Korzár logo Korzár
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kurací šalát s hroznom, šťavnaté plátky, hroznové mojito

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Hroznovo-kurací šalát

Potrebujeme: 2 š uvareného a vidličkou natrhaného kuracieho mäsa, 1/2 š gréckeho jogurtu s citrónovou príchuťou (alebo osladený biely jogurt s citrónom), 2 PL majonézy, 1 – 2 PL medu, soľ a mleté čierne korenie, 1/2 š plátkov mandlí, 1/2 š sušených brusníc, 1/2 nasekaného zeleru, 1/2 š nasekanej červenej papriky, 1 š nakrájaného červeného hrozna, 1/4 š nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Vo veľkej miske zmiešame kuracie mäso, jogurt, majonézu, med, soľ a čierne korenie. Pridáme mandle, sušené brusnice, zeler a červenú papriku. Nakoniec zľahka vmiešame hrozno a petržlenovú vňať. Podávame s listovou zeleninou alebo použijeme ako plnku do croissantu.

Skryť Vypnúť reklamu

Nealkoholické hroznové mojito

Potrebujeme: zelené hrozno, jemne sýtenú minerálku, mätu, cukor, ľad – ingrediencie pridávame podľa chuti

Postup: Hroznové bobule s cukrom spolu nahrubo rozmixujeme. Túto zmes rozdelíme do pohárov a pridáme k nej lístky mäty a zopár ľadových kociek. Dolejeme do pohára minerálku a vychutnávame.

Pečené kuracie s hroznom

Potrebujeme: 680 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 2 PL olivového oleja, 2 PL nasekaného čerstvého tymianu, 1/2 ČL pálivej papriky, soľ a mleté čierne korenie, 1/4 š hladkej múky, 4 hrubé plátky slaniny, nakrájané na štvrtiny, 2 natenko nakrájané šalotky, 1/2 š balzamikového octu, 1/2 š jablkového octu, 2 š bobúľ červeného hrozna, 1 PL medu, 2 mozzarelly, hrubozrnná morská soľ

Postup: Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Umyté a osušené mäso potrieme lyžicou olivového oleja, ochutíme ho paprikou, soľou a čiernym korením a rovnomerne po povrchu ešte posypeme múkou.

Skryť Vypnúť reklamu

Na panvici upečieme slaninku dochrumkava. Potom ju necháme vychladiť a odsať na papierovej utierke. Na panvicu dáme kuracie mäso a pečieme ho z oboch strán asi 5 minút, vyberieme a dáme bokom.

Do výpeku pridáme lyžicu oleja a orestujeme na nej nakrájanú šalotku. Potom ju preložíme do pekáča, pridáme tam aj polovicu šálky vody, balzamiko vý aj jablčný ocot, zamiešame a napokon do pekáča dáme aj kuracie mäso.

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút. Potom do pekáča nasypeme hrozno a všetko pokvapkáme medom. Vrátime pekáč späť do rúry a pečieme ešte 10 až 15 minút, kým mäso nebude hotové. Nakoniec k nemu pridáme opečenú slaninku a nahrubo nakrájanú mozzarellu. Zmes necháme pred podávaním ešte zopár minút odpočívať.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  2. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  3. Aj matematika sa dá skrotiť
  4. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  5. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  6. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  7. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  4. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  5. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  6. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  7. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  8. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 418
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 22 013
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 417
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 036
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 397
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 382
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 975
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 913
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 713
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 612
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Polaček aj Hreha sú spokojní. Parlament zakázal privatizáciu vodární

Primátor Košíc by privítal i povinné zverejňovanie zmlúv.

O hrozbe skrytej privatizácie VVS debatovali starostovia i primátori na pracovnom stretnutí akcionárov v Košiciach koncom augusta.

Legendárnu kaviareň chceli zrušiť. Po tlaku verejnosti ostáva

Personál však končí. Rozlúčia sa s nimi zapálením sviečok.

Maďarský konzulát potvrdil kúpu budovy pre diplomatov. Informoval, že reštauračné zariadenia zachová.

Polaček stráca podporu poslancov. Odišiel už aj Saxa

Rusnák: Nie sme hlasovacie stroje. Špak nevylučuje nový klub.

Saxa (vľavo) odchádza z klubu Fungujúce Košice, Rusnák (vpravo) hovorí, že poslanci nie sú hlasovacie stroje na želanie.

Alžírčan cestuje do Nemecka už dva roky. Zadržali ho v Stakčíne

Ukrýval sa v nákladiaku. Dostal ročný zákaz vstupu do Únie.

Ilustračné foto.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček šéfredaktorky

Jankovská usvedčuje Fica, že vedel o Kočnerovi (stĺpček šéfredaktorky)

Pred Jankovskou navštívil Fica Bödör.

Monika Jankovská.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Za Kollára sa musia hanbiť všetci

Boris Kollár sa nikdy nemal stať predsedom parlamentu.

Peter Tkačenko
Petra Vlhová dnes - paralelný obrovský slalom v Lech Zürs LIVE.
Testovanie na nový koronavírus.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop