Korzár logo Korzár

Zdravé pečenie s Korzárom: Medvedie labky s jogurtom, čokoládové guľky s kokosom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medvedie labky s jogurtom

Potrebujeme: 60 gramov masla, 60 g nízkotučného gréckeho jogurtu, 2 vajíčka, 1/4 š trstinového alebo kokosového cukru, 1/2 š celozrnnej múky, vanilkový extrakt alebo aróma, 1/4 ČL soli, 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)

Postup: Rúru predhrejeme na 190 stupňov a formu na labky vymastíme a vysypeme múkou. Maslo roztopíme a necháme vychladiť na izbovú teplotu. V miske vyšľaháme vajíčka so soľou a arómou dopenista. Postupne po lyžiciach pridávame trstinový alebo kokosový cukor. Miešame šľahačom 5 až 10 minút, kým zmes nezhustne. Do nej potom ručne vmiešame po tretinách múku a nakoniec aj citrónovú kôru. V druhej miske vymiešame metličkou maslo s jogurtom a vzniknutú zmes prelejeme na cesto. Jemne všetko premiešame, kým nevznikne jednotná hmota, ktorú potom premiestníme do pripravenej formy. Pečieme 15 až 17 minút alebo kým koláčiky nie sú zlatohnedé. Po upečení necháme vychladiť na mriežke.

SkryťVypnúť reklamu

Snehové pusinky

Potrebujeme: 2 vaječné bielky izbovej teploty, 1/4 ČL prášku do pečiva, 1/2 š javorového sirupu, štipka soli, semienka z 1 vanilkového lusku

Postup: Rúru predhrejeme na 90 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Do stredne veľkej rajnice dáme zovrieť trocha vody. Všetky ingrediencie dáme do menšej misky, ktorá sa zmestí do rajnice tak, aby sa jej dno nedotýkalo hladiny vody. Bielky šľaháme ručne nad parou asi 5 minút, alebo kým ich teplota nedosiahne 60 stupňov. Potom misku z rajnice odoberieme a bielky vymixujeme ešte elektrickým šľahačom, prípadne šľahacím nadstavcom tyčového mixéra. Začíname na malých otáčkach a postupne ich pridávame. Šľaháme asi 8 minút, alebo kým bielky nie sú snehobiele, lesklé a tuhé. Hotovú zmes preložíme do pripraveného cukrárskeho vrecka s hviezdicovým špicom a na plechu s papierom na pečenie tvoríme malé pusinky. Pečieme v strede vyhriatej rúry najprv hodinu, potom plech otočíme o 180 stupňov a pečieme ďalšiu hodinu. Hotové pusinky idú z papiera ľahko oddeliť, v opačnom prípade ich treba nechať v rúre ešte o kúsok dlhšie. Po vychladnutí koláčiky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

SkryťVypnúť reklamu

Čokoládové guľôčky obalené kokosom

Potrebujeme: 1/2 š kokosového oleja, 1/2 š kakaa, 1/4 š javorového sirupu, agáve alebo medu 1 š strúhaného kokosu, 1/4 š jemných ovsených vločiek, vanilkový extrakt alebo aróma

Postup: V malom hrnci roztopíme na nízkej teplote kokosový olej. Sporák vypneme a do hrnca pridáme kakao a vanilkový extrakt a premiešame. Potom vlejeme javorový sirup a opäť premiešame Nakoniec pridáme kokos a ovsené vločky. Zmes odložíme na 10 minút do mrazničky a medzitým vyložíme plech alebo tenkú tácku papierom na pečenie. Zo schladenej zmesi potom vyformujeme malé guľôčky. Odložíme ich ešte raz do mrazničky aspoň na 30 minút a podávame. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia týždeň a v mrazničke 3 mesiace.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 224
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 891
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 887
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 231
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 770
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 092
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu