Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Tatarčené cestoviny, paradajkovo-pórová polievka, smotanové filety

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Pórovo-paradajková polievka

Potrebujeme: 2 plechovky lúpaných paradajok, vývar, maslo, 1 veľký pór, 1 dl bieleho vína, smotanu na šľahanie, štipku muškátového orieška, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Bielu časť póru prekrojíme na polovicu a jednotlivé časti dobre umyjeme v studenej vode. Potom ho osušíme a nakrájame na tenké pásiky.

V hrnci zohrejeme asi dve lyžice masla a pór na ňom orestujeme. Potom k nemu pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu chvíľu restujeme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zeleninu zalejeme vývarom a necháme chvíľu variť. Keď už bude pór mäkký, polievku rozmixujeme, polejeme smotanou a okoreníme muškátovým orieškom.

SkryťVypnúť reklamu

Len čo sa smotana prevarí, vlejeme do polievky deci vína, okoreníme ju, dosolíme a podávame s chlebovými krutónmi.

Zapekané rybie filety v smotane

Potrebujeme: mrazené rybie filety, napríklad z tresky, 200 g kyslej smotany, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, maslo, hrsť nasekaného čerstvého kôpru, čili papričku

Postup: Filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvici zohrejeme kus masla s trochou oleja a ryby na ňom opečieme dozlatista, ale aby nestratili šťavnatosť.

Potom ich preložíme na plech a potrieme ich kyslou smotanou, ktorú si predtým zmiešame s kôprom, soľou a čiernym korením.

Milovníci pikantného si môžu pridať aj nakrájanú čili papričku a všetko dáme do rúry zapiecť asi na 10 minút.

Tatarčené cestoviny s ovčím syrom

Tatarčené (tatarčane) môžu byť nielen známe pirohy, ale aj akékoľvek iné cestoviny. Základom je totiž tatarčena – pohánková múka.

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 400 g polohrubej múky, 100 g pohánkovej múky, 1 vajce, 800 g ovčieho syra, 40 g olivového oleja, cesnak, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Z oboch druhov múky, vajíčka a štipky soli spracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho, nakrájame na dlhé rezance a uvaríme vo vriacej, osolenej vode.

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme asi dva strúčiky cesnaku a chvíľku ich restujeme.

Keď sú cestoviny hotové preložíme ich z hrnca do panvice – do cesnakového oleja, dobre premiešame. Potom k nim namrvíme ovčí syr aj petržlenovú vňať a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu