Korzár logo Korzár
Nedeľa, 29. marec, 2020 | Meniny má Miroslav

Varíme s Korzárom: Pečienky s hruškami, kalerábové lasagne, cestoviny s kôprovou omáčkou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kalerábové lasagne

Potrebujeme: 5 kalerábov, 500 g mäsa (môže byť kuracie, morčacie, jahňacie aj bravčové), 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, vetvičku tymianu, maslo, strúhanku, 1 šľahačkovú smotanu, strúhaný syr

Postup: Použiť môžeme mleté bravčové či jahňacie mäso, ak sa rozhodneme pre kuracie alebo morčacie, nemusíme ho mlieť, stačí ho narezať na maličké rezančeky.

Na rozohriatom oleji opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme mäso, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a vmiešame paradajkový pretlak. Dobre premiešame, chvíľu restujeme, potom podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, tymian a odstavíme.

Kaleráby ošúpeme, nakrájame na plátky a časť z nich poukladáme na dno vymastenej zapekacej misy. Posypeme ich strúhankou a naložíme na ne mäsovú zmes. Vrchnú vrstvu budú tvoriť opäť nakrájané kaleráby.

Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom a všetkou ňou zalejeme. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi pol hodiny.

Pečienky s hruškami

Potrebujeme: 500 g bravčovej pečene, prípadne môžu byť aj kuracie pečienky, 2 hrušky, pol deci hruškovice, olej, soľ, mleté čierne korenie, maslo, citrónovú šťavu, trochu cukru

Postup: Pečeň nakrájame na plátky a orestujeme ju na oleji. Keď bude hotová, osolíme ju, okoreníme a odložíme na chvíľu bokom.

Do výpeku pridáme trochu cukru a keď nám skaramelizuje, pridáme k nemu asi lyžicu masla a šťavu z polovice citróna.

Hrušky ošúpeme, zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky. Potom ich pridáme do omáčky, podlejeme hruškovicou a chvíľku povaríme aby zmäkli.

Na taniere naložíme pečienku a prelejeme omáčkou s karamelizovanými hruškami.

Cestoviny s kôprovou omáčkou

Potrebujeme: balenie ľubovoľných cestovín, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, olivový olej, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, zväzok čerstvého kôpru, vajíčka, cherry paradajky, 1 šalátovú uhorku

Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode al dente a keď ich scedíme, pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme vychladnúť. Vajíčka si uvaríme natvrdo.

Do kyslej smotany pridáme citrónovú šťavu, nastrúhame trochu citrónovej kôry, nasekaný kôpor, soľ a korenie, omáčku dobre premiešame a potom ju spojíme s cestovinami. Pridáme k nim nakrájané uhorky, paradajky aj varené vajíčka a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok
  2. "Škoda riskovať!"
  3. Fixné výnosy do 8 % p.a. v závetrí mimo otriasajúcej sa burzy
  4. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť?
  5. Nestarnú, ale dozrievajú
  6. Z opustenej priemyselnej zóny je dnes živá časť mesta
  7. Expert radí: Najväčším nepriateľom pri investovaní sú emócie
  8. Madeira je rajom pre milovníkov prírody
  9. KORONAVÍRUS: Päť rád na bezpečné bankovanie
  10. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám?
  1. Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV
  2. Ako na daň z príjmu z predaja nehnuteľnosti?
  3. Ako postupovať pri dani z príjmu z prenájmu nehnuteľností?
  4. Férová nadácia O2 dá 50 000 EUR na online vzdelávanie
  5. EUBA predlžuje termín podávania prihlášok do 15. apríla 2020
  6. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok
  7. Odpad ako bezpečnostné riziko v období koronavírusovej pandémie
  8. Quarantine reading: Explore Slovakia from home
  9. Do seniorov sa oplatí investovať
  10. Aj napriek koronavírusu vyrážajú farmári na polia
  1. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 37 534
  2. "Škoda riskovať!" 15 203
  3. Môže nám hroziť nedostatok potravín, varujú farmári 13 826
  4. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 13 189
  5. Sú pridrahé alebo majú krátky dojazd. Jeden elektromobil vyniká 11 336
  6. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 180
  7. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 613
  8. Z opustenej priemyselnej zóny je dnes živá časť mesta 9 127
  9. Mobil a voda nestačia. Čo by vám na horách nemalo chýbať? 8 751
  10. Staráte sa o chorého člena rodiny? Na toto máte nárok 7 481

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Respirátor typu FFP3. Antik chcel predávať cez automaty FFP2.
Plne vybavený tím doktorky Diany Ganajovej (na fotografii vpravo) z Košíc. Bežne robia v respirátoroch a rukaviciach. K dispozícii majú aj štíty.

Z rodičov sa zrazu stali učitelia. Ich deti dostávajú úlohy aj z hudobnej

Mama tretiaka a piatačky: Ako to zvládam, to sa ma opýtajte o dva týždne.

Tretiakovi Alanovi s úlohami pomáhajú mama aj sestra.

Učiteľka prvákov: Nemyslím si, že im budú vedomosti chýbať

Dobrovoľné úlohy robia deti radšej, ako tie povinné.

Cez spoločný videohovor môže deťom vysvetliť učivo aj skontrolovať ich pokroky v čítaní.

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronakríza už berie prácu Američanom a Nórom. Čaká to aj Slovákov

Aj optimistický scenár je o náraste nezamestnanosti.

Práca vo Volkswagene

Analytik: Prečo banky sprísňujú úvery? Chránia sa

Banky ohlásili výrazne obmedzia úverov.

Analytik OVB Marián Búlik
AUTORSKÁ STRANA MICHALA HAVRANA

Nie sme vo vojne (píše Michal Havran)

Pocit, že za vami stojí celá spoločnosť, je najvýznamnejším znakom civilizácie.

ZABIJACI ĽUDSTVA

Čierna smrť priviedla človeka na pokraj skazy

Keď niekto v stredoveku ochorel na mor, zomieral v bolestiach a osamote.

Nakazení bubonickým morom. Ilustrácia z Toggenburgskej biblie z roku 1411.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop