Korzár logo Korzár
Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Varíme s Korzárom: Hovädzie s pomarančom, jablkové vafle, šošovicovo-kuracia polievka

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Šošovicová polievka s kuracím mäsom

Potrebujeme: 3 šálky šošovice, kurací vývar, maslo, kuracie prsia, 2 mrkvy, 2 kúsky stonkového zeleru, maslo, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, parmezán

Potrebujeme: Šošovicu preberieme, premyjeme, zalejeme vodou tak, aby jej nebolo veľa, pridáme bobkový list a dáme ju variť.

Zeleninu zatiaľ očistíme, nakrájame a orestujeme ju v hrnci na roztopenom masle. Potom k nej pridáme nakrájané kuracie mäso, všetko osolíme, okoreníme, po chvíľke zalejeme kuracím vývarom a varíme, kým zelenina aj mäso nazmäkne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Potom do polievky dáme uvarenú a scedenú šošovicu, dochutíme podľa potreby a necháme spolu krátko prevrieť.

Servírujeme s hoblinkami parmezánu.

Hovädzie na pomarančoch

Potrebujeme: 1 kg hovädzej roštenky, 2 pomaranče, 3 strúčiky cesnaku, 1 šalotku, olej, 1 cm čerstvého zázvoru, sójovú omáčku, 1 PL pomarančového džemu, čili papričku, 1 klinček, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V hrnci zohrejeme olej a orestujeme na ňom najemno nakrájanú šalotku. Potom dáme do hrnca mäso nakrájané na menšie kúsky a opečieme ho zo všetkých strán.

Keď sa zatiahne, osolíme ho, okoreníme, nastrúhame k nemu zázvor a pretlačíme cesnak.

Potom prilejeme sójovú omáčku a šťavu z jedného pomaranča. Vhodíme asi 2 klinčeky, pridáme pomarančový džem a podlejeme vodou alebo vývarom.

Mäso dusíme kým nezmäkne a priebežne trochu podlievame, nie však veľa, aby šťava nebola veľmi vodnatá.

Na záver pridáme dužinu z druhého pomaranča, ešte necháme prehriať a podávame s ľubovoľnou prílohou.

Mrkvovo – jablkové vafle

Potrebujeme: 150 g polohrubej múky, 75 g masla, 2 PL cukru, 1 vanilku, 2 vajíčka, štipku prášku do pečiva, 100 ml mlieka, 1 jablko, 1 mrkvu,

Postup: Maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme. Potom do zmesi postupne pridávame po jednom vajci a zakaždým ho rozmiešame. Nasleduje múka zmiešaná s práškom do pečiva a za stáleho miešania pridáme mlieko.

Jablko a mrkvu ošúpeme, nahrubo postrúhame a za miešania pridáme do cesta.

Rozohrejeme vaflovač, potrieme ho maslom alebo olejom a nadávkujeme doň cesto.

Upečieme ho a podávame podľa vlastnej chuti, či už so šľahačkou, alebo zdravšie – s kyslou smotanou zmiešanou z vanilkovým cukrom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka
  2. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  6. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  7. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  8. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  9. 7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu
  10. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny
  1. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  2. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  3. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  4. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  7. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  10. ŠKODA AUTO Slovensko vysadila v Petržalke stromovú alej
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 28 887
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 25 721
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 18 197
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 14 927
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 14 006
  6. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 10 707
  7. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 631
  8. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 8 695
  9. Ťažko uveriť, že aj takto kvalitne sa dá študovať na Slovensku 8 427
  10. Agadir je úplne iný ako zvyšok Maroka 8 247

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, Recepty z Korzára, recepty

Neprehliadnite tiež

Česká firma zbúra špeciálnym strojom bytovku v Prešove zdarma

Povedali nám presný postup, ako pôjde panelák k zemi.

Búracie práce so špeciálnym 68-metrovým ramenom.
Správa hlavného kontrolóra Pavla Galla odhalila závažné pochybenia na súkromnej škole, ktorú dotuje mesto a kraj.

Cyklista zomrel po náraze do pootvorených dverí auta, ktoré cúvalo

Vodič dostal peňažný trest a môže ďalej šoférovať.

Auto chcelo zacúvať, cyklista si to zrejme nevšimol.

Šéf futbalu na východe Slovenska má dve želania pre rok 2020

Havrilla má najradšej, keď sa hrá. Počas prestávky je najviac roboty.

Predseda VsFZ Richard Havrilla (vľavo) zbilancoval končiaci sa kalendárny rok.

Hlavné správy zo Sme.sk

Slosiarik z Focusu: Drucker je prijateľný aj pre časť sklamaných voličov Smeru

Kollár je akoby jazýčkom na váhach, vraví sociológ.

Šéf agentúry Focus Martin Slosiarik.
Radosť hráčov Slovana po strelení gólu - ilustračná fotografia.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Decembrový prieskum je skúpejší na dobré správy než v minulosti

Prognózovať iné ako pat je neprirodzené.

Komentátor SME Peter Schutz.
Igor Matovič.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop