Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom: Zapekané morčacie s batátmi, dusené hovädzie s mrkvou a hruškami

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Dusené hovädzie s mrkvou a hruškami

Potrebujeme: 500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 klinčeky, lyžičku zázvoru, 4 mrkvy, 4 hrušky, 100 ml bieleho vína, citrónovú šťavu, soľ, mleté korenie, olej

Postup: Mäso vcelku umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V hrnci zohrejeme trochu oleja a mäso zo všetkých strán opečieme. Potom ho na chvíľu vyberieme von a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a lyžicu citrónovej šťavy. Všetko spolu podlejeme, do hrnca vrátime mäso a necháme ho dusiť.

Keď je už skoro mäkké, pridáme nakrájanú mrkvu a dusíme domäkka. Ako posledné pridáme na osminky nakrájané hrušky, omáčku môžeme dochutiť cukrom a citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, obložíme zeleninou, prelejeme omáčkou a podávame.

Tekvicové špagety s kuracím mäsom a paradajkami

Potrebujeme: 1 špagetovú tekvicu, 500 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky, 2 š datlových paradajok, 1 natenko nakrájanú šalotku, 3 rozpučené strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja + niečo na pokvapkanie, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 vetvičky rozmarínu, hrsť najemno nasekanej petržlenovej vňate, strúhaný parmezán

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Špagetovú tekvicu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, položíme ju na plech, pokvapkáme olejom a pečieme asi 40 minút. Na druhý plech poukladáme kuracie kúsky, paradajky, šalotku a cesnak. Pokvapkáme ich olejom, posolíme a okoreníme a zmes premiešame v rukách, aby sa všetko rovnomerne obalilo. Na vrch položíme vetvičky rozmarínu a dáme k tekvici do rúry asi na 30 minút, alebo kým sa kuracie mäso neupečie. Hotovú tekvicu natrháme vidličkou na vlákna, k nim pridáme upečenú mäsovo-paradajkovú zmes, posypeme parmezánom a vňaťou a podávame.

Zapekané morčacie s batátmi

Potrebujeme: 400 g mletého morčacieho mäsa, 500 g batátov, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 100 g syra mozzarela alebo gouda, maslo, 1 PL paradajkového pretlaku, kurací alebo zeleninový vývar, 1 PL hladkej múky, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, čili

Postup: Na panvici zohrejeme asi lyžicu oleja a opečieme na ňom morčacie mäso spolu s pretlačeným cesnakom. Po chvíľke pridáme najemno nakrájanú cibuľu, soľ aj korenie všetko spolu restujeme.

Potom k mäsovej zmesi pridáme paradajkový pretlak a poprášime ho múkou a napokon ho podlejeme vývarom. Necháme dusiť, kým mäso nebude hotové a omáčka sa nezredukuje.

Zatiaľ si uvaríme očistené a nakrájané batáty. Keď budú mäkké, scedíme ich, pridáme k nim trochu masla a roztlačíme na kašu. Potom k nim prilejeme trochu mlieka a primiešame nastrúhaný syr. Dobre premiešame a v prípade potreby dosolíme.

Na dno pekáča dáme mleté mäso aj so všetkou omáčkou, na to navrstvíme kašu zo sladkých zemiakov a všetko dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 32 427
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 29 414
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 23 433
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 696
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 12 512
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 10 453
  7. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 446
  8. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 183
  9. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 139
  10. Kam na výlet so svojimi známymi 9 126

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Zľava B. Obal a L. Belej.

Košická facebooková policajná stránka je najsledovanejšia

Policajti priznávajú, že im pomohla vypátrať viacerých páchateľov.

Policajti si facebook pochvaľujú.
Slovenská výprava. Jaroslav v zadnom rade druhý sprava.

Humenskí poslanci schválili plán investičných akcií

Mesto na ne plánuje vynaložiť vyše 6,5 milióna eur.

Výstavba bytovky na Sídlisku pod Sokolejom. Aby sa zabránilo prenikaniu vlhkosti z mokrého podložia, v októbri stavbári narazili do zeme niekoľko desiatok základných pilót.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop