Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom s Nigellou: Zemiaková panvička, špagety carbonara, banánový koláč

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: bbc)

Zemiaková panvička

Chutí pripravená z čerstvých zemiakov, ale je to aj skvelý spôsob, ako zúžitkovať varené zemiaky z iného jedla.

Potrebujeme: zemiaky, mrazený hrášok, plátky prerastanej slaniny, rastlinný olej, 2 vajíčka, strúhaný syr čedar

Postup: Ak používame čerstvé zemiaky, ošúpeme ich, nakrájame na kocky, menšie zemiaky stačí len rozpoliť a uvaríme ich v osolenej vode.

V panvici zohrejeme asi dve lyžice oleja a osmažíme na ňom na menšie kúsky nakrájanú slaninu. V ďalšom hrnci zohrejeme vodu a keď začne vrieť, vsypeme do nej mrazený hrášok. Varíme ho asi štyri minúty a potom ho scedíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V prípade, že používame zvyšné varené zemiaky, pridáme ich k hrachu na konci jeho varenia, aby sa prehriali. Hrášok a zemiaky potom dáme k slanine do panvice, premiešame a panvicu odstavíme z platne.

V miske rozmiešame vajíčka so strúhaným čedarom a vlejeme ich do panvice. Zmes dobre premiešame a podávame.

Uhliarske špagety

Potrebujeme: 500 g špagiet, 250 g pancetty alebo anglickej slaniny vcelku, olivový olej, 60 ml suchého bieleho vína alebo vermútu, 4 vajíčka, 50 g strúhaného parmezánu, mleté čierne korenie, šľahačkovú smotanu, štipku muškátového orieška, soľ

Postup: Špagety dáme variť tradičným spôsobom do vriacej osolenej vody.

Pancettu alebo slaninu nakrájame na malé kocky a dáme ich pražiť do kastróla s trochou oleja. Keď už budeme mať krehké škvarky, prilejeme k nim víno a varením zredukujeme šťavu. Potom kastról odstavíme z platne.

SkryťVypnúť reklamu

V miske rozšľaháme vajce s parmezánom, smotanou a mletým čiernym korením.

Keď sú špagety hotové, vyberieme ich z hrnca priamo do kastróla so slaninou, podľa potreby podlejeme vodou, v ktorej sa cestoviny varili, všetko dôkladne premiešame a odstavíme.

Cestoviny zalejeme vaječno-syrovou zmesou, okoreníme, podľa potreby dosolíme a posypeme muškátovým orieškom. Premiešame a podávame.

Banánový koláč

Potrebujeme: 3 veľké zrelé banány, 3 vajíčka, 110 g masla, 160 g krupicového cukru, 250 g hladkej múky, šťava a kôra z 1 citróna, hrsť hrozienok (ideálne namočených v rume či v inom alkohole), prášok do pečiva, štipku škorice, zarovnanú polievkovú lyžicu zázvoru

Postup: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme vajíčka. Potom do zmesi zamiešame roztlačené banány, soš, citrónovú šťavu aj kôru, hrozienka a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom a korením.

SkryťVypnúť reklamu

Cesto vylejeme do vymazanej a hrubou múkou vysypanej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Stroje skladajú ako lego. Roboty z Považia menia priemysel
  2. Za 30 rokov videl v autoškole všeličo. Vodiči už nie sú tak zruční
  3. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  4. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  5. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  1. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  2. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  3. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  4. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  5. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  6. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  1. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 9 471
  2. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 6 145
  3. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 2 797
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 2 586
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 110
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 2 023
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 1 985
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 1 777
  1. Radovan Čipka: Skutok sa stal
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Kajúcnik Tiger v službách systému čurillovcov: Aké benefity dostal za zamotané pravdy?
  3. Ľubor Šešera: Najkrajšie bicyklovanie v Rakúsku (pre lenivých) - 2. časť
  4. Jozef Huljak: Nemáme ropu, ale môžeme mať plán. Čo nás učí príbeh nórskeho bohatstva?
  5. František Kukura: Budeme opäť skákať ponad vatry?
  6. Andrea Podešvová: Keď Pohoda neprináša len pohodu
  7. Matúš Grznár: Vyháňame budúcich Einsteinov? Zastavme normalizáciu v školstve!
  8. Viktor Pamula: Nepodporuj Ukrajinu, zlepši svoje okolie
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 21 116
  2. Viktor Pamula: Fico je nebezpečný 16 265
  3. Michael Achberger: Prestaňte rátať kalórie. Toto vás naučí chudnúť jednoduchšie! 12 415
  4. Dávid Polák: Denník Dezoláta 6 735
  5. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 6 055
  6. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 5 888
  7. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 5 506
  8. Radko Mačuha: Oslobodenie prichádza z Východnej. 5 457
  1. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  3. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
  4. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene
  5. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii
  6. INESS: Aké je (ne)produktívne zdravotníctvo?
  7. Marcel Rebro: Prezident v maskáčoch: Pellegrini sa ide hrať na vojačika, zatiaľ čo krajina horí
  8. Marcel Rebro: Fico medzi čajom a oknom: Moskva nerada, keď sa kamoši pretvarujú
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Radovan Čipka: Skutok sa stal
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Kajúcnik Tiger v službách systému čurillovcov: Aké benefity dostal za zamotané pravdy?
  3. Ľubor Šešera: Najkrajšie bicyklovanie v Rakúsku (pre lenivých) - 2. časť
  4. Jozef Huljak: Nemáme ropu, ale môžeme mať plán. Čo nás učí príbeh nórskeho bohatstva?
  5. František Kukura: Budeme opäť skákať ponad vatry?
  6. Andrea Podešvová: Keď Pohoda neprináša len pohodu
  7. Matúš Grznár: Vyháňame budúcich Einsteinov? Zastavme normalizáciu v školstve!
  8. Viktor Pamula: Nepodporuj Ukrajinu, zlepši svoje okolie
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 21 116
  2. Viktor Pamula: Fico je nebezpečný 16 265
  3. Michael Achberger: Prestaňte rátať kalórie. Toto vás naučí chudnúť jednoduchšie! 12 415
  4. Dávid Polák: Denník Dezoláta 6 735
  5. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 6 055
  6. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 5 888
  7. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 5 506
  8. Radko Mačuha: Oslobodenie prichádza z Východnej. 5 457
  1. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  3. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
  4. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene
  5. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii
  6. INESS: Aké je (ne)produktívne zdravotníctvo?
  7. Marcel Rebro: Prezident v maskáčoch: Pellegrini sa ide hrať na vojačika, zatiaľ čo krajina horí
  8. Marcel Rebro: Fico medzi čajom a oknom: Moskva nerada, keď sa kamoši pretvarujú

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu