Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom pochúťky na Silvestra: Zálesácke rebierka, pikantné guľky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zálesácke rebierka

Potrebujeme: bravčové rebierka s mäsom, 1 cibuľu, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 5 strúčikov cesnaku, 300 ml piva, 200 ml červeného vína, hovädzí vývar, 1 dl oleja, 150 g paradajkového pretlaku, trochu hladkej múky, štipku cukru, bobkový list, vetvičku rozmarínu aj tymianu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rebierka dáme predvariť do slanej vody a zatiaľ si pripravíme omáčku. V panvici na lyžici oleja orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu, mrkvu aj zeler. Pretlačíme k nim cesnak, pridáme bylinky a všetko poprášime múkou. Potom zmes zalejeme pretlakom, premiešame a bude nasledovať pivo, víno aj vývar. Dochutíme korením, soľou aj cukrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Predvarené rebrá dáme do pekáča, zalejeme omáčkou, pridáme bobkový list a všetko dáme piecť pri teplote 180 stupňov do rúry.

Pikantné guľôčky

Potrebujeme: 600 g mletého mäsa podľa vlastného výberu, môže to byť hovädzie, bravčové, kuracie či morčacie, strúhaný syr podľa chuti, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 ČL kurkumy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mleté mäso zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom. Čili papričku nakrájame na drobné kúsky a pridáme k mäsu. Množstvo čili závisí od sily papričky, alebo od toho, ako veľmi pikantné jedlá majú hostia radi.

Všetko dochutíme soľou, korením a kurkumou. Všetko dobre premiešame a mokrými rukami vytvarujeme malé guľôčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre. Po upečení do guľôčok zapichneme ozdobné špáradlá a naservírujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Hubové toasty

Potrebujeme: 1 veľkú bagetu, 400 g húb, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, maslo, olivový olej, mletú rascu, syrovú nátierku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Na panvici zohrejeme asi dve lyžice masla, na ktorom najskôr opečieme nadrobno nasekanú čili papričku a rascu, potom pridáme na plátky pokrájané huby a opekáme. Na záver dochutíme na plátky nakrájaným cesnakom, ešte chvíľu restujeme a odstavíme.

Bagetu nakrájame na kolieska, ktoré pokvapkáme olivovým olejom a opečieme z jednej strany. Tú opečenú stranu natrieme syrovou nátierkou a navrstvíme na ňu hubovú zmes. Na záver všetko posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou..

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 370
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 224
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 936
  4. Po Slovensku na motorke 6 595
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 379
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 588
  7. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 450
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 426
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 632
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 5 h
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 11 h
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel.

Európania sú skeptickejší a viac sa spoliehajú na seba.


Susi Dennisonová 15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop