Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Fašírky z údeného, zemiaky s pohánkou, tradičná slivková polievka

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tradičná slivková polievka „brija“

Potrebujeme: cca 0,5 kg sušených sliviek, prípadne ich môžeme kombinovať so slivkovým kompótom, 5 zemiakov, soľ, čierne mleté korenie, hladkú múku, maslo, šťavu z kyslej kapusty

Postup: Najskôr si dáme do vody variť sušené slivky so zemiakmi. Ak používame aj kompót, pridáme ho, až keď budú zemiaky mäkké. Polievku osolíme, okoreníme.

Z masla a múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Kto má radšej krémové polievky, môže pridať aj smotanu. Na záver chute doladíme šťavou z kyslej kapusty, ešte všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.

SkryťVypnúť reklamu

Fašírky z údeného mäsa

Potrebujeme: 300 g údeného mäsa, 300 g zemiakov, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich nastrúhame. Mäso pomelieme a zmiešame so zemiakmi. Zmes spojíme s vajíčkami a podľa potreby osolíme a okoreníme. Vypracujeme hmotu, z ktorej odoberáme kúsky, tvarujeme ich ako fašírky, ktoré obalíme v troche strúhanky. Môžeme ich upiecť na plechu vystlanom papierom alebo vypražiť na oleji.

Zemiaky s pohánkou

Potrebujeme: asi 1 kilo zemiakov, 100 g pohánky, kúsok údenej slaniny bez kože, 1 vajce, olej, 120 smotany, 100 g tvrdého syra, soľ, majorán, petržlenová vňať, čierne mleté korenie

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, očistíme ich a nakrájame na plátky. Pohánku premyjeme, vsypeme do vriacej osolenej vody a varíme asi 2-3 minúty. Zmiešame s pokrájanými zemiakmi, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, majorán a umytú posekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame, dáme do olejom vymasteného pekáča a pečieme asi 15 minút pri 250°C. Zalejeme smotanou, v ktorej rozšľaháme vajcia a dopečieme ďalších 20 minút pri teplote 200°C. Podávame s opraženou údenou slaninou, strúhaným tvrdým syrom a zdobíme petržlenovou vňaťou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 419
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 880
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 770
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 229
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 760
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 073
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu