Korzár logo Korzár
Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Varíme s Korzárom: Hubový šalát, paradajková polievka s cícerom, šošovicové lievance

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Šošovicové lievance so špenátom

Potrebujeme: 2 šálky červenej šošovice, hrsť špenátových listov, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, štipku kurkumy, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu

Postup: Šošovicu umyjeme a , dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 15 – 20 minút. Zlejeme. Všetky suroviny okrem špenátu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú, polotekutú hmotu. Ak je príliš hustá, pridáme ešte trochu vody. Špenátové listy nakrájame na tenké prúžky a jemne vmiešame do cesta. Opekáme ako lievance, asi dve minúty z každej strany. Môžeme podávať ako hlavné jedlo s jogurtom či dipom, alebo ako prílohu k zelenine.

Paradajková polievka s cícerom

Potrebujeme: plechovku sterilizovaných paradajok, plechovku sterilizovaného cíceru, 2 mrkvy, maslo, 1 šalotku, strúčik cesnaku, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, trochu cukru podľa chuti

Postup: V hrnci zohrejeme trochu masla a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku a na drobné rezance nakrájanú mrkvu. Pridáme nasekaný cesnak a napokon aj sterilizované paradajky a koreniny. Všetko zalejeme vývarom a na miernom ohni chvíľku povaríme. Potom polievku rozmixujeme a podľa potreby dochutíme. Na záver pridáme cícer, všetko ešte asi 10 minút povaríme a podávame.

Hubový šalát

Potrebujeme: 300 g húb – môžu to byť mrazené lesné huby, hliva, šampiňóny, 200 g krúp, 1 cibuľu, pol hlávky cesnaku, 1 cviklu, maslo, bazalku, majoránku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Krúpy si uvaríme vo vode do polomäkka, potom ich scedíme a na chvíľu odložíme. Cviklu zabalíme do alobalu, dáme na plech a dáme ju piecť do rúry.

Zatiaľ si cesnak nakrájame na plátky a tie opečieme na oleji, pričom dávame dobrý pozor, aby sa nespálili. Odložíme ich na papierovú utierku.

V cesnakovom výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej na menšie kúsky nakrájané huby a potom k nim pridáme aj uvarené krúpy. Ochutíme ich soľou aj korením a potom ich vysypeme do šalátovej misy.

Pečenú cviklu ošúpeme, nakrájame na prúžky a pridáme k hubovej zmesi rovnako ako plátky opečeného cesnaku. Všetko spolu premiešame, dochutíme a servírujeme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka
  2. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  6. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  7. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  8. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  9. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny
  10. 7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu
  1. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  2. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  3. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  7. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  10. ŠKODA AUTO Slovensko vysadila v Petržalke stromovú alej
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 28 876
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 25 715
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 18 113
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 14 924
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 14 001
  6. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 10 711
  7. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 635
  8. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 8 695
  9. Ťažko uveriť, že aj takto kvalitne sa dá študovať na Slovensku 8 426
  10. Agadir je úplne iný ako zvyšok Maroka 8 248

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Tipy na dnes - piatok 13. decembra

Naše tipy na zaujímavé kultúrne, spoločenské a športové podujatia.

Predstavenie Klimaktérium a čo.

V Košickej kotline chránia vtáky pred zrážkami s elektrickými drôtmi

Odkloňovače letu rozmiestnila Regionálna správa ochrany prírody a krajiny Prešov.

Ilustračné.

Dvaja muži spadli v Humennom zo strechy

Na mieste zasahovali záchranári aj policajti.

Muži pracovali na stavbe rodinného domu.

Hlavné správy zo Sme.sk

Slosiarik z Focusu: Drucker je prijateľný aj pre časť sklamaných voličov Smeru

Kollár je akoby jazýčkom na váhach, vraví sociológ.

Šéf agentúry Focus Martin Slosiarik.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Decembrový prieskum je skúpejší na dobré správy než v minulosti

Prognózovať iné ako pat je neprirodzené.

Komentátor SME Peter Schutz.
Igor Matovič.

Výbuch plynu v Prešove: Plynári určili kopať výhradne ručne

SPP - distribúcia reaguje na pochybnosti obvinených.

Firma kopala mikrotunelový vrt s cieľom uloženia chráničky elektrického nízkonapäťového vedenia.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop