Korzár logo Korzár
Piatok, 24. január, 2020 | Meniny má Timotej

Varíme s Korzárom: Pečienky s hruškami, kalerábové lasagne, cestoviny s kôprovou omáčkou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kalerábové lasagne

Potrebujeme: 5 kalerábov, 500 g mäsa (môže byť kuracie, morčacie, jahňacie aj bravčové), 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, vetvičku tymianu, maslo, strúhanku, 1 šľahačkovú smotanu, strúhaný syr

Postup: Použiť môžeme mleté bravčové či jahňacie mäso, ak sa rozhodneme pre kuracie alebo morčacie, nemusíme ho mlieť, stačí ho narezať na maličké rezančeky.

Na rozohriatom oleji opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme mäso, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a vmiešame paradajkový pretlak. Dobre premiešame, chvíľu restujeme, potom podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, tymian a odstavíme.

Kaleráby ošúpeme, nakrájame na plátky a časť z nich poukladáme na dno vymastenej zapekacej misy. Posypeme ich strúhankou a naložíme na ne mäsovú zmes. Vrchnú vrstvu budú tvoriť opäť nakrájané kaleráby.

Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom a všetkou ňou zalejeme. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi pol hodiny.

Pečienky s hruškami

Potrebujeme: 500 g bravčovej pečene, prípadne môžu byť aj kuracie pečienky, 2 hrušky, pol deci hruškovice, olej, soľ, mleté čierne korenie, maslo, citrónovú šťavu, trochu cukru

Postup: Pečeň nakrájame na plátky a orestujeme ju na oleji. Keď bude hotová, osolíme ju, okoreníme a odložíme na chvíľu bokom.

Do výpeku pridáme trochu cukru a keď nám skaramelizuje, pridáme k nemu asi lyžicu masla a šťavu z polovice citróna.

Hrušky ošúpeme, zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky. Potom ich pridáme do omáčky, podlejeme hruškovicou a chvíľku povaríme aby zmäkli.

Na taniere naložíme pečienku a prelejeme omáčkou s karamelizovanými hruškami.

Cestoviny s kôprovou omáčkou

Potrebujeme: balenie ľubovoľných cestovín, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, olivový olej, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie, zväzok čerstvého kôpru, vajíčka, cherry paradajky, 1 šalátovú uhorku

Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode al dente a keď ich scedíme, pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme vychladnúť. Vajíčka si uvaríme natvrdo.

Do kyslej smotany pridáme citrónovú šťavu, nastrúhame trochu citrónovej kôry, nasekaný kôpor, soľ a korenie, omáčku dobre premiešame a potom ju spojíme s cestovinami. Pridáme k nim nakrájané uhorky, paradajky aj varené vajíčka a podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  3. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  6. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  7. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  8. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  9. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  10. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Košičan Erik Ňarjaš vyzve do tanca parlament!
  3. Úrazy v zimnom období sú častou príčinou práceneschopnosti
  4. Kaufland daroval Centru voľného času v Skalici 4 016 €
  5. OMV otvára novú čerpaciu stanicu v Liptovskom Mikuláši
  6. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  7. Rádio Košice počúva každý tretí Košičan
  8. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  9. Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice
  10. Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 20 714
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 445
  3. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 10 660
  4. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 630
  5. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 9 894
  6. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 691
  7. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 7 615
  8. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 7 246
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 181
  10. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 7 168

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Kauza meganájomného: Exriaditeľka doteraz na škole učí

Po vznesení obvinenia jej to podľa zákona môžu zakázať.

Exriaditeľka Alica Krivanská.

Miliónovú firmu bývalej čašníčky z cukrárne sme našli v dome jej rodičov

Pred rokom a pol netajil otec hrdosť, teraz je zdesený.

Otec podnikateľky sa mal o jej obvinení dozvedieť do nás. Ak si navarila zlú polievku, nech si ju aj zje, povedal Korzáru.

Raši ku kauze Sečovce: Padni komu padni

Vicepremiér hovorí aj o snahe ovplyvňovať vyšetrovanie.

Trebuľa mlčí, Raši verí v dôsledné vyšetrenie.
Horník vraví, že ak sa Krivanská podieľala na špinavosti, musí niesť zodpovednosť.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré Ráno.
Dotovanie elektriny z hnedého uhlia má o tri roky na Hornej Nitre skončiť.
Komentár Zuzany Kepplovej

Zelená je nové politické platidlo

Zelené témy sa stali povinnou výbavou politických programov naprieč spektrom.

Zuzana Kepplová
Podľa zverejneného zoznamu vlastní Bašternák iba byt, sklad a pár garážových státí v Bonaparte.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop