Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom rýchlovky: Kuracie satay, zapekané párky s karamelizovanou cibuľou

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Cícerová polievka

Potrebujeme: fľašu sterilizovaného cíceru (prípadne čerstvý cícer, ktorý je potrebné deň vopred predvariť), hrsť sušených húb, 2 stonky zeleru, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok kalerábu, menší pór, olej, soľ, strúčik cesnaku (alebo sušený medvedí cesnak), mleté čierne korenie

Postup: V hrnci zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíli k nej pridáme očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu a vopred namočené huby. Všetko osmažíme, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme, kým zelenina nebude mäkká. Potom k nej pridáme cícer, všetko ešte spolu prehrejeme a podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Párky s karamelizovanou cibuľou

Potrebujeme: párky podľa počtu ľudí, 2 cibule, 1 PL masla, 1 PL hnedého cukru, tymian, 150 šampiňónov, 2 PL balzamikového octu, 200 ml bieleho vína, hovädzí vývar, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Na panvici zhrejeme olej a osmažíme na ňom párky. Potom ich dáme na chvíľu bokom. Do tej istej panvice dáme maslo a na hrubšie polkolieska alebo mesiačiky nakrájanú cibuľu. Chvíľku ju restujeme a potom k nej prisypeme cukor. Za občasného miešania dusíme cibuľu, kým sa celkom neskaramelizuje. Posypeme ju trochou tymianu, pridáme šampiňóny a ešte chvíľku dusíme. Nakoniec dochutíme balzamikovým octom a vrátime do panvice párky. Podlejeme ich vínom, po piatich minútach prilejeme vývar a panvicu dáme na 20 minút do rúry.

Kuracie indonézske satay

Potrebujeme: 200 g kuracieho mäsa, mleté čierne korenie, soľ, 1 cibuľu, 1 ČL karí korenia, olej, 10 medovkových lístkov, 1 PL nesolených arašidov, 2 strúčiky cesnaku

Postup: Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dáme do misky. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a pridáme k mäsu. Do misky pridáme aj cesnak nakrájaný na plátky a nasekané lístky medovky. Aj arašidy trochu posekáme a pridáme k mäsu. Všetko posypeme karí korením, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme chvíľu odležať. Potom mäso osolíme, okoreníme a opečieme v horúcom oleji.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 33 320
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 30 325
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 24 155
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 699
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 921
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 11 203
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 9 825
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 405
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 195
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 133

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Danko chce predať menšinový podiel mesta v akvaparku

Návrh na odkúpenie väčšinového podielu samosprávou neprešiel.

Popradský akvapark.
Zľava B. Obal a L. Belej.

Lyžiarsku sezónu v Tatranskej Lomnici otvorili anjeli a démoni

Na zjazdovkách je od 40 do 60 centimetrov snehu.

Prvá tohtosezónna lyžovačka v Tatranskej Lomnici.

U. S. Steel posiela obyvateľom zničenej bytovky 25-tisíc eur

Benefičný koncert so zbierkou hutníkov vyniesol vyše 147-tisíc.

Benefičný koncert U. S. Steelu.

Hlavné správy zo Sme.sk

Kurátorka: Časť ľudí mala pocit, že keď som ovdovela, stratila som aj rozum

Ľudmila Kasaj Poláčková prijala smútok ako súčasť života.

Ľudmila Kasaj Poláčková (36) na Trnavskej univerzite vyštudovala dejiny umenia. V rokoch 2007 až 2012 pracovala ako kurátorka v Galérii umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch. Pôsobila aj ako riaditeľka Galérie Jána Koniarka v Trnave a neskôr ako učiteľka výtvarnej výchovy v základnej škole. Od augusta 2016 je kurátorkou Nitrianskej galérie. Pripravila výstavy Príbehy p(o) smrti, Fetiše súčasnosti a aktuálne Príbehy p(o) živote. V roku 2018 získala Cenu Martina Benku od Fondu výtvarných umení.
Jan Kraus.
Autorská strana Michala Havrana

Mandát ťa neoprávňuje písať jazykom stoky (píše Michal Havran)

Náš Ľuboš, ako sa on vyzná!

Ľuboš Blaha v parlamente.

Pellegrini: Drucker veľmi túžil po mojej demisii

Pellegrini je len papierový rečník, kontruje Drucker.

Predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop