Korzár logo Korzár
Sobota, 22. február, 2020 | Meniny má Etela

Varíme s Korzárom: Cmarové rezne, plátky s jablkami, zapekané karé so šampiňónmi

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Karé so škoricovými jablkami

Potrebujeme: bravčové karé, maslo, 3 PL hnedého cukru, 1 lyžička mletej škorice, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, hrsť nasekaných vlašských orechov a asi 5 jabĺk

Postup: Karé osolíme, okoreníme a opečieme v panvici na masle, asi 4 minúty z každej strany, aby mäso nebolo vysušené. Potom ho nachvíľu vyberieme bokom.

Do výpeku potom pridáme trochu čerstvého masla a opečieme na ňom na kolieska alebo osminky nakrájané jablká a orechy. Pridáme k ním cukor, pol lyžičky muškátového orieška, štipku soli a škoricu. Dobre premiešame a dusíme, kým jablká zmäknú a potom ich naservírujeme na každý kus mäsa.

Cmarový rezeň

Potrebujeme: 5-ž bravčových rezňov, 250 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 2 strúčiky cesnaku, lyžičku dijonskej horčice, soľ, korenie, štipku šalvie (alebo pár čerstvých lístkov), hladkú múku, vajíčka a strúhanku na obaľovanie

Postup: V miske zmiešame acidofilné mlieko, pretlačený cesnak, šalviu a horčicu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naložíme do pripravenej zmesi a dáme aj na viac hodín do chladničky.

Potom rezne postupne vyberáme z marinády, trochu ich necháme odkvapkať, ľahko poprášime múkou, obalíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke.

Vypražíme v horúcom oleji a osušíme na papierovej utierke.

Zapekané karé s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, čerstvé šampiňóny, cherry paradajky, olej, plátky slaniny. Na omáčku: 1 šalotku, maslo, mletú papriku, paradajkový pretlak, zeleninový vývar, smotanu, rôzne bylinky

Postup: Očistené mäso nakrájame na plátky a naklepeme ich. Osoliť a okoreniť ich môžeme ešte pred naklepávaním. Obalíme ich v hladkej múke, opečieme na troche oleja z oboch strán a ukladáme do vymazanej zapekacej misy.

Huby očistíme a pokrájame na hrubšie plátky a tie orestujeme vo výpeku, čo zostal po mäse. Jemne ich osolíme a rozložíme do zapekacej misky rovno na mäso. Potom na mäso rozložíme paradajky.

Všetko zalejeme omáčkou, si pripravíme tak, že najskôr na troche oleja či masla osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku, ktorú poprášime múkou a urobíme zápražku. Vmiešame do nej trochu papriky a asi lyžicu – dve pretlaku. Zalejeme vývarom, pridáme bylinky, korenie a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou a zalejeme pripravené mäso a huby. Poslednú vrstvu budú tvoriť plátky slaniny a dáme to do rúry zapiecť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  2. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  3. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  4. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  5. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  6. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  7. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  8. Čo by ste mali vedieť pred tým, ako sa pustíte do investovania?
  9. Darujte od srdca pre rozum
  10. Vysoké školy: Ako poslať prihlášku a koľko za ňu zaplatíte?
  1. Tipy na darček pre krstniatko
  2. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  3. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  4. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  5. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  6. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  7. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  8. Ktorá farba je tá tvoja?
  9. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  10. ... viac ako vzdelanie
  1. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 16 788
  2. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 9 000
  3. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii 8 013
  4. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 6 344
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 5 352
  6. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 4 793
  7. SME proti extrémizmu na školách 4 776
  8. Darujte od srdca pre rozum 4 672
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 451
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 417

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Rómsky bojový šampión: Nezažil som žiadnu diskrimináciu

Julian Makula je majstrom Európy v brazílskom ju-jitsu.

Julian Makula.

Košičanom vrátia za teplo vyše milióna eur

Tepláreň sľubuje vrátiť 1,6 milióna, Tepelné hospodárstvo peniaze prerozdelí.

Ilustračné foto.

Košické Staré Mesto je zatiaľ bez rozpočtu, chce stavať ihrisko

Centrálna mestská časť čakala na mestský rozpočet.

Ľuďom sa takéto kontajneroviská, ako na Braniskovej páčia a chceli by ich viac.
Momentka z rekordných pokusov v Poprade. V popredí kyslíkové fľaše, bez ktorých by výškové rekordy neboli možné.

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Jakub Benko

Mazurek ma inšpiroval. Prešlo ma to v Osvienčime (odomykáme)

Videl som ho usmievať sa na kremačné pece.

Milan Mazurek.

Google stopol videá Smeru, ten sa vyhovára na technické úpravy

Strana tvrdí, že šlo len o drobné technické úpravy.

Robert Fico vystupuje so svojím prejavom na programovej konferencii Smeru.
Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka lebky človeka vzpriameného. Nová štúdia naznačuje, že s vyhynutým druhom človeka sa mohol páriť spoločný predok moderných ľudí, neandertálcov a denisovanov.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop