Korzár logo Korzár
Nedeľa, 18. apríl, 2021 | Meniny má ValérKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hubový šalát, paradajková polievka s cícerom, šošovicové lievance

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šošovicové lievance so špenátom

Potrebujeme: 2 šálky červenej šošovice, hrsť špenátových listov, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, štipku kurkumy, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu

Postup: Šošovicu umyjeme a , dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 15 – 20 minút. Zlejeme. Všetky suroviny okrem špenátu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú, polotekutú hmotu. Ak je príliš hustá, pridáme ešte trochu vody. Špenátové listy nakrájame na tenké prúžky a jemne vmiešame do cesta. Opekáme ako lievance, asi dve minúty z každej strany. Môžeme podávať ako hlavné jedlo s jogurtom či dipom, alebo ako prílohu k zelenine.

Skryť Vypnúť reklamu

Paradajková polievka s cícerom

Potrebujeme: plechovku sterilizovaných paradajok, plechovku sterilizovaného cíceru, 2 mrkvy, maslo, 1 šalotku, strúčik cesnaku, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, trochu cukru podľa chuti

Postup: V hrnci zohrejeme trochu masla a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku a na drobné rezance nakrájanú mrkvu. Pridáme nasekaný cesnak a napokon aj sterilizované paradajky a koreniny. Všetko zalejeme vývarom a na miernom ohni chvíľku povaríme. Potom polievku rozmixujeme a podľa potreby dochutíme. Na záver pridáme cícer, všetko ešte asi 10 minút povaríme a podávame.

Hubový šalát

Potrebujeme: 300 g húb – môžu to byť mrazené lesné huby, hliva, šampiňóny, 200 g krúp, 1 cibuľu, pol hlávky cesnaku, 1 cviklu, maslo, bazalku, majoránku, soľ, mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Krúpy si uvaríme vo vode do polomäkka, potom ich scedíme a na chvíľu odložíme. Cviklu zabalíme do alobalu, dáme na plech a dáme ju piecť do rúry.

Zatiaľ si cesnak nakrájame na plátky a tie opečieme na oleji, pričom dávame dobrý pozor, aby sa nespálili. Odložíme ich na papierovú utierku.

V cesnakovom výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej na menšie kúsky nakrájané huby a potom k nim pridáme aj uvarené krúpy. Ochutíme ich soľou aj korením a potom ich vysypeme do šalátovej misy.

Pečenú cviklu ošúpeme, nakrájame na prúžky a pridáme k hubovej zmesi rovnako ako plátky opečeného cesnaku. Všetko spolu premiešame, dochutíme a servírujeme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  2. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  3. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  4. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  5. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  6. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME
  7. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  2. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  3. Podcasty zdravotnej poisťovne Union sú najpočúvanejšie
  4. AURES Holdings sa vydáva na západ
  5. Výčínanie počasia spôsobuje najviac škôd v júni
  6. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  7. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  8. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  9. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  10. Reverzné inžinierstvo na FVT
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 51 857
  2. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 18 849
  3. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 15 143
  4. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 11 302
  5. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 9 900
  6. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 657
  7. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 902
  8. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 752
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 6 217
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 5 539
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Kráľovná Alžbeta II. oslavuje 94 rokov.

V stredu 21. apríla kráľovná oslávi 95. narodeniny.

7 h
Český premiér Andrej Babiš.

Česká polícia pátra po mužoch, ktorí mali byť aj za otravou Skripaľa v Británii.

11 h
Kaskadér a koordinátor akčných scén Roman Jankovič.

V Hollywoode ho dobre poznajú.

16. apr
Diplomatka ĽUBICA KARVAŠOVÁ je vedúcou oddelenia európskych záležitostí Úradu vlády. V minulosti pôsobila na stálom zastúpení Slovenska v Európskej únii alebo na ministerstve zahraničných vecí.

Ľubica Karvašová radí premiérovi o európskej politike.

14. apr

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop