Korzár logo Korzár
Sobota, 18. január, 2020 | Meniny má Bohdana

Varíme s Korzárom: Kurací šalát s hroznom, šťavnaté plátky, hroznové mojito

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hroznovo-kurací šalát

Potrebujeme: 2 š uvareného a vidličkou natrhaného kuracieho mäsa, 1/2 š gréckeho jogurtu s citrónovou príchuťou (alebo osladený biely jogurt s citrónom), 2 PL majonézy, 1 – 2 PL medu, soľ a mleté čierne korenie, 1/2 š plátkov mandlí, 1/2 š sušených brusníc, 1/2 nasekaného zeleru, 1/2 š nasekanej červenej papriky, 1 š nakrájaného červeného hrozna, 1/4 š nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Vo veľkej miske zmiešame kuracie mäso, jogurt, majonézu, med, soľ a čierne korenie. Pridáme mandle, sušené brusnice, zeler a červenú papriku. Nakoniec zľahka vmiešame hrozno a petržlenovú vňať. Podávame s listovou zeleninou alebo použijeme ako plnku do croissantu.

Nealkoholické hroznové mojito

Potrebujeme: zelené hrozno, jemne sýtenú minerálku, mätu, cukor, ľad – ingrediencie pridávame podľa chuti

Postup: Hroznové bobule s cukrom spolu nahrubo rozmixujeme. Túto zmes rozdelíme do pohárov a pridáme k nej lístky mäty a zopár ľadových kociek. Dolejeme do pohára minerálku a vychutnávame.

Pečené kuracie s hroznom

Potrebujeme: 680 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 2 PL olivového oleja, 2 PL nasekaného čerstvého tymianu, 1/2 ČL pálivej papriky, soľ a mleté čierne korenie, 1/4 š hladkej múky, 4 hrubé plátky slaniny, nakrájané na štvrtiny, 2 natenko nakrájané šalotky, 1/2 š balzamikového octu, 1/2 š jablkového octu, 2 š bobúľ červeného hrozna, 1 PL medu, 2 mozzarelly, hrubozrnná morská soľ

Postup: Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Umyté a osušené mäso potrieme lyžicou olivového oleja, ochutíme ho paprikou, soľou a čiernym korením a rovnomerne po povrchu ešte posypeme múkou.

Na panvici upečieme slaninku dochrumkava. Potom ju necháme vychladiť a odsať na papierovej utierke. Na panvicu dáme kuracie mäso a pečieme ho z oboch strán asi 5 minút, vyberieme a dáme bokom.

Do výpeku pridáme lyžicu oleja a orestujeme na nej nakrájanú šalotku. Potom ju preložíme do pekáča, pridáme tam aj polovicu šálky vody, balzamiko vý aj jablčný ocot, zamiešame a napokon do pekáča dáme aj kuracie mäso.

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút. Potom do pekáča nasypeme hrozno a všetko pokvapkáme medom. Vrátime pekáč späť do rúry a pečieme ešte 10 až 15 minút, kým mäso nebude hotové. Nakoniec k nemu pridáme opečenú slaninku a nahrubo nakrájanú mozzarellu. Zmes necháme pred podávaním ešte zopár minút odpočívať.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  3. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  4. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  5. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  6. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  7. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  8. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  9. Nové VIVO! Bratislava žne úspechy
  10. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami
  1. V košickom Kauflande pribudol nový McDonald´s
  2. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  3. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  6. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  7. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  8. myhive Polus Towers menia meno na myhive Vajnorská
  9. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  10. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  1. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 18 501
  2. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 11 114
  3. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 125
  4. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 9 097
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 767
  6. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 8 224
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 937
  8. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 903
  9. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte! 7 135
  10. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 6 561

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Rozhovor

Šéf búracej firmy Matijka: Státisíce v Prešove nezarobím, ani zďaleka

Vysvetľuje postup prác a reaguje na kritiku. Za všetkým si stojí na sto percent.

Peter Matijka.

Košický umelec zo súdu v Pezinku: Myslel som, že Kočner je inteligentnejší

Kalmus je na procese ako osobný priateľ pozostalých.

Výtvarníka a obžalovaných delí pár metrov.

Policajtov volala k vlámačke do auta, prišli o 50 minút

Obyvateľka nechápe, kde tak dlho boli, páchatelia medzitým odišli.

Draisaitl: Hráči sa musia spamätať, je to o tvrdej práci

Vrábeľ bol smutným hrdinom. Strelil gól, potom si vykĺbil rameno.

Smolný moment v druhej tretine. F. Vrábeľ (vpravo) si po narazení na mantinel vykĺbil rameno.

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Pat v parlamente urobí z Čaputovej najsilnejšieho hráča

Prezidentke hrozí, že by mala poveriť Kotlebu.

Peter Schutz
Raketa Falcon 9 s loďou Crew Dragon počas letových príprav. Posledný test pred ľudskými letmi absolvuje SpaceX v sobotu.
Príliš osobná známosť. V hlavných úlohách Petra Hřebíčková a Tatiana Vilhelmová, dnes Dyková.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop