Korzár logo Korzár
Pondelok, 26. september, 2022 | Meniny má Edita

Zdravé pečenie s Korzárom: Medvedie labky s jogurtom, čokoládové guľky s kokosom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medvedie labky s jogurtom

Potrebujeme: 60 gramov masla, 60 g nízkotučného gréckeho jogurtu, 2 vajíčka, 1/4 š trstinového alebo kokosového cukru, 1/2 š celozrnnej múky, vanilkový extrakt alebo aróma, 1/4 ČL soli, 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)

Postup: Rúru predhrejeme na 190 stupňov a formu na labky vymastíme a vysypeme múkou. Maslo roztopíme a necháme vychladiť na izbovú teplotu. V miske vyšľaháme vajíčka so soľou a arómou dopenista. Postupne po lyžiciach pridávame trstinový alebo kokosový cukor. Miešame šľahačom 5 až 10 minút, kým zmes nezhustne. Do nej potom ručne vmiešame po tretinách múku a nakoniec aj citrónovú kôru. V druhej miske vymiešame metličkou maslo s jogurtom a vzniknutú zmes prelejeme na cesto. Jemne všetko premiešame, kým nevznikne jednotná hmota, ktorú potom premiestníme do pripravenej formy. Pečieme 15 až 17 minút alebo kým koláčiky nie sú zlatohnedé. Po upečení necháme vychladiť na mriežke.

SkryťVypnúť reklamu

Snehové pusinky

Potrebujeme: 2 vaječné bielky izbovej teploty, 1/4 ČL prášku do pečiva, 1/2 š javorového sirupu, štipka soli, semienka z 1 vanilkového lusku

Postup: Rúru predhrejeme na 90 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Do stredne veľkej rajnice dáme zovrieť trocha vody. Všetky ingrediencie dáme do menšej misky, ktorá sa zmestí do rajnice tak, aby sa jej dno nedotýkalo hladiny vody. Bielky šľaháme ručne nad parou asi 5 minút, alebo kým ich teplota nedosiahne 60 stupňov. Potom misku z rajnice odoberieme a bielky vymixujeme ešte elektrickým šľahačom, prípadne šľahacím nadstavcom tyčového mixéra. Začíname na malých otáčkach a postupne ich pridávame. Šľaháme asi 8 minút, alebo kým bielky nie sú snehobiele, lesklé a tuhé. Hotovú zmes preložíme do pripraveného cukrárskeho vrecka s hviezdicovým špicom a na plechu s papierom na pečenie tvoríme malé pusinky. Pečieme v strede vyhriatej rúry najprv hodinu, potom plech otočíme o 180 stupňov a pečieme ďalšiu hodinu. Hotové pusinky idú z papiera ľahko oddeliť, v opačnom prípade ich treba nechať v rúre ešte o kúsok dlhšie. Po vychladnutí koláčiky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

SkryťVypnúť reklamu

Čokoládové guľôčky obalené kokosom

Potrebujeme: 1/2 š kokosového oleja, 1/2 š kakaa, 1/4 š javorového sirupu, agáve alebo medu 1 š strúhaného kokosu, 1/4 š jemných ovsených vločiek, vanilkový extrakt alebo aróma

Postup: V malom hrnci roztopíme na nízkej teplote kokosový olej. Sporák vypneme a do hrnca pridáme kakao a vanilkový extrakt a premiešame. Potom vlejeme javorový sirup a opäť premiešame Nakoniec pridáme kokos a ovsené vločky. Zmes odložíme na 10 minút do mrazničky a medzitým vyložíme plech alebo tenkú tácku papierom na pečenie. Zo schladenej zmesi potom vyformujeme malé guľôčky. Odložíme ich ešte raz do mrazničky aspoň na 30 minút a podávame. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia týždeň a v mrazničke 3 mesiace.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Morca-della a Pali. Tatrakon stojí na osvedčenej klasike
  2. Zákazníci OMV môžu vrátiť prírode kúsok lesa
  3. Šliapnuť do pedálov – a ide sa na to!
  4. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať?
  5. Štát zvyšuje dotácie na nájomné bývanie
  6. Bublina: Hravý a kreatívny časopis pre deti v denníku SME
  7. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny
  8. Sledujte príjem živín u starých rodičov
  1. J&T BANKA upriamuje pozornosť na ochranu morských ekosystémov
  2. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať?
  3. Spolu tvoríme inkluzívne susedstvá
  4. Zákazníci OMV môžu vrátiť prírode kúsok lesa
  5. Štát zvyšuje dotácie na nájomné bývanie
  6. Industriálna Spilka Offices je súčasťou Týždňa zelených budov
  7. Hagyari: Som pripravený intenzívne a tvrdo pracovať
  8. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny
  1. Tejto zelenine patrí štvrté miesto na svete. Máte ju doma? 12 484
  2. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 10 415
  3. OMV mení kuchynský olej za kávu. Teraz na celom Slovensku 3 842
  4. Najradšej by ste pri čítaní správ odleteli preč? 3 448
  5. Morca-della a Pali. Tatrakon stojí na osvedčenej klasike 3 354
  6. Bublina: Hravý a kreatívny časopis pre deti v denníku SME 2 317
  7. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať? 1 834
  8. Viete, ktorá je najvzácnejšia komodita? Budete prekvapení! 1 749

Blogy SME

  1. Veronika Michalčíková: Španielska Andalúzia (2): Hollywood v púšti
  2. Matúš Lazúr: Čo bude špendlíkom ktorý spôsobí prasknutie realitnej bubliny?
  3. Ľubomír Belák: Slovensko vyhlásilo vojnu? Komu?
  4. Andrej Csino: Prax Dr. Schamana 17 / Mier
  5. Martin Kiňo: RODINNÉ FIRMY: Najvýhodnejšou formou pre rodinný holding je s.r.o. alebo a.s. (3. časť)
  6. Jozef Bednár: Prečo súčasný riaditeľ TANAPu neuvádza vo svojom životopise všetko úplne a pravdivo?
  7. Miroslav Daniš: Mráz prichádza z Kremľa (a u nás zo Súmračnej) - II
  8. Café Európa: Správa o stave Európskej únie 2022
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú. 15 242
  2. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia v Rusku dobrou správou? 13 568
  3. Martin Majzlan: Pamír, miesto kde som zanechal kus svojho srdca (+Video) 6 269
  4. Janka Bittó Cigániková: Katarína Hatráková a Romana Tabák sa dnes stali symbolom pokrytectva a bezcharakternosti 5 272
  5. Milan Removčík: Vlakom do Splitu. 4 990
  6. Tereza Krajčová: Grécke Atény 2/4 - Majestátny Acropolis, antická atmosféra v Agore a stopy Rimanov 4 572
  7. Miroslav Lukáč: Viete že ruský trpaslík je najväčší na svete, ruské hodinky najrýchlejšie a Červená armáda nie je krvavočervená, ale ružová? 3 978
  8. Ján Valchár: Denacifikované kormorány a úspešná ruská protidefenzíva 3 435
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  5. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Centrum amerického finančníctva Wall Street

Matematici a ekonómia v tom majú jasno už dlho: trh sa správa náhodne, prekonať sa nedá.


14. sep
Za Slovensko. Za Rusko. Brat za brata. Za slobodu. Za mier. (Protest strán Smer a Republika pred Prezidentským palácom 20. septembra 2022.)

Rusko vraždí a Ukrajina sa bráni. Stred neexistuje


25. sep
Protest proti štátnemu pohrebu pre expremiéra.

Náklady na pohreb oberajú vládu o dôveru.


Miloslava Némová 6 h
Ruskí žoldnieri bojovali aj na východe Ukrajiny.

Vojna na Ukrajine pokračuje.


a 5 ďalší 22 h

Blogy SME

  1. Veronika Michalčíková: Španielska Andalúzia (2): Hollywood v púšti
  2. Matúš Lazúr: Čo bude špendlíkom ktorý spôsobí prasknutie realitnej bubliny?
  3. Ľubomír Belák: Slovensko vyhlásilo vojnu? Komu?
  4. Andrej Csino: Prax Dr. Schamana 17 / Mier
  5. Martin Kiňo: RODINNÉ FIRMY: Najvýhodnejšou formou pre rodinný holding je s.r.o. alebo a.s. (3. časť)
  6. Jozef Bednár: Prečo súčasný riaditeľ TANAPu neuvádza vo svojom životopise všetko úplne a pravdivo?
  7. Miroslav Daniš: Mráz prichádza z Kremľa (a u nás zo Súmračnej) - II
  8. Café Európa: Správa o stave Európskej únie 2022
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú. 15 242
  2. Ján Valchár: Prečo je čiastočná mobilizácia v Rusku dobrou správou? 13 568
  3. Martin Majzlan: Pamír, miesto kde som zanechal kus svojho srdca (+Video) 6 269
  4. Janka Bittó Cigániková: Katarína Hatráková a Romana Tabák sa dnes stali symbolom pokrytectva a bezcharakternosti 5 272
  5. Milan Removčík: Vlakom do Splitu. 4 990
  6. Tereza Krajčová: Grécke Atény 2/4 - Majestátny Acropolis, antická atmosféra v Agore a stopy Rimanov 4 572
  7. Miroslav Lukáč: Viete že ruský trpaslík je najväčší na svete, ruské hodinky najrýchlejšie a Červená armáda nie je krvavočervená, ale ružová? 3 978
  8. Ján Valchár: Denacifikované kormorány a úspešná ruská protidefenzíva 3 435
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 48. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 3/3 - rok 1928
  2. Jiří Ščobák: Co konkrétního se hovoří o finanční gramotnosti na Slovensku?
  3. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Ľudia nosia vo vreckách nože a ešte sa tým chvastajú.
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 47. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 2/3 - rok 1927
  5. Jiří Ščobák: Plaval jsem přes Dunaj a byla to brnkačka!
  6. Jiří Ščobák: Energie a plyn: Zvládneme túto zimu v poriadku? Prečo je dôležité, aby trh s plynom fungoval ako celok? Odporučili by ste fixovať ceny energií?
  7. Jiří Ščobák: Ako sa nedať podviesť v online svete? (pustite/dajte prečítať aj svojim rodičom!)
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 46. - Arktída - Hubert Wilkins a Detroitská arktická expedícia 1/3 - rok 1926

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu