Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pečené kúsky tekvice so škoricou, hokkaidó fašírky, šalát s fetou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Škoricová tekvica

Potrebujeme: tekvicu hokkaidó alebo maslovú, hnedý cukor, 2-3 jablká, maslo, mletú škoricu, zázvor, hrubozrnnú soľ

Postup: Z tekvice odstránime poškodenia a škaredé časti šupky, zbavíme ju dužiny a nakrájame na mesiačiky. Tie poukladáme na plech s papierom na pečenie.

S jablkami naložíme podobne. Očistíme ich podľa potreby, zbavíme jaderníkov a nakrájame na hrubšie mesiačiky.

Všetko polejte roztopeným maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou. Potom po povrchu roztrúsime trochu nastrúhaného zázvoru, hrubozrnnej soli a plátky citrónu.

Skryť Vypnúť reklamu

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

Hokkaidó fašírky

Potrebujeme: tekvicu hokkaidó alebo muškátovú, balenie zaváraného cíceru, 2 strúčiky cesnaku, menšiu čili papričku, mletú rímsku rascu, čerstvú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ, trochu strúhanky a slnečnicový olej na smaženie

Postup: Tekvicu očistíme a vydlabeme dužiny. Nakrájame ju na kocky a tie dáme na pekáč vyložený papierom. Pokvapkáme ich olivovým olejom a upečieme v rúre celkom domäkka. Cícer zlejeme a dobre prepláchneme vodou. Rozmixujeme ho spolu s cesnakom, čili papričkou, rascou a polovicou petržlenovej vňate. Zmes nemusí byť celkom hladká, pretože k nej potom pridáme upečenú a vychladnutú tekvicu a až potom premixujeme na hladkú hmotu. V prípade, že potrebuje trochu zahustiť, prisypeme trochu strúhanky. Zo zmesi tvarujeme guľôčky a vypražíme ich v rozpálenom slnečnicovom oleji.

Skryť Vypnúť reklamu

Tekvicový šalát s fetou

Potrebujeme: 1 maslovú tekvicu, cherry paradajky, 2 PL medu, 3 PL sezamových semienok, rímsku rascu, 150 g syra feta, 2 PL tekvicových semienok, 100 g baby šalátu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

Na dressing: 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 100 g najemno nasekaných paradajok, 1 ČL na suchej panvici opečenej rasce, citrónovú šťavu, 150 ml olivového oleja, 1 ČL cukru, nasekanú petržlenovú vňať

Postup: Umytú tekvicu narežeme na kúsky, dáme ich na plech a dobre pokvapkáme olivovým olejom a polejeme medom. Dáme piecť do vyhriatej rúry a asi po 20 minútach pečenia k tekvici pridáme cherry paradajky pokvapkané olivovým olejom.

Všetko spolu pečieme ešte asi 10 minút.

Potom dáme zeleninu do misky, namrvíme k nej fetu, pridáme lístky špenátu aj semienka a polejeme dressingom.

Skryť Vypnúť reklamu

K šalátu sa hodia aj rôzne druhy grilovaného mäsa nakrájané na pásiky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 256
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 181
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 937
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 129
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 899
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 710
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 204
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 982
  9. Po Slovensku na motorke 5 441
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 867
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


4 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 2 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop