Korzár logo Korzár
Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pečené kúsky tekvice so škoricou, hokkaidó fašírky, šalát s fetou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Škoricová tekvica

Potrebujeme: tekvicu hokkaidó alebo maslovú, hnedý cukor, 2-3 jablká, maslo, mletú škoricu, zázvor, hrubozrnnú soľ

Postup: Z tekvice odstránime poškodenia a škaredé časti šupky, zbavíme ju dužiny a nakrájame na mesiačiky. Tie poukladáme na plech s papierom na pečenie.

S jablkami naložíme podobne. Očistíme ich podľa potreby, zbavíme jaderníkov a nakrájame na hrubšie mesiačiky.

Všetko polejte roztopeným maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou. Potom po povrchu roztrúsime trochu nastrúhaného zázvoru, hrubozrnnej soli a plátky citrónu.

Skryť Vypnúť reklamu

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

Hokkaidó fašírky

Potrebujeme: tekvicu hokkaidó alebo muškátovú, balenie zaváraného cíceru, 2 strúčiky cesnaku, menšiu čili papričku, mletú rímsku rascu, čerstvú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ, trochu strúhanky a slnečnicový olej na smaženie

Postup: Tekvicu očistíme a vydlabeme dužiny. Nakrájame ju na kocky a tie dáme na pekáč vyložený papierom. Pokvapkáme ich olivovým olejom a upečieme v rúre celkom domäkka. Cícer zlejeme a dobre prepláchneme vodou. Rozmixujeme ho spolu s cesnakom, čili papričkou, rascou a polovicou petržlenovej vňate. Zmes nemusí byť celkom hladká, pretože k nej potom pridáme upečenú a vychladnutú tekvicu a až potom premixujeme na hladkú hmotu. V prípade, že potrebuje trochu zahustiť, prisypeme trochu strúhanky. Zo zmesi tvarujeme guľôčky a vypražíme ich v rozpálenom slnečnicovom oleji.

Skryť Vypnúť reklamu

Tekvicový šalát s fetou

Potrebujeme: 1 maslovú tekvicu, cherry paradajky, 2 PL medu, 3 PL sezamových semienok, rímsku rascu, 150 g syra feta, 2 PL tekvicových semienok, 100 g baby šalátu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

Na dressing: 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 100 g najemno nasekaných paradajok, 1 ČL na suchej panvici opečenej rasce, citrónovú šťavu, 150 ml olivového oleja, 1 ČL cukru, nasekanú petržlenovú vňať

Postup: Umytú tekvicu narežeme na kúsky, dáme ich na plech a dobre pokvapkáme olivovým olejom a polejeme medom. Dáme piecť do vyhriatej rúry a asi po 20 minútach pečenia k tekvici pridáme cherry paradajky pokvapkané olivovým olejom.

Všetko spolu pečieme ešte asi 10 minút.

Potom dáme zeleninu do misky, namrvíme k nej fetu, pridáme lístky špenátu aj semienka a polejeme dressingom.

Skryť Vypnúť reklamu

K šalátu sa hodia aj rôzne druhy grilovaného mäsa nakrájané na pásiky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  2. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  3. Bývanie v meste predlžuje život
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  8. Aká je chémia vôní
  9. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  2. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  3. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Aká je chémia vôní
  8. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  9. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  10. Bývanie v meste predlžuje život
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 065
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 18 005
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 700
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 11 000
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 436
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 258
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 884
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 600
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 183
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Návštevníci u sv. Michala a spev Moniky (týždeň podľa Schutza)

Z radu kajúcnikov je exštátna tajomníčka zrejme vôbec najvýbušnejší materiál.

Ústavnoprávny výbor vypočúva kandidátov na generálneho prokurátora.
Pavol Jarčuška počas tlačovej konferencie k aktuálnej pandemickej situácii.
Miesto atentátu na jadrového vedca.
Mária Kolíková

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop