Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom s Nigellou: Zemiaková panvička, špagety carbonara, banánový koláč

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: bbc)

Zemiaková panvička

Chutí pripravená z čerstvých zemiakov, ale je to aj skvelý spôsob, ako zúžitkovať varené zemiaky z iného jedla.

Potrebujeme: zemiaky, mrazený hrášok, plátky prerastanej slaniny, rastlinný olej, 2 vajíčka, strúhaný syr čedar

Postup: Ak používame čerstvé zemiaky, ošúpeme ich, nakrájame na kocky, menšie zemiaky stačí len rozpoliť a uvaríme ich v osolenej vode.

V panvici zohrejeme asi dve lyžice oleja a osmažíme na ňom na menšie kúsky nakrájanú slaninu. V ďalšom hrnci zohrejeme vodu a keď začne vrieť, vsypeme do nej mrazený hrášok. Varíme ho asi štyri minúty a potom ho scedíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V prípade, že používame zvyšné varené zemiaky, pridáme ich k hrachu na konci jeho varenia, aby sa prehriali. Hrášok a zemiaky potom dáme k slanine do panvice, premiešame a panvicu odstavíme z platne.

V miske rozmiešame vajíčka so strúhaným čedarom a vlejeme ich do panvice. Zmes dobre premiešame a podávame.

Uhliarske špagety

Potrebujeme: 500 g špagiet, 250 g pancetty alebo anglickej slaniny vcelku, olivový olej, 60 ml suchého bieleho vína alebo vermútu, 4 vajíčka, 50 g strúhaného parmezánu, mleté čierne korenie, šľahačkovú smotanu, štipku muškátového orieška, soľ

Postup: Špagety dáme variť tradičným spôsobom do vriacej osolenej vody.

Pancettu alebo slaninu nakrájame na malé kocky a dáme ich pražiť do kastróla s trochou oleja. Keď už budeme mať krehké škvarky, prilejeme k nim víno a varením zredukujeme šťavu. Potom kastról odstavíme z platne.

SkryťVypnúť reklamu

V miske rozšľaháme vajce s parmezánom, smotanou a mletým čiernym korením.

Keď sú špagety hotové, vyberieme ich z hrnca priamo do kastróla so slaninou, podľa potreby podlejeme vodou, v ktorej sa cestoviny varili, všetko dôkladne premiešame a odstavíme.

Cestoviny zalejeme vaječno-syrovou zmesou, okoreníme, podľa potreby dosolíme a posypeme muškátovým orieškom. Premiešame a podávame.

Banánový koláč

Potrebujeme: 3 veľké zrelé banány, 3 vajíčka, 110 g masla, 160 g krupicového cukru, 250 g hladkej múky, šťava a kôra z 1 citróna, hrsť hrozienok (ideálne namočených v rume či v inom alkohole), prášok do pečiva, štipku škorice, zarovnanú polievkovú lyžicu zázvoru

Postup: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme vajíčka. Potom do zmesi zamiešame roztlačené banány, soš, citrónovú šťavu aj kôru, hrozienka a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom a korením.

SkryťVypnúť reklamu

Cesto vylejeme do vymazanej a hrubou múkou vysypanej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu