Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cmarové rezne, plátky s jablkami, zapekané karé so šampiňónmi

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karé so škoricovými jablkami

Potrebujeme: bravčové karé, maslo, 3 PL hnedého cukru, 1 lyžička mletej škorice, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, hrsť nasekaných vlašských orechov a asi 5 jabĺk

Postup: Karé osolíme, okoreníme a opečieme v panvici na masle, asi 4 minúty z každej strany, aby mäso nebolo vysušené. Potom ho nachvíľu vyberieme bokom.

Do výpeku potom pridáme trochu čerstvého masla a opečieme na ňom na kolieska alebo osminky nakrájané jablká a orechy. Pridáme k ním cukor, pol lyžičky muškátového orieška, štipku soli a škoricu. Dobre premiešame a dusíme, kým jablká zmäknú a potom ich naservírujeme na každý kus mäsa.

SkryťVypnúť reklamu

Cmarový rezeň

Potrebujeme: 5-ž bravčových rezňov, 250 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 2 strúčiky cesnaku, lyžičku dijonskej horčice, soľ, korenie, štipku šalvie (alebo pár čerstvých lístkov), hladkú múku, vajíčka a strúhanku na obaľovanie

Postup: V miske zmiešame acidofilné mlieko, pretlačený cesnak, šalviu a horčicu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naložíme do pripravenej zmesi a dáme aj na viac hodín do chladničky.

Potom rezne postupne vyberáme z marinády, trochu ich necháme odkvapkať, ľahko poprášime múkou, obalíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke.

Vypražíme v horúcom oleji a osušíme na papierovej utierke.

Zapekané karé s hubami

Potrebujeme: bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, čerstvé šampiňóny, cherry paradajky, olej, plátky slaniny. Na omáčku: 1 šalotku, maslo, mletú papriku, paradajkový pretlak, zeleninový vývar, smotanu, rôzne bylinky

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Očistené mäso nakrájame na plátky a naklepeme ich. Osoliť a okoreniť ich môžeme ešte pred naklepávaním. Obalíme ich v hladkej múke, opečieme na troche oleja z oboch strán a ukladáme do vymazanej zapekacej misy.

Huby očistíme a pokrájame na hrubšie plátky a tie orestujeme vo výpeku, čo zostal po mäse. Jemne ich osolíme a rozložíme do zapekacej misky rovno na mäso. Potom na mäso rozložíme paradajky.

Všetko zalejeme omáčkou, si pripravíme tak, že najskôr na troche oleja či masla osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku, ktorú poprášime múkou a urobíme zápražku. Vmiešame do nej trochu papriky a asi lyžicu – dve pretlaku. Zalejeme vývarom, pridáme bylinky, korenie a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou a zalejeme pripravené mäso a huby. Poslednú vrstvu budú tvoriť plátky slaniny a dáme to do rúry zapiecť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Tridsať rokov učí ľudí šoférovať. Čo je problém dnešných vodičov?
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  6. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  2. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  6. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  7. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  8. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 19 624
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 038
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 5 168
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 784
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 3 012
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 725
  7. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 1 628
  8. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac 1 555
  1. Vladimír Zervan: Zvýšenie výdavkov na zbrojenie inak
  2. Elena Antalová: Ježiš nijakú cirkev nezakladal, volič KDH to vari len vie!
  3. Milan Removčík: Salatín
  4. Marian Nanias: Pokus odvolať predsedníčku Európskej komisie (EK) Ursulu von der Leyen.
  5. Irena Šimuneková: Veľká biela skala a Náučný chodník hradisko Zobor
  6. Ľubica Adamková: List tej, ktorá stále zabúda na seba
  7. Viktor Pamula: Hladomor na Ukrajine alebo prečo musí Ukrajina prežiť.
  8. Radko Mačuha: Pozor ! Cyril a Metod. Vstup len na povolenie.
  1. Radko Mačuha: Oslobodenie prichádza z Východnej. 24 637
  2. Ivan Čáni: Všetci držme huby a nechajme Roberta Fica pracovať! Lebo len on JEDINÝ vie, čo je najlepšie. 22 987
  3. Viktor Pamula: Fico je nebezpečný 13 374
  4. Michael Achberger: Prestaňte držať diéty! Týchto 7 návykov vám predĺžia život aj zlepšia postavu 13 111
  5. Dušan Koniar: V roku 1989 mala ČSSR 3315 vlastných tankov 11 217
  6. Janka Bittó Cigániková: Zdravotníctvo má liečiť, nie financovať cirkev 7 864
  7. Michael Achberger: Prestaňte rátať kalórie. Toto vás naučí chudnúť jednoduchšie! 7 369
  8. Ján Valchár: Delúzia svätých Cyrila a Metoda 6 845
  1. Marian Nanias: Pokus odvolať predsedníčku Európskej komisie (EK) Ursulu von der Leyen.
  2. Radko Mačuha: Pozor ! Cyril a Metod. Vstup len na povolenie.
  3. Marcel Rebro: Ako chutí ruský mier? Po obuškoch.
  4. Věra Tepličková: Na Devíne sláva bola, ušlo sa vám kúsok z vola?
  5. Radko Mačuha: Oslobodenie prichádza z Východnej.
  6. Věra Tepličková: Východná alebo Keď má orientácia na všetky štyri svetové strany trhliny
  7. Marcel Rebro: Nad Kyjivom znovu tma: keď rakety vyvracajú slovenské lži
  8. Roman Kebísek: Kuzmány, Radlinský, Štúr, Pauliny-Tóth chceli ruštinu ako spoločný jazyk Slovanov
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Vladimír Zervan: Zvýšenie výdavkov na zbrojenie inak
  2. Elena Antalová: Ježiš nijakú cirkev nezakladal, volič KDH to vari len vie!
  3. Milan Removčík: Salatín
  4. Marian Nanias: Pokus odvolať predsedníčku Európskej komisie (EK) Ursulu von der Leyen.
  5. Irena Šimuneková: Veľká biela skala a Náučný chodník hradisko Zobor
  6. Ľubica Adamková: List tej, ktorá stále zabúda na seba
  7. Viktor Pamula: Hladomor na Ukrajine alebo prečo musí Ukrajina prežiť.
  8. Radko Mačuha: Pozor ! Cyril a Metod. Vstup len na povolenie.
  1. Radko Mačuha: Oslobodenie prichádza z Východnej. 24 637
  2. Ivan Čáni: Všetci držme huby a nechajme Roberta Fica pracovať! Lebo len on JEDINÝ vie, čo je najlepšie. 22 987
  3. Viktor Pamula: Fico je nebezpečný 13 374
  4. Michael Achberger: Prestaňte držať diéty! Týchto 7 návykov vám predĺžia život aj zlepšia postavu 13 111
  5. Dušan Koniar: V roku 1989 mala ČSSR 3315 vlastných tankov 11 217
  6. Janka Bittó Cigániková: Zdravotníctvo má liečiť, nie financovať cirkev 7 864
  7. Michael Achberger: Prestaňte rátať kalórie. Toto vás naučí chudnúť jednoduchšie! 7 369
  8. Ján Valchár: Delúzia svätých Cyrila a Metoda 6 845
  1. Marian Nanias: Pokus odvolať predsedníčku Európskej komisie (EK) Ursulu von der Leyen.
  2. Radko Mačuha: Pozor ! Cyril a Metod. Vstup len na povolenie.
  3. Marcel Rebro: Ako chutí ruský mier? Po obuškoch.
  4. Věra Tepličková: Na Devíne sláva bola, ušlo sa vám kúsok z vola?
  5. Radko Mačuha: Oslobodenie prichádza z Východnej.
  6. Věra Tepličková: Východná alebo Keď má orientácia na všetky štyri svetové strany trhliny
  7. Marcel Rebro: Nad Kyjivom znovu tma: keď rakety vyvracajú slovenské lži
  8. Roman Kebísek: Kuzmány, Radlinský, Štúr, Pauliny-Tóth chceli ruštinu ako spoločný jazyk Slovanov

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu