Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom kačacie dobroty: Grilované prsia plnené, glazované s whisky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Grilované kačacie prsia plnené krémovým syrom

Potrebujeme: 2 kačacie prsia bez kože a kostí, rozkrojené na polovice, 1 dobre vychladené balenie krémového syra, jalapeno papričky (alebo iné podľa chuti), 1 fľaša talianskeho dresingu, 4 hrubšie plátky slaniny, špáradlá

Postup: Umyté a osušené kačacie prsia dáme do misky alebo zatváracieho plastového vrecka a prelejeme talianskym dresingom. Necháme ich marinovať v chladničke 3 až 6 hodín. Po uplynutí času ich vyberieme z chladu a dáme nahrievať gril. Ostrým nožom narežeme mäso tak, aby vznikla kapsička. Vychladený krémový syr nakrájame na plátky, ktoré vložíme do vytvorených kapsičiek spolu s jalapeno papričkami. Mäso uzavrieme a obalíme ho slaninou. Kapsičku zaistíme špáradlami a dáme grilovať na 5 minút z každej strany. Necháme mierne vychladnúť a podávame ako predjedlo.

Skryť Vypnúť reklamu

Glazované kačacie prsia s whisky a malinami

Potrebujeme: 2 ks kačacích pŕs s kožou (každý po 200 g), 1/4 š čerstvých alebo rozmrazených malín, 3 PL whiskey, 2 PL medu, soľ a mleté čierne korenie

Postup: V malom hrnci zmiešame maliny, whisky a med so šipkou soli a mletého čierneho korenia. Zmes privedieme k varu, plameň znížime na minimum, necháme vrieť približne 5 minút a odložíme bokom. Ostrým nožom odstránime z pŕs prebytočný tuk, dávame však pozor, aby sme nezarezali do mäsa. Potom ho osolíme, okoreníme a položíme kožou dole do veľkej nepriľnavej panvice. Na strednom plameni opekáme prsia 8 až 10 minút, alebo až kým sa väčšina tuku z nich neroztopí a koža nezostane chrumkavá. Pracujeme rýchlo, kačacie prsia položíme na tanier a roztopený tuk prelejeme z panvice do sklenenej fľaše. Ihneď vrátime panvicu na sporák, mäso vrátime späť kožou smerom hore a vrch potrieme pripravenou glazúrou z malín whisky a medu. Pečieme približne 3 až 5 minút podľa toho, ako veľmi prepečené mäso si želáme mať. Opäť ho potrieme štedrou vrstvou glazúry a premiestnime na krájaciu dosku. Pred porciovaním necháme chladiť aspoň 5 minút. Ušetrený tuk z kačky môžeme použiť pri pečení zemiakov ako prílohy.

Skryť Vypnúť reklamu

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 4 kačacie prsia, 1/2 ČL soli, 1/2 š medu, 1/4 š balzamikového octu, 1/2 š sušených brusníc

Postup: Kožu na kačacích prsiach nakrojíme rovnobežnými pásikmi, prípadne do mriežky a obe strany štedro posolíme. Na veľkej nepriľnavej panvici zahrejeme lyžicu olivového oleja a položíme do nej mäso kožou smerom dole. Nezakryté ho pečieme na miernom ohni asi 8 minút, kým sa neuvoľní tuk. Potom mäso odoberieme z panvice a prebytočný tuk zlejeme, necháme len nevyhnutné množstvo. Mäso vrátime späť kožou smerom hore a pečieme ho ešte asi 2 minúty. Hotové ho odoberieme na tanier.

Do tej istej panvice pridáme med, ocot a sušené brusnice. Zmes necháme za stáleho miešania zovrieť, potom plameň znížime na minimum a varíme ešte asi minútu, kým sa omáčka nezredukuje.

Skryť Vypnúť reklamu

Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky (v strede by ešte mali byť surové) a pridáme ich k brusnicovej omáčke. Necháme ich spolu variť ešte asi 2 minúty, pričom mäso priebežne otáčame, kým sa prsia nedopečú a omáčka nezredukuje. Podávame okamžite.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 296
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 137
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 958
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 916
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 700
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 173
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 963
  9. Po Slovensku na motorke 5 443
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 875
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


5 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop