Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuracie placky, losos so šošovicovou kašou, kapustové lievance

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Kuracie placky

Potrebujeme: 500 g kuracieho mäsa (pokojne to môžu byť rôzne kuracie odrezky z pŕs či stehien), 200 g syra čedar alebo gouda, 1 červenú cibuľu, 2 vajíčka, 2 PL majonézy, 2 PL solamylu, soľ, mleté čierne korenie, milovníci pikantného by nemali vynechať čili

Postup: Kuracie mäso nakrájame na čo najmenšie kúsky a potom ho v miske zmiešame s nastrúhaným syrom, najemno nasekanou cibuľou a dvomi vajíčkami. Pridáme majonézu, soľ, korenie a poprášime solamylom. Všetko dobre premiešame a necháme odležať asi pol hodiny v chlade.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z mäsovej zmesi potom po kúskoch odoberáme, urobíme guľky, ktoré rukou roztlačíme na placku a upečieme na horúcom oleji. Po upečení odsajeme tuk na papierovom obrúsku a podávame.

Bylinkový losos a šošovicová kaša

Potrebujeme: 200 g lososa, bylinkové korenie na ryby, 2 PL panenského olivového oleja, citrónovú šťavu.

Na šošovicovú kašu: 1 šálku červenej šošovice, 2 PL olivového oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 stredne veľké mrkvy, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku mletej škorice, mleté čierne korenie, soľ, karí korenie

Postup: Červenú šošovicu sparíme vriacou vodou a odložíme. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľku, cesnak a mrkvu. Za stáleho miešania restujeme asi 4 až 5 minút.

Potom do hrnca pridáme sparenú šošovicu a zalejeme ju dvojnásobným množstvom vlažnej vody. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a necháme variť na strednom plameni do zmäknutia (cca 20 minút).

SkryťVypnúť reklamu

Lososa zbavíme kože a okoreníme zmesou bylinkového korenia. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme plátky lososa. Z každej strany opekáme cca 3 minúty.

Hotovú rybu dáme na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pripravenou šošovicovou kašou.

(zdroj: fitshaker)

Placky z kyslej kapusty

Potrebujeme: 250 g kyslej kapusty, 1 vajíčko, 3 lyžice špaldovej múky, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžičku trstinového cukru, 1 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL masla

Postup: Kyslú kapustu vyžmýkame, prekrojíme na menšie kúsky a dáme do misky. Zmiešame ju s vajíčkom, múkou, korením a cukrom. Na troche olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, pozor aby neprihorel, potom ho dáme do kapustovej zmesi.

Podľa potreby ju osolíme a všetko dobre premiešame.

SkryťVypnúť reklamu

Plech vystelieme papierom na pečenie a na ňom vyformujeme 2 placky, ktoré upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Asi po 15 minútach plech vyberieme, placky potrieme maslom a dáme ich ešte zapiecť na 5 minút.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 564
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 090
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 347
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 876
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 681
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu