Korzár logo Korzár
Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Varíme s Korzárom: Zabalené zemiaky, pizzové mafiny, šampiňóny s gorgonzolou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zabalené zemiaky

Potrebujeme: malé zemiaky, plátky prosciutta alebo plátky slaniny, soľ, oregano, rozmarín, 3 strúčiky cesnaku

Postup: Zemiaky poriadne umyjeme aj so šupkou a dáme ich variť do osolenej vody. Stačí ich nechať len chvíľu vrieť, nemali by byť uvarené celkom domäkka.

Potom ich scedíme a necháme ich ochladiť tak, aby sa s nimi dalo pracovať. Každý zemiak obalíme do slaniny a poukladáme ich na plech. Pridáme celé strúčiky cesnaku, vetvičky rozmarínu a posypeme oreganom. Ak sa slanina zo zemiaku šmýka, môžeme ju pripichnúť špáradlom.

Zemiaky dáme piecť do rúry, prípadne si môžeme zapnúť gril a necháme ich pekne dozlatista zapiecť.

Pizza mafin

Potrebujeme: 200 g hladkej múky, polovicu balíčka prášku do pečiva, štipku soli, trochu sušeného oregana aj bazalky, 2 vajíčka, pol šálky slnečnicového oleja, pol šálky mlieka, šunku, mozzarellu, sterilizovanú kukuricu, cherry paradajky (prípadne aj olivy, kto má rád)

Postup: V jednej miske zmiešame všetky suché suroviny – múku, prášok do pečiva, štipku soli, sušené bylinky. V druhej miske vyšľaháme tekutiny – vajíčka, olej aj mlieko. Potom tekutiny prilievame k múke a vymiešame primerane husté cesto.

Doň zamiešame nahrubo nastrúhanú mozzarellu (trochu si necháme na záverečné posypanie), nakrájanú šunku, kukuricu, olivy či cherry paradajky,

Cestom naplníme mafinové košíčky, posypeme ich mmozzarelou a upečieme.

Grilované šampiňóny s gorgonzozlou

Potrebujeme: čo najväčšie šampiňóny, syr gorgonzola, hotové bazalkové pesto, 1 šalotku, petržlenovú vňať, soľ, korenie, maslo

2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

1 balenie rukoly

balsamico Acentino

Postup: Huby očistíme odstránime im nožičky, ktoré nakrájame a na chvíľu dáme bokom.

Na panvici zohrejeme trochu masla a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. K nej potom pridáme nakrájané šampiňónové nožičky a chvíľku ich restujeme. Potom panvicu odstránime z ohňa, necháme trochu ochladnúť a potom k hubám vmiešame gorgonzolu a asi lyžicu pesta. Všetko dobre premiešame a naplníme hlavičky šampiňónov. Dáme ich na plech a v rúre ich zapekáme asi 10 minút.

Na záver huby posypeme petržlenovou vňaťou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka
  2. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  7. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  8. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  9. 7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu
  10. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny
  1. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  2. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  3. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  7. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  10. ŠKODA AUTO Slovensko vysadila v Petržalke stromovú alej
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 28 876
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 25 715
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 18 113
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 14 924
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 14 001
  6. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 10 711
  7. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 635
  8. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 8 695
  9. Ťažko uveriť, že aj takto kvalitne sa dá študovať na Slovensku 8 426
  10. Agadir je úplne iný ako zvyšok Maroka 8 248

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Tipy na dnes - piatok 13. decembra

Naše tipy na zaujímavé kultúrne, spoločenské a športové podujatia.

Predstavenie Klimaktérium a čo.

V Košickej kotline chránia vtáky pred zrážkami s elektrickými drôtmi

Odkloňovače letu rozmiestnila Regionálna správa ochrany prírody a krajiny Prešov.

Ilustračné.

Dvaja muži spadli v Humennom zo strechy

Na mieste zasahovali záchranári aj policajti.

Muži pracovali na stavbe rodinného domu.

Hlavné správy zo Sme.sk

Slosiarik z Focusu: Drucker je prijateľný aj pre časť sklamaných voličov Smeru

Kollár je akoby jazýčkom na váhach, vraví sociológ.

Šéf agentúry Focus Martin Slosiarik.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Decembrový prieskum je skúpejší na dobré správy než v minulosti

Prognózovať iné ako pat je neprirodzené.

Komentátor SME Peter Schutz.
Igor Matovič.

Výbuch plynu v Prešove: Plynári určili kopať výhradne ručne

SPP - distribúcia reaguje na pochybnosti obvinených.

Firma kopala mikrotunelový vrt s cieľom uloženia chráničky elektrického nízkonapäťového vedenia.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop