Korzár logo Korzár
Sobota, 18. január, 2020 | Meniny má Bohdana

Varíme s Korzárom: Pečené kúsky tekvice so škoricou, hokkaidó fašírky, šalát s fetou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Škoricová tekvica

Potrebujeme: tekvicu hokkaidó alebo maslovú, hnedý cukor, 2-3 jablká, maslo, mletú škoricu, zázvor, hrubozrnnú soľ

Postup: Z tekvice odstránime poškodenia a škaredé časti šupky, zbavíme ju dužiny a nakrájame na mesiačiky. Tie poukladáme na plech s papierom na pečenie.

S jablkami naložíme podobne. Očistíme ich podľa potreby, zbavíme jaderníkov a nakrájame na hrubšie mesiačiky.

Všetko polejte roztopeným maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou. Potom po povrchu roztrúsime trochu nastrúhaného zázvoru, hrubozrnnej soli a plátky citrónu.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

Hokkaidó fašírky

Potrebujeme: tekvicu hokkaidó alebo muškátovú, balenie zaváraného cíceru, 2 strúčiky cesnaku, menšiu čili papričku, mletú rímsku rascu, čerstvú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ, trochu strúhanky a slnečnicový olej na smaženie

Postup: Tekvicu očistíme a vydlabeme dužiny. Nakrájame ju na kocky a tie dáme na pekáč vyložený papierom. Pokvapkáme ich olivovým olejom a upečieme v rúre celkom domäkka. Cícer zlejeme a dobre prepláchneme vodou. Rozmixujeme ho spolu s cesnakom, čili papričkou, rascou a polovicou petržlenovej vňate. Zmes nemusí byť celkom hladká, pretože k nej potom pridáme upečenú a vychladnutú tekvicu a až potom premixujeme na hladkú hmotu. V prípade, že potrebuje trochu zahustiť, prisypeme trochu strúhanky. Zo zmesi tvarujeme guľôčky a vypražíme ich v rozpálenom slnečnicovom oleji.

Tekvicový šalát s fetou

Potrebujeme: 1 maslovú tekvicu, cherry paradajky, 2 PL medu, 3 PL sezamových semienok, rímsku rascu, 150 g syra feta, 2 PL tekvicových semienok, 100 g baby šalátu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

Na dressing: 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 100 g najemno nasekaných paradajok, 1 ČL na suchej panvici opečenej rasce, citrónovú šťavu, 150 ml olivového oleja, 1 ČL cukru, nasekanú petržlenovú vňať

Postup: Umytú tekvicu narežeme na kúsky, dáme ich na plech a dobre pokvapkáme olivovým olejom a polejeme medom. Dáme piecť do vyhriatej rúry a asi po 20 minútach pečenia k tekvici pridáme cherry paradajky pokvapkané olivovým olejom.

Všetko spolu pečieme ešte asi 10 minút.

Potom dáme zeleninu do misky, namrvíme k nej fetu, pridáme lístky špenátu aj semienka a polejeme dressingom.

K šalátu sa hodia aj rôzne druhy grilovaného mäsa nakrájané na pásiky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  3. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  4. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  5. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  6. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  7. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  8. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  9. Nové VIVO! Bratislava žne úspechy
  10. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami
  1. V košickom Kauflande pribudol nový McDonald´s
  2. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  3. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  6. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  7. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  8. myhive Polus Towers menia meno na myhive Vajnorská
  9. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  10. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  1. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 18 501
  2. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 11 114
  3. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 125
  4. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 9 097
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 767
  6. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 8 224
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 937
  8. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 903
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte! 7 135
  10. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 6 561

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Rozhovor

Šéf búracej firmy Matijka: Státisíce v Prešove nezarobím, ani zďaleka

Vysvetľuje postup prác a reaguje na kritiku. Za všetkým si stojí na sto percent.

Peter Matijka.

Košický umelec zo súdu v Pezinku: Myslel som, že Kočner je inteligentnejší

Kalmus je na procese ako osobný priateľ pozostalých.

Výtvarníka a obžalovaných delí pár metrov.

Policajtov volala k vlámačke do auta, prišli o 50 minút

Obyvateľka nechápe, kde tak dlho boli, páchatelia medzitým odišli.

Draisaitl: Hráči sa musia spamätať, je to o tvrdej práci

Vrábeľ bol smutným hrdinom. Strelil gól, potom si vykĺbil rameno.

Smolný moment v druhej tretine. F. Vrábeľ (vpravo) si po narazení na mantinel vykĺbil rameno.

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Pat v parlamente urobí z Čaputovej najsilnejšieho hráča

Prezidentke hrozí, že by mala poveriť Kotlebu.

Peter Schutz
Raketa Falcon 9 s loďou Crew Dragon počas letových príprav. Posledný test pred ľudskými letmi absolvuje SpaceX v sobotu.
Príliš osobná známosť. V hlavných úlohách Petra Hřebíčková a Tatiana Vilhelmová, dnes Dyková.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop