Korzár logo Korzár
Sobota, 5. december, 2020 | Meniny má OtoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Tatarčené cestoviny, paradajkovo-pórová polievka, smotanové filety

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Pórovo-paradajková polievka

Potrebujeme: 2 plechovky lúpaných paradajok, vývar, maslo, 1 veľký pór, 1 dl bieleho vína, smotanu na šľahanie, štipku muškátového orieška, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Bielu časť póru prekrojíme na polovicu a jednotlivé časti dobre umyjeme v studenej vode. Potom ho osušíme a nakrájame na tenké pásiky.

V hrnci zohrejeme asi dve lyžice masla a pór na ňom orestujeme. Potom k nemu pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu chvíľu restujeme.

Zeleninu zalejeme vývarom a necháme chvíľu variť. Keď už bude pór mäkký, polievku rozmixujeme, polejeme smotanou a okoreníme muškátovým orieškom.

Skryť Vypnúť reklamu

Len čo sa smotana prevarí, vlejeme do polievky deci vína, okoreníme ju, dosolíme a podávame s chlebovými krutónmi.

Zapekané rybie filety v smotane

Potrebujeme: mrazené rybie filety, napríklad z tresky, 200 g kyslej smotany, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, maslo, hrsť nasekaného čerstvého kôpru, čili papričku

Postup: Filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvici zohrejeme kus masla s trochou oleja a ryby na ňom opečieme dozlatista, ale aby nestratili šťavnatosť.

Potom ich preložíme na plech a potrieme ich kyslou smotanou, ktorú si predtým zmiešame s kôprom, soľou a čiernym korením.

Milovníci pikantného si môžu pridať aj nakrájanú čili papričku a všetko dáme do rúry zapiecť asi na 10 minút.

Tatarčené cestoviny s ovčím syrom

Tatarčené (tatarčane) môžu byť nielen známe pirohy, ale aj akékoľvek iné cestoviny. Základom je totiž tatarčena – pohánková múka.

Skryť Vypnúť reklamu

Potrebujeme: 400 g polohrubej múky, 100 g pohánkovej múky, 1 vajce, 800 g ovčieho syra, 40 g olivového oleja, cesnak, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Z oboch druhov múky, vajíčka a štipky soli spracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho, nakrájame na dlhé rezance a uvaríme vo vriacej, osolenej vode.

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme asi dva strúčiky cesnaku a chvíľku ich restujeme.

Keď sú cestoviny hotové preložíme ich z hrnca do panvice – do cesnakového oleja, dobre premiešame. Potom k nim namrvíme ovčí syr aj petržlenovú vňať a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  2. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  3. Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  6. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  7. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma
  2. Väčšina fajčiarov dala deťom cigarety, ak si vypýtali
  3. Podcast: Jeden lístok, veľa tratí
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  8. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  9. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  10. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 741
  2. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 12 552
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 671
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 626
  5. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 269
  6. Aká je chémia vôní 9 040
  7. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 670
  8. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 631
  9. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy 8 604
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 071
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Výročie výbuchu bytovky Mukačevská 7 v Prešove

Turčanová o výbuchu: Do histórie nášho mesta sa tragédia navždy zapíše čiernymi písmenami

Zomrel aj syn jej šoféra.

Primátorka Andrea Turčanová počas zasadnutia krízového štábu.

Nová riaditeľka košickej detskej nemocnice: Teším sa na návrat

Chystá stretnutia so zamestnancami, primármi a vytvorí pracovný tím.

Jaroslava Feketeová. Snímka je z čias, keď pôsobila ako lekárka na Oddelení detskej onkológie a hematológie košickej DFN.
Odber vzoriek.
Výročie výbuchu bytovky Mukačevská 7 v Prešove

Rok po výbuchu. Majorošovci veria, že sa na Mukačevskú 7 ešte vrátia

Tragédia odhalila aj silu priateľstva.

Marek Majoroš na mieste, kde stála bytovka.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Mário Radačovský.

Minúta po minúte: Počas víkendu sa pilotne testuje desiatka škôl

PCR testy zachytili 2 070 pozitívnych vzoriek, antigénové 822.

Ilustračné foto
Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský.

Ak nezaberie semafor, na rade je lockdown, vraví pandemická komisia

Matovič chce, aby sa kritici testovania ospravedlnili.

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) a prezident Slovenskej spoločnosti infektológov Pavol Jarčuška.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop