Korzár logo Korzár
Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cmarové rezne, plátky s jablkami, zapekané karé so šampiňónmi

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Karé so škoricovými jablkami

Potrebujeme: bravčové karé, maslo, 3 PL hnedého cukru, 1 lyžička mletej škorice, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, hrsť nasekaných vlašských orechov a asi 5 jabĺk

Postup: Karé osolíme, okoreníme a opečieme v panvici na masle, asi 4 minúty z každej strany, aby mäso nebolo vysušené. Potom ho nachvíľu vyberieme bokom.

Do výpeku potom pridáme trochu čerstvého masla a opečieme na ňom na kolieska alebo osminky nakrájané jablká a orechy. Pridáme k ním cukor, pol lyžičky muškátového orieška, štipku soli a škoricu. Dobre premiešame a dusíme, kým jablká zmäknú a potom ich naservírujeme na každý kus mäsa.

Skryť Vypnúť reklamu

Cmarový rezeň

Potrebujeme: 5-ž bravčových rezňov, 250 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 2 strúčiky cesnaku, lyžičku dijonskej horčice, soľ, korenie, štipku šalvie (alebo pár čerstvých lístkov), hladkú múku, vajíčka a strúhanku na obaľovanie

Postup: V miske zmiešame acidofilné mlieko, pretlačený cesnak, šalviu a horčicu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naložíme do pripravenej zmesi a dáme aj na viac hodín do chladničky.

Potom rezne postupne vyberáme z marinády, trochu ich necháme odkvapkať, ľahko poprášime múkou, obalíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke.

Vypražíme v horúcom oleji a osušíme na papierovej utierke.

Zapekané karé s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, čerstvé šampiňóny, cherry paradajky, olej, plátky slaniny. Na omáčku: 1 šalotku, maslo, mletú papriku, paradajkový pretlak, zeleninový vývar, smotanu, rôzne bylinky

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Očistené mäso nakrájame na plátky a naklepeme ich. Osoliť a okoreniť ich môžeme ešte pred naklepávaním. Obalíme ich v hladkej múke, opečieme na troche oleja z oboch strán a ukladáme do vymazanej zapekacej misy.

Huby očistíme a pokrájame na hrubšie plátky a tie orestujeme vo výpeku, čo zostal po mäse. Jemne ich osolíme a rozložíme do zapekacej misky rovno na mäso. Potom na mäso rozložíme paradajky.

Všetko zalejeme omáčkou, si pripravíme tak, že najskôr na troche oleja či masla osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku, ktorú poprášime múkou a urobíme zápražku. Vmiešame do nej trochu papriky a asi lyžicu – dve pretlaku. Zalejeme vývarom, pridáme bylinky, korenie a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou a zalejeme pripravené mäso a huby. Poslednú vrstvu budú tvoriť plátky slaniny a dáme to do rúry zapiecť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  2. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  3. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 230
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 17 882
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 857
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 10 917
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 477
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 312
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 936
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 643
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 326
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Potrebovali ísť k blízkym a nepustili ich. Neboli privilegovaní ako Kollár

Nemocnice väčšinou púšťajú príbuzných k zomierajúcim.

Šéfa parlamentu Borisa Kollára v nemocnici najviac navštevovala bývalá manželka Linda Rezešová. Na fotografii sú na plese v Opere v roku 2008.

Návštevy Kollára v nemocnici volajú po demisii

V druhom slede kandidátov na politický koniec sa tlačia glosátori.

Peter Schutz

Jazdenie na nákladných vlakoch nie je romantika

Amin Palma skáče na vlaky v Mexiku aj v Čadci.

Na nákladných vlakoch musia byť čierni pasažieri pripravení na každé počasie, na bod mrazu aj horúčavy. Na snímke je jeden z Aminových spolujazdcov.
 Presvedčí Kristen Stewart v úlohe princeznej Diany?

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop