Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom pochúťky na Silvestra: Zálesácke rebierka, pikantné guľky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zálesácke rebierka

Potrebujeme: bravčové rebierka s mäsom, 1 cibuľu, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 5 strúčikov cesnaku, 300 ml piva, 200 ml červeného vína, hovädzí vývar, 1 dl oleja, 150 g paradajkového pretlaku, trochu hladkej múky, štipku cukru, bobkový list, vetvičku rozmarínu aj tymianu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rebierka dáme predvariť do slanej vody a zatiaľ si pripravíme omáčku. V panvici na lyžici oleja orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu, mrkvu aj zeler. Pretlačíme k nim cesnak, pridáme bylinky a všetko poprášime múkou. Potom zmes zalejeme pretlakom, premiešame a bude nasledovať pivo, víno aj vývar. Dochutíme korením, soľou aj cukrom.

SkryťVypnúť reklamu

Predvarené rebrá dáme do pekáča, zalejeme omáčkou, pridáme bobkový list a všetko dáme piecť pri teplote 180 stupňov do rúry.

Pikantné guľôčky

Potrebujeme: 600 g mletého mäsa podľa vlastného výberu, môže to byť hovädzie, bravčové, kuracie či morčacie, strúhaný syr podľa chuti, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 ČL kurkumy, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mleté mäso zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom. Čili papričku nakrájame na drobné kúsky a pridáme k mäsu. Množstvo čili závisí od sily papričky, alebo od toho, ako veľmi pikantné jedlá majú hostia radi.

Všetko dochutíme soľou, korením a kurkumou. Všetko dobre premiešame a mokrými rukami vytvarujeme malé guľôčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre. Po upečení do guľôčok zapichneme ozdobné špáradlá a naservírujeme.

SkryťVypnúť reklamu

Hubové toasty

Potrebujeme: 1 veľkú bagetu, 400 g húb, 3 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, maslo, olivový olej, mletú rascu, syrovú nátierku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Na panvici zohrejeme asi dve lyžice masla, na ktorom najskôr opečieme nadrobno nasekanú čili papričku a rascu, potom pridáme na plátky pokrájané huby a opekáme. Na záver dochutíme na plátky nakrájaným cesnakom, ešte chvíľu restujeme a odstavíme.

Bagetu nakrájame na kolieska, ktoré pokvapkáme olivovým olejom a opečieme z jednej strany. Tú opečenú stranu natrieme syrovou nátierkou a navrstvíme na ňu hubovú zmes. Na záver všetko posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou..

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 943
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 414
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 396
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 799
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 291
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu