Banánovo-mangový sorbet
Potrebujeme: 2-3 banány, 1 mango
Postup: Banán nakrájame na kolieska a rozložíme na tácku, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. K nemu poukladáme nakrájané mango a dáme to do mrazničky asi na dve hodiny.
Keď je ovocie poriadne zmrazené, dáme ho do mixéra a rozmixujeme.
Zmes dáme do misky a ešte vrátime do mrazničky, aby dobre zmrzla.
Potom už servírujeme s lístkami mäty.
Banánovo-čokoládová zmrzlina
Potrebujeme: cca 4 banány, šťavu z 1 citróna, med alebo javorový sirup, trochu vanilky, 50 ml šľahačkovej smotany (môže byť aj plnotučné mlieko), kúsky čokolády
Postup: Banány nakrájame na hrubšie kolieska a rozložíme ich na plech s papierom na pečenie. Dáme ich do mrazničky asi na 2 hodiny.
Po uplynutí toho času banánové kolieska dáme do mixéra, pridáme vanilku, mlieko, šťavu z citróna a med či sirup podľa toho, akú sladkú chceme zmrzlinu. Všetko dobre zmixujeme.
Potom do zmesi zamiešame kúsky čokolády, dáme ju do nádoby a vrátime do mrazničky, kde zmrzlinu necháme dobre stuhnúť.
Banánové smoothie
Potrebujeme: ľubovoľné množstvo banánov, jablkový alebo pomarančový džús, prípadne aj iné ovocie
Postup: Do mixéru nalejeme džús a pridáme očistené nakrájané banány a všetko dobre premiešame. Milovníci zeleninového smoothie si môžu pridať aj hrsť rukoly či špenátu.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.