Korzár logo Korzár
Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Varíme s Korzárom: Hokaido halušky, marinované kuracie stehná s ružičkovým kelom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Marinované stehná s „ružičkami“

Potrebujeme: kuracie stehná podľa počtu stravníkov, ak máme celé, lepšie je rozdeliť ich na horné a spodné, 250 ml bieleho jogurtu, 3 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, kurkumu, rímsku rascu, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 400 g malých zemiakov, 400 g ružičkového kelu

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Zmiešame jogurt, koreniny a pretlačený cesnak a trochu to osolíme. Kožu na stehnách jemne narežeme, aby sa nám pod ňu lepšie dostala marináda, do ktorej ich naložíme a necháme aspoň hodinu odležať.

Zatiaľ si očistíme ružičkový kel, umyjeme ho, osušíme a väčšie kusy prekrojíme.

Zemiaky poriadne umyjeme aj so šupkou a prekrojíme ich na štvrtinky.

Plech s vyšším okrajom môžeme vystlať alobalom a poukladáme naň stehná, vysypeme zeleninu, všetko osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. Ak sú zemiaky a kel maličké, nedávame ich k stehnám hneď od začiatku, ale pridáme ich v priebehu pečenia.

Hokkaido halušky

Potrebujeme: 400 g tekvice hokkaidó, 2 vajíčka, 250 g polohrubej múky, soľ. Na omáčku: 250 ml smotany, syr s modrou plesňou, 2 strúčiky cesnaku, slaninu a maslo a múku na výrobu francúzskeho masla

Postup: Hokaido očistíme, ošúpeme, zbavíme dužiny a nakrájame na kocky. Dáme ich do mixéra s trochou vody a rozmixujeme na kašu, ktorá by nemala byť veľmi hustá. Ďalej postupujeme ako pri klasických haluškách - pridáme vajíčka, soľ a prisypávame toľko múky, koľko si tekvica žiada, aby nám vzniklo primerane husté cesto.

Pomocou haluškára alebo lopárika hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Kto si netrúfa, môže cesto urobiť trochu hustejšie a vytvarovať z neho gnocchi a uvariť ich ako halušky.

Keď vyplávajú na povrch scedíme ich, môžeme ich aj trochu prepláchnuť vodou.

Podávame s opraženou slaninou a omáčkou zo smotany a syra, ktorú povaríme a vylepšíme ju kúskom francúzskeho masla. Pripravuje sa zmiešaním hladkej múky s klasickým maslom.

Pikantný kapustovo-jablkový šalát

Potrebujeme: asi 2 hrste bielej kyslej kapusty, trochu slnečnicového oleja, 2 PL nastrúhaného chrenu, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, 2 jablká, jarnú cibuľku, med na vyrovnanie chutí, soľ, čili papričku

Postup: Kyslú kapustu necháme odkvapkať v sitku a potom hu prekrojíme na menšie časti.

Dáme ju do misky, pokvapkáme olejom a pridáme ostatné ingrediencie – nastrúhaný chren, pretlačený cesnak a napokon aj na jemné kúsky nakrájané jablká a na prúžky nasekanú cibuľku. Podľa chuti pridáme aj čili papričku a chuť šalátu vyvážime medom podľa chuti.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka
  2. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  7. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  8. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  9. 7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu
  10. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny
  1. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  2. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  3. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  7. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  10. ŠKODA AUTO Slovensko vysadila v Petržalke stromovú alej
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 28 876
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 25 715
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 18 113
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 14 924
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 14 001
  6. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 10 711
  7. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 635
  8. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 8 695
  9. Ťažko uveriť, že aj takto kvalitne sa dá študovať na Slovensku 8 426
  10. Agadir je úplne iný ako zvyšok Maroka 8 248

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Tipy na dnes - piatok 13. decembra

Naše tipy na zaujímavé kultúrne, spoločenské a športové podujatia.

Predstavenie Klimaktérium a čo.

Šéf futbalu na východe Slovenska má dve želania pre rok 2020

Havrilla má najradšej, keď sa hrá. Počas prestávky je najviac roboty.

Predseda VsFZ Richard Havrilla (vľavo) zbilancoval končiaci sa kalendárny rok.

Cyklista zomrel po náraze do pootvorených dverí auta, ktoré cúvalo

Vodič dostal peňažný trest a môže ďalej šoférovať.

Auto chcelo zacúvať, cyklista si to zrejme nevšimol.
Správa hlavného kontrolóra Pavla Galla odhalila závažné pochybenia na súkromnej škole, ktorú dotuje mesto a kraj.

Hlavné správy zo Sme.sk

Slosiarik z Focusu: Drucker je prijateľný aj pre časť sklamaných voličov Smeru

Kollár je akoby jazýčkom na váhach, vraví sociológ.

Šéf agentúry Focus Martin Slosiarik.
Radosť hráčov Slovana po strelení gólu - ilustračná fotografia.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Decembrový prieskum je skúpejší na dobré správy než v minulosti

Prognózovať iné ako pat je neprirodzené.

Komentátor SME Peter Schutz.
Igor Matovič.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop