Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Bačovská polievka, jablkovo-karamelový cheesecake, teriyaki losos

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bačovská polievka

Potrebujeme: 125 g bryndze, 125 g údeného syra, 1 kyslú smotanu, 5-6 zemiakov, menšiu cibuľu, soľ, mletú rascu, mleté korenie, mletú červenú papriku, maslo

Postup: Cibuľu si nakrájame najemno a orestujeme ju v hrnci na masle. Pridáme k nej nakrájané zemiaky, chvíľku ich opražíme a potom ich osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou aj červenou paprikou a napokon podlejeme vodou a varíme, kým nebudú mäkké.

Potom polievku rozmixujeme dohladka a pridáme k nej bryndzu, nastrúhaný údený syr a smotanu. Miešame, aby sa nám syr aj bryndza dobre roztopili, necháme prevrieť a môžeme servírovať napríklad s opraženou slaninou alebo chlebovými krutónmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Teriyaki losos

Potrebujeme: filety z lososa, soľ, 5 PL sójovej omáčky, 2 PL ryžového vína, 2 PL cukru, 1 ČL medu, mletú červenú papriku, sezamové semienka

Postup: Začneme prípravou marinády. Do kastróla dáme sójovú omáčku, ryžové víno, cukor, med aj mletú papriku, necháme zovrieť a varíme asi 5 minút. Potom nálev necháme vychladnúť a naložíme do neho očistené filety lososa.

Zatiaľ si na suchej panvici opražíme sezamové semienka a odstavíme ich.

Naloženého lososa vyberieme z marinády, osolíme, okoreníme a na masle s trochou oleja ho opečieme. Stačí, keď rybu budeme piecť na koži, pekne sa prepečie a nebude suchá. Keď ju vyberieme, posypeme ju opraženým sezamom a do panvice môžeme dať ešte trochu marinády povariť ju, aby sa zredukovala a použijeme ju na preliatie lososa.

Skryť Vypnúť reklamu

Jablkový cheesecake so slaným karamelom

Potrebujeme: 200 g maslových sušienok, 30 g masla, 400 g krémového syra, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, 2 vajíčka, 1 ČL mletej škorice, 100g trstinového cukru, 120 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 50 ml šľahačkovej smotany, pol lyžičky hrubozrnnej morskej soli, 2 jablká

Postup: Keksy rozdrvíme a zmiešam s roztopeným maslom. Natlačíme ich do okrúhlej formy, môžeme ich zaťažiť a dáme do chladničky.

Krémový syr zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami, trstinovým cukrom a mletou škoricou. Krém dobre rozmixujeme a vylejeme na sušienky. Koláč dáme piecť do rúry pri teplote 160 stupňov.

Počas pečenia koláčom priebežne potrasieme. Po upečení ho necháme vychladnúť, pokojne ho môžeme nechať aj cez noc v chladničke.

Pripravíme si karamel. Do hrnca nasypeme cukor, zalejeme ho vodou, ale nemiešame, len ho na miernom plameni necháme rozpustiť. Keď cukor zhnedne, pridáme šľahačkovú smotanu a spolu ich vymiešame dohladka. Do karamelu pridáme na malé kocky nakrájané jablká aj soľ a povaríme asi 10 minút. Necháme trochu ochladnúť a nalejeme na pripravený koláč.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 406
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 234
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 946
  4. Po Slovensku na motorke 6 605
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 437
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 548
  7. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 357
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 438
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 595
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 5 h
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 12 h
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel.

Európania sú skeptickejší a viac sa spoliehajú na seba.


Susi Dennisonová 15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop