Korzár logo Korzár
Sobota, 18. január, 2020 | Meniny má Bohdana

Varíme s Korzárom: Polievka z ružičkového kelu, kuracie na ragú, hroznový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Polievka z ružičkového kelu

Potrebujeme: 600 g ružičkového kelu, 1 cibuľu, maslo, zeleninový vývar, 150 ml smotany na varenie, muškátový oriešok, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Ružičkový kel umyjeme, očistíme a väčšie kusy prekrojíme na polovice. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Necháme ich vrieť asi 15 minút, potom vodu zlejeme a kel zatiaľ odložíme.

Na roztopenom masle osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme kel, zalejeme ho vývarom a varíme necelých 10 minút. Polievku rozmixujeme, prilejeme smotanu a na záver ju dochutíme soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Servírujte dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Grilované kuracie na zeleninovom ragú

Potrebujeme: kuracie prsia, niekoľko paradajok, mladú cuketu, soľ, korenie, olivový olej, maslo, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 dcl červeného vína, kurací vývar

Postup: Kuracie prsia v celku osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme olivový olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán. Potom plameň znížime a dopečieme do zlatohneda.

Potom mäso vyberieme bokom, dáme ho na teplé miesto a do výpeku pridáme maslo, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky, cuketu, všetko osolíme, okoreníme a podlejeme červeným vínom. Keď sa odparí, prilejeme asi dve deci kuracieho vývaru a varíme, kým sa tekutina v zmesi nezredukuje.

Nadýchaný hroznový koláč

Potrebujeme: 400 g hladkej múky, 180 g kryštálového cukru + niečo na vrch koláča, 1 balíček vanilkového cukru, 6 veľkých vajec, 250 ml slnečnicového oleja, kôra z 1 citróna, 16 g prášku do pečiva, 1 kg červeného hrozna

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme. V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme k nim citrónovú kôru, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dobre vymiešame a nakoniec pridáme bobuľky hrozna. Zopár môžeme odložiť na ozdobu. Hotové cesto prelejeme do pripravenej formy. Na vrch poukladáme zvyšné bobuľky, posypeme kryštálovým cukrom a pečieme v rúre približne hodinu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  3. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  4. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  5. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  6. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  7. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  8. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  9. Nové VIVO! Bratislava žne úspechy
  10. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami
  1. V košickom Kauflande pribudol nový McDonald´s
  2. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  3. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  6. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  7. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  8. myhive Polus Towers menia meno na myhive Vajnorská
  9. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  10. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  1. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 18 501
  2. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 11 114
  3. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 125
  4. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 9 097
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 767
  6. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 8 224
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 937
  8. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 903
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte! 7 135
  10. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 6 561

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Rozhovor

Šéf búracej firmy Matijka: Státisíce v Prešove nezarobím, ani zďaleka

Vysvetľuje postup prác a reaguje na kritiku. Za všetkým si stojí na sto percent.

Peter Matijka.

Košický umelec zo súdu v Pezinku: Myslel som, že Kočner je inteligentnejší

Kalmus je na procese ako osobný priateľ pozostalých.

Výtvarníka a obžalovaných delí pár metrov.

Policajtov volala k vlámačke do auta, prišli o 50 minút

Obyvateľka nechápe, kde tak dlho boli, páchatelia medzitým odišli.

Draisaitl: Hráči sa musia spamätať, je to o tvrdej práci

Vrábeľ bol smutným hrdinom. Strelil gól, potom si vykĺbil rameno.

Smolný moment v druhej tretine. F. Vrábeľ (vpravo) si po narazení na mantinel vykĺbil rameno.

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Pat v parlamente urobí z Čaputovej najsilnejšieho hráča

Prezidentke hrozí, že by mala poveriť Kotlebu.

Peter Schutz
Raketa Falcon 9 s loďou Crew Dragon počas letových príprav. Posledný test pred ľudskými letmi absolvuje SpaceX v sobotu.
Príliš osobná známosť. V hlavných úlohách Petra Hřebíčková a Tatiana Vilhelmová, dnes Dyková.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop