Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Morčacie na sušených bylinkách, ryžový šalát s tuniakom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ryžový šalát s tuniakom

Toto jedlo si pokojne môžete pripraviť vopred, nabaliť si do „krabičiek“ a vziať do práce.

Potrebujeme: 500 g ryže, konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, 1 citrón, 2 PL olivového oleja, cherry paradajky, 1 stonku zeleru, niekoľko čiernych olív, soľ, mleté čierne korenie, provensálske korenie

Postup: Ryžu si uvaríme klasickým spôsobom a necháme ochladnúť. Zatiaľ si pokrájame paradajky aj zeler a zmiešame si citrónovú šťavu z jedného citróna s olivovým olejom.

Potom dáme do misky ryžu, zeler, paradajky, scedeného a rozdrobeného tuniaka, olivy, nastrúhanú citrónovú kôru a všetko dochutíme citrónovo-olejovým dresingom, soľou a korením.

SkryťVypnúť reklamu

Morčacie na sušených bylinkách

Potrebujeme: Morčacie stehno alebo prsia (dajú sa použiť aj kuracie), maslo, asi po pol lyžičke sušeného tymianu, sušenej bazalky a oregana, soľ, korenie, biele víno, olej

Postup: Mäso umyjeme, osolíme a okoreníme. Sušené bylinky dáme do misky, pridáme trochu oleja a premiešame. Potom týmto bylinkovým olejom dobre natrieme morčacie mäso zo všetkých strán a dáme ho do pekáča. Podlejeme asi dvomi decilitrami bieleho vína, poukladáme naň kúsky masla, prikryjeme a dáme do rúry. Pečieme pomaly pri nižšej teplote, aby bolo mäso šťavnaté.

Šošovicový šalát

Potrebujeme: 200 g červenej šošovice, 200 g zelenej šošovice, 1 červenú cibuľu, 2 mrkvy, 1 žltú papriku, olivový olej, tymian, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Jednu aj druhú šošovicu zvlášť opláchneme, scedíme a dáme do hrncov. Uvaríme ich tiež zvlášť, pretože červená šošovica je hotová za päť minút a zelená sa varí dlhšie.

Keď sú šošovice hotové scedíme ich, necháme odkvapkať a dáme do misky.

Pridáme nakrájanú cibuľu, na maličké kocky nakrájanú, alebo nahrubo nastrúhanú mrkvu a aj kúsky papriky.

Všetko osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom aj petržlenovou vňaťou, necháme chvíľku odstáť a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 996
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 868
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 121
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 637
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 234
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 831
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 442
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu