Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hokaido halušky, marinované kuracie stehná s ružičkovým kelom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Marinované stehná s „ružičkami“

Potrebujeme: kuracie stehná podľa počtu stravníkov, ak máme celé, lepšie je rozdeliť ich na horné a spodné, 250 ml bieleho jogurtu, 3 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, kurkumu, rímsku rascu, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 400 g malých zemiakov, 400 g ružičkového kelu

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Zmiešame jogurt, koreniny a pretlačený cesnak a trochu to osolíme. Kožu na stehnách jemne narežeme, aby sa nám pod ňu lepšie dostala marináda, do ktorej ich naložíme a necháme aspoň hodinu odležať.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si očistíme ružičkový kel, umyjeme ho, osušíme a väčšie kusy prekrojíme.

Zemiaky poriadne umyjeme aj so šupkou a prekrojíme ich na štvrtinky.

Plech s vyšším okrajom môžeme vystlať alobalom a poukladáme naň stehná, vysypeme zeleninu, všetko osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. Ak sú zemiaky a kel maličké, nedávame ich k stehnám hneď od začiatku, ale pridáme ich v priebehu pečenia.

Hokkaido halušky

Potrebujeme: 400 g tekvice hokkaidó, 2 vajíčka, 250 g polohrubej múky, soľ. Na omáčku: 250 ml smotany, syr s modrou plesňou, 2 strúčiky cesnaku, slaninu a maslo a múku na výrobu francúzskeho masla

Postup: Hokaido očistíme, ošúpeme, zbavíme dužiny a nakrájame na kocky. Dáme ich do mixéra s trochou vody a rozmixujeme na kašu, ktorá by nemala byť veľmi hustá. Ďalej postupujeme ako pri klasických haluškách - pridáme vajíčka, soľ a prisypávame toľko múky, koľko si tekvica žiada, aby nám vzniklo primerane husté cesto.

Skryť Vypnúť reklamu

Pomocou haluškára alebo lopárika hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Kto si netrúfa, môže cesto urobiť trochu hustejšie a vytvarovať z neho gnocchi a uvariť ich ako halušky.

Keď vyplávajú na povrch scedíme ich, môžeme ich aj trochu prepláchnuť vodou.

Podávame s opraženou slaninou a omáčkou zo smotany a syra, ktorú povaríme a vylepšíme ju kúskom francúzskeho masla. Pripravuje sa zmiešaním hladkej múky s klasickým maslom.

Pikantný kapustovo-jablkový šalát

Potrebujeme: asi 2 hrste bielej kyslej kapusty, trochu slnečnicového oleja, 2 PL nastrúhaného chrenu, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, 2 jablká, jarnú cibuľku, med na vyrovnanie chutí, soľ, čili papričku

Postup: Kyslú kapustu necháme odkvapkať v sitku a potom hu prekrojíme na menšie časti.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme ju do misky, pokvapkáme olejom a pridáme ostatné ingrediencie – nastrúhaný chren, pretlačený cesnak a napokon aj na jemné kúsky nakrájané jablká a na prúžky nasekanú cibuľku. Podľa chuti pridáme aj čili papričku a chuť šalátu vyvážime medom podľa chuti.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 370
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 224
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 936
  4. Po Slovensku na motorke 6 595
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 379
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 588
  7. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 450
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 426
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 632
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 5 h
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 11 h
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel.

Európania sú skeptickejší a viac sa spoliehajú na seba.


Susi Dennisonová 15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop