Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapekané morčacie s batátmi, dusené hovädzie s mrkvou a hruškami

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dusené hovädzie s mrkvou a hruškami

Potrebujeme: 500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 klinčeky, lyžičku zázvoru, 4 mrkvy, 4 hrušky, 100 ml bieleho vína, citrónovú šťavu, soľ, mleté korenie, olej

Postup: Mäso vcelku umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V hrnci zohrejeme trochu oleja a mäso zo všetkých strán opečieme. Potom ho na chvíľu vyberieme von a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a lyžicu citrónovej šťavy. Všetko spolu podlejeme, do hrnca vrátime mäso a necháme ho dusiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Keď je už skoro mäkké, pridáme nakrájanú mrkvu a dusíme domäkka. Ako posledné pridáme na osminky nakrájané hrušky, omáčku môžeme dochutiť cukrom a citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, obložíme zeleninou, prelejeme omáčkou a podávame.

Tekvicové špagety s kuracím mäsom a paradajkami

Potrebujeme: 1 špagetovú tekvicu, 500 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky, 2 š datlových paradajok, 1 natenko nakrájanú šalotku, 3 rozpučené strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja + niečo na pokvapkanie, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 vetvičky rozmarínu, hrsť najemno nasekanej petržlenovej vňate, strúhaný parmezán

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Špagetovú tekvicu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, položíme ju na plech, pokvapkáme olejom a pečieme asi 40 minút. Na druhý plech poukladáme kuracie kúsky, paradajky, šalotku a cesnak. Pokvapkáme ich olejom, posolíme a okoreníme a zmes premiešame v rukách, aby sa všetko rovnomerne obalilo. Na vrch položíme vetvičky rozmarínu a dáme k tekvici do rúry asi na 30 minút, alebo kým sa kuracie mäso neupečie. Hotovú tekvicu natrháme vidličkou na vlákna, k nim pridáme upečenú mäsovo-paradajkovú zmes, posypeme parmezánom a vňaťou a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Zapekané morčacie s batátmi

Potrebujeme: 400 g mletého morčacieho mäsa, 500 g batátov, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 100 g syra mozzarela alebo gouda, maslo, 1 PL paradajkového pretlaku, kurací alebo zeleninový vývar, 1 PL hladkej múky, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, čili

Postup: Na panvici zohrejeme asi lyžicu oleja a opečieme na ňom morčacie mäso spolu s pretlačeným cesnakom. Po chvíľke pridáme najemno nakrájanú cibuľu, soľ aj korenie všetko spolu restujeme.

Potom k mäsovej zmesi pridáme paradajkový pretlak a poprášime ho múkou a napokon ho podlejeme vývarom. Necháme dusiť, kým mäso nebude hotové a omáčka sa nezredukuje.

Zatiaľ si uvaríme očistené a nakrájané batáty. Keď budú mäkké, scedíme ich, pridáme k nim trochu masla a roztlačíme na kašu. Potom k nim prilejeme trochu mlieka a primiešame nastrúhaný syr. Dobre premiešame a v prípade potreby dosolíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Na dno pekáča dáme mleté mäso aj so všetkou omáčkou, na to navrstvíme kašu zo sladkých zemiakov a všetko dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 384
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 228
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 941
  4. Po Slovensku na motorke 6 596
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 405
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 569
  7. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 404
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 429
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 610
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 5 h
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 12 h
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel.

Európania sú skeptickejší a viac sa spoliehajú na seba.


Susi Dennisonová 15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop