Korzár logo Korzár
Sobota, 27. február, 2021 | Meniny má AlexanderKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Halušková polievka, cesnakové kurča, čokoládovo-oriešková pena

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Halušková polievka

Suroviny: masť, cibuľa, červená paprika, soľ, korenie vývar, ktorý nám ostane po uvarení halušiek, bryndza, mlieko

Postup: Vodu, ktorá nám zostane po uvarení halušiek nevylievame preč, ale odložíme si ju bokom.

Na masti speníme najemno nakrájanú cibuľku, posypeme ju červenou paprikou a zalejeme vývarom z halušiek. Pokojne môžeme z tých halušiek aj cielene trochu nechať na polievku.

Rozmiešame do nej bryndzu a kto chce, môže si priliať trochu mlieka.

Polievku osolíme, okoreníme a pred podávaním ju môžeme posypať čerstvo upraženými slaninovými škvarkami.

Skryť Vypnúť reklamu

Kuracie prsia v cesnakovej zmesi

Potrebujeme: prsia s kožou, 6 cesnakových strúčikov, mleté biele korenie, 3 PL olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, 2 PL čerstvej bazalky, 2 cibule, 4 paradajky, 2 malé cukety, plátky slaniny

Postup: Polovicu cesnakových strúčikov nasekáme aj s bazalkou, pridáme lyžicu oleja aj citrónovej šťavy a vymiešame pesto, ktoré jemne vložíme pod kožu prsíčok a mäso osolíme a okoreníme.

V panvici rozpálime olej a osmažíme na ňom na štvrtiny nakrájané cibule. Na túto zmes položíme prsíčka, pokvapkáme zvyškom oleja a pod pokrievkou chvíľu dusíme. Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájané paradajky a cukety, prípadne to môže byť paprika či patizón, zvyšok cesnakových strúčikov, mleté korenie, soľ a odkryté necháme dôjsť.

Čokoládovo-lieskovooriešková pena

Potrebujeme na čokoládovú penu: 200 g mliečnej čokolády, 60 ml plnotučného mlieka, 25 g lúpaných lieskových orechov, 240 ml šľahačkovej smotany

Skryť Vypnúť reklamu

Na lieskovoorieškovú vrstvu: 60 g mliečnej čokolády, 60 ml šľahačkovej smotany, 2 PL lieskovoorieškového krému (napríklad nutela), 1/4 ČL tmavého rumu (voliteľné), 25 g podrvených lúpaných lieskových orechov

Postup: Lieskové orechy nasekáme nadrobno a opražíme ich nasucho na rozohriatej panvici. Dávame pozor, aby sa nám nepripálili. Do teplovzdornej misky dáme 200 g mliečnej čokolády spolu s mliekom a necháme ju úplne roztopiť v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame opečené lieskové orechy a zmes necháme vychladiť na izbovú teplotu.

V ďalšej miske vyšľaháme 240 ml šľahačkovej smotany dotuha, opatrne ju vmiešame do čokolády. Proces si rozdelíme na dve časti, najprv vmiešame jednu, potom druhú polovicu šľahačky. Vzniknutú penu rozdelíme do dvoch pohárov.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom si do teplovzdornej misky dáme zvyšok čokolády a odložíme bokom. V malej rajnici privedieme k varu 60 ml šľahačkovej smotany a okamžite ju nalejeme na pripravenú čokoládu. Počkáme minútu, potom ju jemne miešame, kým sa úplne neroztopí. Pridáme k nej lieskovoorieškovú nátierku a rum, ak ho chceme použiť, a dobre premiešame. Ak je omáčka stále horúca, necháme ju vychladiť na izbovú teplotu. Rozdelíme ju rovnomerne do dvoch pohárov na čokoládovú vrstvu a posypeme ju podrvenými lieskovými orechmi. Poháre prekryjeme fóliou a necháme v chladničke stuhnúť aspoň na dve hodiny.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  2. Žabka expanduje na západe krajiny, hľadá nadšených podnikateľov
  3. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  4. Petit Press a RegioMedia rozbiehajú spoločný predaj v regiónoch
  5. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto!
  6. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur
  7. Geis pomáha zvládať komplikácie v cezhraničnej preprave
  8. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje
  9. Online zľavy: Viete, kde ich vyhľadať?
  10. Šanca pre mladé talenty
  1. O2: Mentálne zdravie zamestnancov je pre nás veľkou prioritou
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  3. Varso Tower od HB Reavis je najvyššou budovou v EÚ
  4. Dáma s pávím pierkom
  5. Slovensko zasiahla vlna nárastu dopytu po produktoch na kĺby!
  6. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť
  7. Získaj náskok pred štartom
  8. 2. ročník Social Awards Slovakia prichádza
  9. MetLife spustila online nahlasovanie poistných udalostí
  10. Minulý rok boli v priemere ukradnuté takmer tri autá denne
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 15 624
  2. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 12 269
  3. Séria dvoch príloh: Angličtina nielen pre maturantov 7 641
  4. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto! 7 445
  5. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur 6 919
  6. Ako vyzerá majetok Slovákov? Zvyšuje sa najmä z jedného dôvodu 6 900
  7. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 298
  8. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 5 820
  9. Zažite farebný Marakéš a hory Atlasu so slovenským sprievodcom 4 876
  10. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 4 841
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Riaditeľ národnej protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian.

Svedčí proti nemu bývalý námestník SIS Boris Beňa.

12 h

Ktorá stratégia je tá správna?

12 h

Rok od prvého prípadu zaznamenali takmer dvadsaťtisíc mŕtvych.

8 h
Robbie Williams.

Michael Gracey napísal scenár z osobných rozhovorov.

25. feb

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop