Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom jesenné šaláty s hokkaidó, cviklou, zemiakmi aj chorizom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakový šalát s fazuľkami a chorizom

Potrebujeme: niekoľko zemiakov, zelené fazuľky, chorizo, vajíčka, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, potom ich ošúpeme a nakrájame napríklad na kolieska. Kým sa budú variť, dáme zovrieť vodu a na 2 minúty do nej vhodíme zelené fazuľky. Vyberieme, prepláchneme studenou vodou, aby si zachovali zelenú farbu a necháme odkvapkať. Vajíčka uvaríme natvrdo a chorizo nakrájame na kolieska.

Na panvici zohrejeme olej a krátko na ňom orestujeme fazuľky, ktoré potom preložíme do misky a do výpeku dáme zemiaky a chorizo. Tiež ich chvíľku restujeme a potom dáme do misky.

Skryť Vypnúť reklamu

Pridáme varené vajíčka prekrojené na štvrtiny a na záver dochutíme soľou, korením a bylinkami.

Šalát s tekvicou a ružičkovým kelom

Potrebujeme: 1 tekvicu hokkaido, 10 kúskov ružičkového kelu, 1 červenú cibuľu, 1 cviklu, 3 strúčiky cesnaku, syr balkánskeho typu, olivový olej, slnečnicové semienka, soľ, rascu, oregano, tymian, rozmarín

Postup: Tekvicu umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky. Ružičkový kel umyjeme, necháme odkvapkať a prekrojíme na štvrtiny, očistenú cviklu na tenké plátky a cibuľu na polkolieska.

Plech na pečenie potrieme olejom a naukladáme naň zeleninu, osolíme ju, posypeme korením, bylinkami a napokon pretlačíme cesnak. dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Po upečení dáme do misky, v prípade potreby dochutíme a podávame posypané syrom a slnečnicovými semiačkami.

Skryť Vypnúť reklamu

Cviklový šalát s pomarančom

Potrebujeme: 4 menšie červené repy, olivový olej, 2 pomaranče, hrsť rukoly alebo poľného šalátu, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, hrsť lúpaných lieskových orechov, citrónová alebo pomarančová šťava, 2 lyžice medu

Postup: Cviklu ošúpeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, spolu s vetvičkami rozmarínu ich zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C. Cvikla by sa mala piecť asi hodinu.

Zatiaľ ošúpeme pomaranče a nakrájame ich na plátky. Pripravíme si aj zálievku z citrónovej (alebo pomarančovej) šťavy, medu, olivového oleja, soli a korenia.

Repu necháme mierne vychladnúť, nakrájame ju na tenké plátky a rozložíme na tanier. Pridáme plátky pomarančov, šalátové listy a všetko pokvapkáme zálievkou. Podávame posypané orieškami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 298
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 124
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 960
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 918
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 691
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 168
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 958
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 869
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop