Korzár logo Korzár
Piatok, 17. január, 2020 | Meniny má Nataša

Varíme s Korzárom: Tatarčené cestoviny, paradajkovo-pórová polievka, smotanové filety

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Pórovo-paradajková polievka

Potrebujeme: 2 plechovky lúpaných paradajok, vývar, maslo, 1 veľký pór, 1 dl bieleho vína, smotanu na šľahanie, štipku muškátového orieška, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Bielu časť póru prekrojíme na polovicu a jednotlivé časti dobre umyjeme v studenej vode. Potom ho osušíme a nakrájame na tenké pásiky.

V hrnci zohrejeme asi dve lyžice masla a pór na ňom orestujeme. Potom k nemu pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu chvíľu restujeme.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zeleninu zalejeme vývarom a necháme chvíľu variť. Keď už bude pór mäkký, polievku rozmixujeme, polejeme smotanou a okoreníme muškátovým orieškom.

Len čo sa smotana prevarí, vlejeme do polievky deci vína, okoreníme ju, dosolíme a podávame s chlebovými krutónmi.

Zapekané rybie filety v smotane

Potrebujeme: mrazené rybie filety, napríklad z tresky, 200 g kyslej smotany, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, maslo, hrsť nasekaného čerstvého kôpru, čili papričku

Postup: Filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvici zohrejeme kus masla s trochou oleja a ryby na ňom opečieme dozlatista, ale aby nestratili šťavnatosť.

Potom ich preložíme na plech a potrieme ich kyslou smotanou, ktorú si predtým zmiešame s kôprom, soľou a čiernym korením.

Milovníci pikantného si môžu pridať aj nakrájanú čili papričku a všetko dáme do rúry zapiecť asi na 10 minút.

Tatarčené cestoviny s ovčím syrom

Tatarčené (tatarčane) môžu byť nielen známe pirohy, ale aj akékoľvek iné cestoviny. Základom je totiž tatarčena – pohánková múka.

Potrebujeme: 400 g polohrubej múky, 100 g pohánkovej múky, 1 vajce, 800 g ovčieho syra, 40 g olivového oleja, cesnak, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Z oboch druhov múky, vajíčka a štipky soli spracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho, nakrájame na dlhé rezance a uvaríme vo vriacej, osolenej vode.

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme asi dva strúčiky cesnaku a chvíľku ich restujeme.

Keď sú cestoviny hotové preložíme ich z hrnca do panvice – do cesnakového oleja, dobre premiešame. Potom k nim namrvíme ovčí syr aj petržlenovú vňať a podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  2. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  4. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  5. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  6. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  7. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  8. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  9. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  10. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  1. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  2. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  4. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  5. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  6. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  7. myhive Polus Towers menia meno na myhive Vajnorská
  8. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  10. Značka CUPRA spustila rezervácie na svoj nový okruhový špeciál
  1. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 20 823
  2. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 11 170
  3. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 159
  4. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 9 492
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 870
  6. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 8 382
  7. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 8 084
  8. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 873
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte! 6 595
  10. V noci -5, cez deň +30. Čo čaká Svitka tento rok na Dakare? 6 525

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Peter Pellegrini (Smer-SD) a Andrea Turčanová (KDH) rokovali o situácii po výbuchu plynu v bytovom dome.
Chemko Strážske.

Ukrajinský kamión zalial košickú cestu naftou

Hasiči ju odčerpávali niekoľko hodín, odstavili aj časť cesty.

Kamión s prerazenou nádržou.

Obchvat medzi Hriadkami a Trebišovom je stále v nedohľadne

Peniaze od štátu v súčasnosti pridelené nemajú.

Uprostred obce Hriadky je kruhový objazd, ktorým zo smeru od Vranova, Košíc, Michaloviec a Trebišova prechádza denne množstvo kamiónov i osobných áut.

Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Veľmi zvláštna výnimka

Železnice chcú v IC vlakoch vracať peniaze, ak budú meškať. Má to však jednu zvláštnu výnimku.

Trnku pustili, prokurátor nesúhlasí s väzobným stíhaním

Polícia exšéfa prokuratúry obvinila vo štvrtok.

Dobroslava Trnku po celodennom výsluchu odvádzajú z pobočky NAKA v Nitre.
Požiar bytu v bratislavskom Starom Meste.
Peter Pellegrini (Smer-SD) a Andrea Turčanová (KDH) rokovali o situácii po výbuchu plynu v bytovom dome.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop