Korzár logo Korzár
Piatok, 17. január, 2020 | Meniny má Nataša

Varíme s Korzárom pochúťky na Silvestra: Zálesácke rebierka, pikantné guľky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zálesácke rebierka

Potrebujeme: bravčové rebierka s mäsom, 1 cibuľu, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 5 strúčikov cesnaku, 300 ml piva, 200 ml červeného vína, hovädzí vývar, 1 dl oleja, 150 g paradajkového pretlaku, trochu hladkej múky, štipku cukru, bobkový list, vetvičku rozmarínu aj tymianu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rebierka dáme predvariť do slanej vody a zatiaľ si pripravíme omáčku. V panvici na lyžici oleja orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu, mrkvu aj zeler. Pretlačíme k nim cesnak, pridáme bylinky a všetko poprášime múkou. Potom zmes zalejeme pretlakom, premiešame a bude nasledovať pivo, víno aj vývar. Dochutíme korením, soľou aj cukrom.

Predvarené rebrá dáme do pekáča, zalejeme omáčkou, pridáme bobkový list a všetko dáme piecť pri teplote 180 stupňov do rúry.

Pikantné guľôčky

Potrebujeme: 600 g mletého mäsa podľa vlastného výberu, môže to byť hovädzie, bravčové, kuracie či morčacie, strúhaný syr podľa chuti, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 ČL kurkumy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mleté mäso zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom. Čili papričku nakrájame na drobné kúsky a pridáme k mäsu. Množstvo čili závisí od sily papričky, alebo od toho, ako veľmi pikantné jedlá majú hostia radi.

Všetko dochutíme soľou, korením a kurkumou. Všetko dobre premiešame a mokrými rukami vytvarujeme malé guľôčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre. Po upečení do guľôčok zapichneme ozdobné špáradlá a naservírujeme.

Hubové toasty

Potrebujeme: 1 veľkú bagetu, 400 g húb, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, maslo, olivový olej, mletú rascu, syrovú nátierku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Na panvici zohrejeme asi dve lyžice masla, na ktorom najskôr opečieme nadrobno nasekanú čili papričku a rascu, potom pridáme na plátky pokrájané huby a opekáme. Na záver dochutíme na plátky nakrájaným cesnakom, ešte chvíľu restujeme a odstavíme.

Bagetu nakrájame na kolieska, ktoré pokvapkáme olivovým olejom a opečieme z jednej strany. Tú opečenú stranu natrieme syrovou nátierkou a navrstvíme na ňu hubovú zmes. Na záver všetko posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou..

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  2. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  4. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  5. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  6. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  7. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  8. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  9. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  10. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  1. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  2. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  4. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  5. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  6. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  7. myhive Polus Towers menia meno na myhive Vajnorská
  8. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  10. Značka CUPRA spustila rezervácie na svoj nový okruhový špeciál
  1. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 20 898
  2. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 11 140
  3. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 131
  4. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 9 481
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 851
  6. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 8 361
  7. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 8 064
  8. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 844
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte! 6 568
  10. V noci -5, cez deň +30. Čo čaká Svitka tento rok na Dakare? 6 499

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Peter Pellegrini (Smer-SD) a Andrea Turčanová (KDH) rokovali o situácii po výbuchu plynu v bytovom dome.
Chemko Strážske.

Ukrajinský kamión zalial košickú cestu naftou

Hasiči ju odčerpávali niekoľko hodín, odstavili aj časť cesty.

Kamión s prerazenou nádržou.

Obchvat medzi Hriadkami a Trebišovom je stále v nedohľadne

Peniaze od štátu v súčasnosti pridelené nemajú.

Uprostred obce Hriadky je kruhový objazd, ktorým zo smeru od Vranova, Košíc, Michaloviec a Trebišova prechádza denne množstvo kamiónov i osobných áut.

Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Veľmi zvláštna výnimka

Železnice chcú v IC vlakoch vracať peniaze, ak budú meškať. Má to však jednu zvláštnu výnimku.

Trnku pustili, prokurátor nesúhlasí s väzobným stíhaním

Polícia exšéfa prokuratúry obvinila vo štvrtok.

Dobroslava Trnku po celodennom výsluchu odvádzajú z pobočky NAKA v Nitre.
Požiar bytu v bratislavskom Starom Meste.
Peter Pellegrini (Smer-SD) a Andrea Turčanová (KDH) rokovali o situácii po výbuchu plynu v bytovom dome.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop