Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cmarové rezne, plátky s jablkami, zapekané karé so šampiňónmi

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karé so škoricovými jablkami

Potrebujeme: bravčové karé, maslo, 3 PL hnedého cukru, 1 lyžička mletej škorice, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, hrsť nasekaných vlašských orechov a asi 5 jabĺk

Postup: Karé osolíme, okoreníme a opečieme v panvici na masle, asi 4 minúty z každej strany, aby mäso nebolo vysušené. Potom ho nachvíľu vyberieme bokom.

Do výpeku potom pridáme trochu čerstvého masla a opečieme na ňom na kolieska alebo osminky nakrájané jablká a orechy. Pridáme k ním cukor, pol lyžičky muškátového orieška, štipku soli a škoricu. Dobre premiešame a dusíme, kým jablká zmäknú a potom ich naservírujeme na každý kus mäsa.

SkryťVypnúť reklamu

Cmarový rezeň

Potrebujeme: 5-ž bravčových rezňov, 250 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 2 strúčiky cesnaku, lyžičku dijonskej horčice, soľ, korenie, štipku šalvie (alebo pár čerstvých lístkov), hladkú múku, vajíčka a strúhanku na obaľovanie

Postup: V miske zmiešame acidofilné mlieko, pretlačený cesnak, šalviu a horčicu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naložíme do pripravenej zmesi a dáme aj na viac hodín do chladničky.

Potom rezne postupne vyberáme z marinády, trochu ich necháme odkvapkať, ľahko poprášime múkou, obalíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke.

Vypražíme v horúcom oleji a osušíme na papierovej utierke.

Zapekané karé s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, čerstvé šampiňóny, cherry paradajky, olej, plátky slaniny. Na omáčku: 1 šalotku, maslo, mletú papriku, paradajkový pretlak, zeleninový vývar, smotanu, rôzne bylinky

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Očistené mäso nakrájame na plátky a naklepeme ich. Osoliť a okoreniť ich môžeme ešte pred naklepávaním. Obalíme ich v hladkej múke, opečieme na troche oleja z oboch strán a ukladáme do vymazanej zapekacej misy.

Huby očistíme a pokrájame na hrubšie plátky a tie orestujeme vo výpeku, čo zostal po mäse. Jemne ich osolíme a rozložíme do zapekacej misky rovno na mäso. Potom na mäso rozložíme paradajky.

Všetko zalejeme omáčkou, si pripravíme tak, že najskôr na troche oleja či masla osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku, ktorú poprášime múkou a urobíme zápražku. Vmiešame do nej trochu papriky a asi lyžicu – dve pretlaku. Zalejeme vývarom, pridáme bylinky, korenie a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou a zalejeme pripravené mäso a huby. Poslednú vrstvu budú tvoriť plátky slaniny a dáme to do rúry zapiecť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 938
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 517
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 312
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 794
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu