosovým mliekom a varíme, až kým karfiol a mrkva nezmäknú.

Na záver pretlačíme cesnak, v prípade potreby dochutíme soľou či korením a podávame s ryžou.

Panenka s kapustovým pyré

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 2 strúčiky cesnaku, 1cibuľu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, soľ, dijónsku horčicu, vývar, 1 kg kyslej kapusty, maslo, olej, uvarené zemiaky

Postup: Panenku osolíme, okoreníme, potrieme olejom a upečieme na panvici z každej stra. Potom ju preložíme do rúry, aby došla.

Zatiaľ na masle restujeme najemno nasekanú cibuľu, cesnak a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Posypeme ju červenou paprikou, rascou, osolíme a okoreníme. Dusíme ju domäkka a priebežne podlievame vývarom.

SkryťVypnúť reklamu

Potom ku kapuste pridáme asi 300 g varených zemiakov, stačí ich nakrájať na kocky a všetko spolu rozmixujeme. Dochutíme a podávame s medailónkami panenky.

Jamieho kajenské kura

Potrebujeme: kuracie prsia, 1 PL kajenského korenia, 1 PL kukuričnej krupice, plátky slaniny, syr feta.

Na salsu: hrsť koriandru, plechovku kukurice, 1 čili papričku, 4 jarné cibuľky, 3 paradajky, 1 limetku

Kuracie mäso pozdĺžne rozrežeme a zľahka naklepeme cez fóliu. Na kus alobalu či papiera na pečenie nasypeme soľ, čierne mleté korenie a kajenské korenie, všetko premiešame a túto zmes natlačíme do kuracieho mäsa. Potom ho obalíme v kukuričnej krupici a opražíme na oleji dozlatista z každej strany.

Potom si pripravíme salsu. Paradajku a celú jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky, koriander a chilli papričku nasekáme na jemno. V miske premiešame kukuricu, paradajku, jarnú cibuľku, koriander, chilli, limetkovú šťavu, olivový olej a soľ, aby sa chute prepojili.

SkryťVypnúť reklamu

Hotové kurča servírujeme s opečeným plátkom slaniny, salsou a všetko posypeme feta syrom.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Osadili štadióny špeciálnymi turniketmi
  2. IMPERIAL Gold… viac ako zlato...
  3. Čakala voľnosť, prišla prázdnota. Ako ženy zvládajú odchod detí?
  4. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  5. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  6. Keď sa z brigády stane kariéra
  7. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  8. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  1. Po oslavách storočnice sa košický maratón pozerá do budúcnosti
  2. TIPOS pokračuje v spolupráci s Bratislavou
  3. IMPERIAL Gold… viac ako zlato...
  4. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  5. Čakala voľnosť, prišla prázdnota. Ako ženy zvládajú odchod detí?
  6. Firma z Nitry robí miliónové projekty pre Teslu či TikTok
  7. Rezidencia Rúrky: Prvý bytový dom skolaudovali, ďalší už stavajú
  8. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  1. Čakala voľnosť, prišla prázdnota. Ako ženy zvládajú odchod detí? 7 452
  2. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 3 653
  3. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 3 025
  4. Keď sa z brigády stane kariéra 2 229
  5. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky 1 880
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 1 788
  7. Bez nich by elektrina netiekla. 1 690
  8. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky 1 338
  1. Marian Nanias: Na členstvo v EÚ Slovensko dopláca, alebo získava?
  2. Ivan Čáni: Komentátor Schutz naštartoval generálneho prokurátora Žilinku.
  3. Rado Surovka: Vážení opozičníci, posrali ste to
  4. Martin Turčan: Prečo sa Matovič dohodol s Ficom
  5. Irena Šimuneková: Martinské hole – kráľovstvo ticha a nekonečných výhľadov
  6. Martin Fronk: Puškin a Slovensko: Láska, ktorá pretrvala storočia
  7. Gabriel Šaffa: Ako Ukrajina zmenila povahu vojny – navždy
  8. Monika Albertiová: Cenzúra v priamom prenose? Prípad Trochu inak s Adelou
  1. Ivan Čáni: Súdruh Fico, ďakujem! Vďaka vám nezomriem sprostý ani naivný. 15 917
  2. Peter Franek: Zlá správa pre Uhríka s Mazurekom. 15 026
  3. Rado Surovka: Kto zožral Ficovu návnadu ? 13 737
  4. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval. 12 491
  5. Martin Ondráš: Zákon čo legalizuje podvod? Alebo ako Slovensko stratí kontrolu nad pôdou 11 327
  6. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 9 987
  7. Otilia Horrocks: Keď Monika Beňová moralizuje z miesta pre ZŤP 9 348
  8. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 6 953
  1. Marian Nanias: Na členstvo v EÚ Slovensko dopláca, alebo získava?
  2. Věra Tepličková: Viac šťastia ako rozumu
  3. Marian Nanias: Problémy na maďarskej jadrovej elektrárni Paks II.
  4. Marian Nanias: Nezvyčajná jadrová investícia – Maďarská JE Paks II.
  5. Anna Brawne: Džemy, hady, nebojte sa, dobre bude!
  6. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval.
  7. Marian Nanias: Problémy na tureckej JE Akkuyu.
  8. Radko Mačuha: Začnú nás stíhať za porušovanie národnej identity?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu