Korzár logo Korzár
Sobota, 5. december, 2020 | Meniny má OtoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom pochúťky na Silvestra: Zálesácke rebierka, pikantné guľky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Zálesácke rebierka

Potrebujeme: bravčové rebierka s mäsom, 1 cibuľu, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 5 strúčikov cesnaku, 300 ml piva, 200 ml červeného vína, hovädzí vývar, 1 dl oleja, 150 g paradajkového pretlaku, trochu hladkej múky, štipku cukru, bobkový list, vetvičku rozmarínu aj tymianu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rebierka dáme predvariť do slanej vody a zatiaľ si pripravíme omáčku. V panvici na lyžici oleja orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu, mrkvu aj zeler. Pretlačíme k nim cesnak, pridáme bylinky a všetko poprášime múkou. Potom zmes zalejeme pretlakom, premiešame a bude nasledovať pivo, víno aj vývar. Dochutíme korením, soľou aj cukrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Predvarené rebrá dáme do pekáča, zalejeme omáčkou, pridáme bobkový list a všetko dáme piecť pri teplote 180 stupňov do rúry.

Pikantné guľôčky

Potrebujeme: 600 g mletého mäsa podľa vlastného výberu, môže to byť hovädzie, bravčové, kuracie či morčacie, strúhaný syr podľa chuti, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 ČL kurkumy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mleté mäso zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom. Čili papričku nakrájame na drobné kúsky a pridáme k mäsu. Množstvo čili závisí od sily papričky, alebo od toho, ako veľmi pikantné jedlá majú hostia radi.

Všetko dochutíme soľou, korením a kurkumou. Všetko dobre premiešame a mokrými rukami vytvarujeme malé guľôčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre. Po upečení do guľôčok zapichneme ozdobné špáradlá a naservírujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Hubové toasty

Potrebujeme: 1 veľkú bagetu, 400 g húb, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, maslo, olivový olej, mletú rascu, syrovú nátierku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Na panvici zohrejeme asi dve lyžice masla, na ktorom najskôr opečieme nadrobno nasekanú čili papričku a rascu, potom pridáme na plátky pokrájané huby a opekáme. Na záver dochutíme na plátky nakrájaným cesnakom, ešte chvíľu restujeme a odstavíme.

Bagetu nakrájame na kolieska, ktoré pokvapkáme olivovým olejom a opečieme z jednej strany. Tú opečenú stranu natrieme syrovou nátierkou a navrstvíme na ňu hubovú zmes. Na záver všetko posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou..

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  3. Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  6. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  7. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma
  2. Väčšina fajčiarov dala deťom cigarety, ak si vypýtali
  3. Podcast: Jeden lístok, veľa tratí
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  8. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  9. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  10. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 750
  2. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 12 655
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 678
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 642
  5. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 276
  6. Aká je chémia vôní 9 056
  7. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 669
  8. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 637
  9. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy 8 561
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 075
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Nová riaditeľka košickej detskej nemocnice: Teším sa na návrat

Chystá stretnutia so zamestnancami, primármi a vytvorí pracovný tím.

Jaroslava Feketeová. Snímka je z čias, keď pôsobila ako lekárka na Oddelení detskej onkológie a hematológie košickej DFN.
Odber vzoriek.
Výročie výbuchu bytovky Mukačevská 7 v Prešove

Rok po výbuchu. Majorošovci veria, že sa na Mukačevskú 7 ešte vrátia

Tragédia odhalila aj silu priateľstva.

Marek Majoroš na mieste, kde stála bytovka.
Most už opäť otvorili pre vodičov.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský.
Ilustračné foto

Ak nezaberie semafor, na rade je lockdown, vraví pandemická komisia

Matovič chce, aby sa kritici testovania ospravedlnili.

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) a prezident Slovenskej spoločnosti infektológov Pavol Jarčuška.
Píše Branislav Vančo

Aby sa zo Žilinku nestal ďalší Trnka

Sústreďme sa na reformu prokuratúry.

Verejné vypočúvanie Maroša Žilinku.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop