Korzár logo Korzár
Piatok, 18. september, 2020 | Meniny má EugéniaKrížovkyKrížovky

Zdravé pečenie s Korzárom: Medvedie labky s jogurtom, čokoládové guľky s kokosom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Medvedie labky s jogurtom

Potrebujeme: 60 gramov masla, 60 g nízkotučného gréckeho jogurtu, 2 vajíčka, 1/4 š trstinového alebo kokosového cukru, 1/2 š celozrnnej múky, vanilkový extrakt alebo aróma, 1/4 ČL soli, 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)

Postup: Rúru predhrejeme na 190 stupňov a formu na labky vymastíme a vysypeme múkou. Maslo roztopíme a necháme vychladiť na izbovú teplotu. V miske vyšľaháme vajíčka so soľou a arómou dopenista. Postupne po lyžiciach pridávame trstinový alebo kokosový cukor. Miešame šľahačom 5 až 10 minút, kým zmes nezhustne. Do nej potom ručne vmiešame po tretinách múku a nakoniec aj citrónovú kôru. V druhej miske vymiešame metličkou maslo s jogurtom a vzniknutú zmes prelejeme na cesto. Jemne všetko premiešame, kým nevznikne jednotná hmota, ktorú potom premiestníme do pripravenej formy. Pečieme 15 až 17 minút alebo kým koláčiky nie sú zlatohnedé. Po upečení necháme vychladiť na mriežke.

Skryť Vypnúť reklamu

Snehové pusinky

Potrebujeme: 2 vaječné bielky izbovej teploty, 1/4 ČL prášku do pečiva, 1/2 š javorového sirupu, štipka soli, semienka z 1 vanilkového lusku

Postup: Rúru predhrejeme na 90 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Do stredne veľkej rajnice dáme zovrieť trocha vody. Všetky ingrediencie dáme do menšej misky, ktorá sa zmestí do rajnice tak, aby sa jej dno nedotýkalo hladiny vody. Bielky šľaháme ručne nad parou asi 5 minút, alebo kým ich teplota nedosiahne 60 stupňov. Potom misku z rajnice odoberieme a bielky vymixujeme ešte elektrickým šľahačom, prípadne šľahacím nadstavcom tyčového mixéra. Začíname na malých otáčkach a postupne ich pridávame. Šľaháme asi 8 minút, alebo kým bielky nie sú snehobiele, lesklé a tuhé. Hotovú zmes preložíme do pripraveného cukrárskeho vrecka s hviezdicovým špicom a na plechu s papierom na pečenie tvoríme malé pusinky. Pečieme v strede vyhriatej rúry najprv hodinu, potom plech otočíme o 180 stupňov a pečieme ďalšiu hodinu. Hotové pusinky idú z papiera ľahko oddeliť, v opačnom prípade ich treba nechať v rúre ešte o kúsok dlhšie. Po vychladnutí koláčiky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Skryť Vypnúť reklamu

Čokoládové guľôčky obalené kokosom

Potrebujeme: 1/2 š kokosového oleja, 1/2 š kakaa, 1/4 š javorového sirupu, agáve alebo medu 1 š strúhaného kokosu, 1/4 š jemných ovsených vločiek, vanilkový extrakt alebo aróma

Postup: V malom hrnci roztopíme na nízkej teplote kokosový olej. Sporák vypneme a do hrnca pridáme kakao a vanilkový extrakt a premiešame. Potom vlejeme javorový sirup a opäť premiešame Nakoniec pridáme kokos a ovsené vločky. Zmes odložíme na 10 minút do mrazničky a medzitým vyložíme plech alebo tenkú tácku papierom na pečenie. Zo schladenej zmesi potom vyformujeme malé guľôčky. Odložíme ich ešte raz do mrazničky aspoň na 30 minút a podávame. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia týždeň a v mrazničke 3 mesiace.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie
  2. Osud našich riek máme vo svojich rukách, nenechajme to plávať
  3. Pomohli sme tým, ktorí pomáhali
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % až do 8,25 %
  7. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií
  8. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu?
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte
  10. Home (ale aj) Office
  1. Foreigners will be centre stage in Bratislava for the whole week
  2. Poznanie
  3. Lákajú vás benefity poisťovní? Pri zmene si všímajte podmienky
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Osud našich riek máme vo svojich rukách, nenechajme to plávať
  6. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  7. Pomohli sme tým, ktorí pomáhali
  8. Cenovo dostupná autokamera Mio a pritom sa skvelými funkciami
  9. Nová služba v Prešove – celoročný bezplatný zber elektroodpadu
  10. Prečo sa kanalizácia v našich mestách upcháva, keď prší?
  1. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií 28 897
  2. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie 25 893
  3. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 20 912
  4. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu 14 880
  5. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov 13 151
  6. 5 digitálnych vychytávok, ktoré vám uľahčia štúdium 11 672
  7. Zažite liečivú silu minerálnych vôd. Obľubovali ich aj králi 10 169
  8. Fantastická pomôcka pre deti – zábavný a náučný pracovný zošit 10 157
  9. Školský rozvrh s kalendárom prázdnin v denníku SME 9 912
  10. Edícia autorov denníka SME: Malá kniha o zvieratách 3 8 344
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Šéfka hokejových klubov bola konateľkou firmy, ktorú zakladal Vadala

Aneta Büdi mala v minulosti aj politické ambície.

Aneta Büdi sa stala riaditeľkou Asociácie profesionálnych hokejových klubov.
Rozhovor

Ostrožovičovci: Neriešte suché či sladké víno, ale pocit, či chutí alebo nechutí

V dome vinárskej rodiny z Tokaja fľašu vína nenájdete.

Manželia Ostrožovičovci sú rozdielne osobnosti, ale vďaka tomu podľa nich napredujú tak v súkromí, ako aj vo firme.

Obchvat Košíc má stavebné povolenie od júna. Proces zabrzdil vlastník pozemku

Ak výstavbu nestihnú začať do zimy, projekt rozdelia.

Nový úsek rýchlostnej cesty sa bude napájať na diaľnicu D1 v križovatke pri Hrašovíku.

Loď Bohemia bude na Domaši premávať až do zimy

Previezla 38-tisíc ľudí. Záujem o plavby neutícha.

Loď Bohemia. Brázdi vody nádrže Veľká Domaša.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Profesor a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry.
Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch.
Komentár Petra Schutza

Deklarácia na uhoľ

Česko-slovenská hranica je dokladom, že na prvej konfrontácii s domácimi pandemikmi deklarácia zhorela na uhoľ.

Peter Schutz
Sam Bennett (vľavo) a Peter Sagan v závere 19. etapy na Tour de France 2020.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop