Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom jesenné dobroty: Pikantná mrkva, plnené bedle, tekvicové rizoto

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečená pikantná mrkva

Potrebujeme: novú mrkvu (množstvo podľa toho, koľko bude stravníkov), 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL čili pasty, môže byť harrisa, olivový olej, citrónovú šťavu, čerstvý koriander, soľ

Postup: Mrkvu umyjeme, očistíme a prekrojíme ju po dĺžke. Dáme ju do misky a pridáme podrvenú rímsku rascu, olej, čili pastu, soľ a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame, aby sa mrkva poriadne obalila. Pripravenú mrkvu dáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pred koncom pečenia posypeme nasekaný koriander.

Skryť Vypnúť reklamu

Zapekané plnené bedle

Potrebujeme: bedle, prípadne iné huby s väčšími klobúkmi, oravskú slaninu, cibuľu, vajíčka, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, olej, strúhaný syr

Postup: Huby očistíme, odrežeme im nožičky a klobúky poukladáme do zapekacej misky. Na panvici, na troche horúceho oleja, opečieme na malé kúsky nakrájanú slaninu. Pridáme k nej nadrobno nasekanú cibuľu aj nakrájané nožičky húb a chvíľu restujeme. Potom pridáme rozšľahané vajíčka, osolíme, okoreníme a urobíme v podstate redšiu praženicu.

Naplníme ňou hubové klobúčiky, posypeme ich petržlenovou vňaťou, nastrúhaným syrom a dáme upiecť do rúry.

Jesenné rizoto

Potrebujeme: 1 tekvicu Hokkaidó, 250 g guľatozrnnej ryže, zeleninový vývar, 1 cibuľu, 150 ml bieleho vína, 2 PL olivového oleja, maslo, parmezán, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Tekvicu rozpolíme, vydlabeme semienka a zvyšok nakrájame na kocky

Do hrnca dáme maslo s kvapkou oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme polovicu tekvice a opečieme ju. Napokon k nej vsypeme ryžu a aj tú opečieme Najskôr ju zalejeme vínom a keď alkohol vyprchá, zalejeme ju vývarom a dusíme. Priebežne prilievame vývar podľa potreby.

Zvyšok tekvice dáme na plech, osolíme ho, pokvapkáme olejom a dáme upiecť do rúry.

Keď sú v hrnci ryža aj tekvica mäkké, všetko ochutíme soľou, muškátovým orieškom aj korením a vmiešame nastrúhaný parmezán. Nakoniec primiešame upečené kúsky tekvice a môžeme podávať.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 304
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 107
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 962
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 920
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 678
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 158
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 953
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 864
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop