Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hokaido halušky, marinované kuracie stehná s ružičkovým kelom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Marinované stehná s „ružičkami“

Potrebujeme: kuracie stehná podľa počtu stravníkov, ak máme celé, lepšie je rozdeliť ich na horné a spodné, 250 ml bieleho jogurtu, 3 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, kurkumu, rímsku rascu, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 400 g malých zemiakov, 400 g ružičkového kelu

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Zmiešame jogurt, koreniny a pretlačený cesnak a trochu to osolíme. Kožu na stehnách jemne narežeme, aby sa nám pod ňu lepšie dostala marináda, do ktorej ich naložíme a necháme aspoň hodinu odležať.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si očistíme ružičkový kel, umyjeme ho, osušíme a väčšie kusy prekrojíme.

Zemiaky poriadne umyjeme aj so šupkou a prekrojíme ich na štvrtinky.

Plech s vyšším okrajom môžeme vystlať alobalom a poukladáme naň stehná, vysypeme zeleninu, všetko osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. Ak sú zemiaky a kel maličké, nedávame ich k stehnám hneď od začiatku, ale pridáme ich v priebehu pečenia.

Hokkaido halušky

Potrebujeme: 400 g tekvice hokkaidó, 2 vajíčka, 250 g polohrubej múky, soľ. Na omáčku: 250 ml smotany, syr s modrou plesňou, 2 strúčiky cesnaku, slaninu a maslo a múku na výrobu francúzskeho masla

Postup: Hokaido očistíme, ošúpeme, zbavíme dužiny a nakrájame na kocky. Dáme ich do mixéra s trochou vody a rozmixujeme na kašu, ktorá by nemala byť veľmi hustá. Ďalej postupujeme ako pri klasických haluškách - pridáme vajíčka, soľ a prisypávame toľko múky, koľko si tekvica žiada, aby nám vzniklo primerane husté cesto.

Skryť Vypnúť reklamu

Pomocou haluškára alebo lopárika hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Kto si netrúfa, môže cesto urobiť trochu hustejšie a vytvarovať z neho gnocchi a uvariť ich ako halušky.

Keď vyplávajú na povrch scedíme ich, môžeme ich aj trochu prepláchnuť vodou.

Podávame s opraženou slaninou a omáčkou zo smotany a syra, ktorú povaríme a vylepšíme ju kúskom francúzskeho masla. Pripravuje sa zmiešaním hladkej múky s klasickým maslom.

Pikantný kapustovo-jablkový šalát

Potrebujeme: asi 2 hrste bielej kyslej kapusty, trochu slnečnicového oleja, 2 PL nastrúhaného chrenu, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, 2 jablká, jarnú cibuľku, med na vyrovnanie chutí, soľ, čili papričku

Postup: Kyslú kapustu necháme odkvapkať v sitku a potom hu prekrojíme na menšie časti.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme ju do misky, pokvapkáme olejom a pridáme ostatné ingrediencie – nastrúhaný chren, pretlačený cesnak a napokon aj na jemné kúsky nakrájané jablká a na prúžky nasekanú cibuľku. Podľa chuti pridáme aj čili papričku a chuť šalátu vyvážime medom podľa chuti.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  2. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  3. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  4. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 15 906
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 838
  3. Aká je chémia vôní 11 303
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 844
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 735
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 306
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 760
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 493
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 071
  10. Bývanie v meste predlžuje život 7 259
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

V prešovskej väznici skončil po Zsuzsovej aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.
Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.
Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO).
Minister dopravy Andrej Doležal.

Koronavírus na Slovensku: Vláda mimoriadne rokuje o otváraní škôl, PCR testy odhalili dvetisíc nakazených (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili už viac ako 111-tisíc nakazených. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 957 obetí.

Ilustračné foto
Alena Zsuzsová.
Cynická obluda

Premenlivá hnusoba

Igor Matovič tvrdí, že do roztrhania tela bojuje s hnusobou a všetko podriaďuje snahe poraziť ju.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop