Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom zimné šaláty: Zelerový s vajíčkom, cviklový s kuracími prsiami

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zelerový šalát s vajíčkom

Potrebujeme: 1 pohár zaváraného strúhaného zeleru, 1 konzervu zaváraného ananásu, dusenú šunku, 5 natvrdo uvarených vajec, 1 konzervu sterilizovanej kukurice, 200 g syra gouda, 1 biely jogurt gréckeho typu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Syr a šunku nakrájame na tenké pásiky a zmiešame so scedeným zelerom a kukuricou. Ananás prekrojíme na menšie kúsky a pridáme k šalátu, kto má rád pór, môže si ho tiež pridať nakrájaný na tenké kolieska. Napokon pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané vajíčka a všetko premiešame s jogurtom. Osolíme, okoreníme a pred podávaním šalát necháme odležať.

SkryťVypnúť reklamu

Cviklový šalát s kuracími prsiami

Potrebujeme: 2 väčšie cvikly, 1 ľadový šalát, cibuľu, kuracie prsia, dijonskú horčicu, tvrdý syr, sterilizovanú kukuricu, soľ, olej, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu z ½ citróna

Postup: Cvikly si uvaríme domäkka, pokojne sa to dá aj deň vopred. Po ochladnutí a ošúpaní si ju nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s nahrubo nastrúhaným syrom a nakrájanou cibuľou.

Pridáme na prúžky nakrájaný ľadový šalát, scedenú kukuricu a všetko ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou, premiešame a necháme postáť.

V menšej miske zmiešame asi dve lyžičky dijonskej horčice, trochu oleja, soľ a korenie a touto marinádou potrieme kuracie prsia, ktoré si potom opečieme na panvici na troche oleja.

Opečené prsia nakrájame na pásiky a podávame so šalátom.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiakový šalát so zeleninou

Potrebujeme: 2 zemiaky, 1 menšiu cviklu, 1 zeler, kus bielej reďkovky, polovicu hlávky čínskej kapusty, 1 červenú cibuľu, sójovú omáčku, olivový olej, čerstvý alebo mrazený kôpor

Postup: Zemiaky aj cviklu si uvaríme v šupke a potom ich nakrájame na kocky alebo kolieska podľa ľubovôle. Predvariť si môžeme aj zeler, prípadne môžeme použiť čerstvý stopkový zeler.

Cibuľu, reďkovku a kapustu nakrájame a potom zmiešame s uvarenou zeleninou. Posypeme kôprom, osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou aj olivovým olejom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 390
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 066
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 126
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 640
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 238
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 862
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu