Korzár logo Korzár
Piatok, 24. január, 2020 | Meniny má Timotej

Varíme s Korzárom jesenné dobroty: Pikantná mrkva, plnené bedle, tekvicové rizoto

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pečená pikantná mrkva

Potrebujeme: novú mrkvu (množstvo podľa toho, koľko bude stravníkov), 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL čili pasty, môže byť harrisa, olivový olej, citrónovú šťavu, čerstvý koriander, soľ

Postup: Mrkvu umyjeme, očistíme a prekrojíme ju po dĺžke. Dáme ju do misky a pridáme podrvenú rímsku rascu, olej, čili pastu, soľ a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame, aby sa mrkva poriadne obalila. Pripravenú mrkvu dáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pred koncom pečenia posypeme nasekaný koriander.

Zapekané plnené bedle

Potrebujeme: bedle, prípadne iné huby s väčšími klobúkmi, oravskú slaninu, cibuľu, vajíčka, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, olej, strúhaný syr

Postup: Huby očistíme, odrežeme im nožičky a klobúky poukladáme do zapekacej misky. Na panvici, na troche horúceho oleja, opečieme na malé kúsky nakrájanú slaninu. Pridáme k nej nadrobno nasekanú cibuľu aj nakrájané nožičky húb a chvíľu restujeme. Potom pridáme rozšľahané vajíčka, osolíme, okoreníme a urobíme v podstate redšiu praženicu.

Naplníme ňou hubové klobúčiky, posypeme ich petržlenovou vňaťou, nastrúhaným syrom a dáme upiecť do rúry.

Jesenné rizoto

Potrebujeme: 1 tekvicu Hokkaidó, 250 g guľatozrnnej ryže, zeleninový vývar, 1 cibuľu, 150 ml bieleho vína, 2 PL olivového oleja, maslo, parmezán, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Tekvicu rozpolíme, vydlabeme semienka a zvyšok nakrájame na kocky

Do hrnca dáme maslo s kvapkou oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme polovicu tekvice a opečieme ju. Napokon k nej vsypeme ryžu a aj tú opečieme Najskôr ju zalejeme vínom a keď alkohol vyprchá, zalejeme ju vývarom a dusíme. Priebežne prilievame vývar podľa potreby.

Zvyšok tekvice dáme na plech, osolíme ho, pokvapkáme olejom a dáme upiecť do rúry.

Keď sú v hrnci ryža aj tekvica mäkké, všetko ochutíme soľou, muškátovým orieškom aj korením a vmiešame nastrúhaný parmezán. Nakoniec primiešame upečené kúsky tekvice a môžeme podávať.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  3. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  6. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  7. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  8. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  9. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  10. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Košičan Erik Ňarjaš vyzve do tanca parlament!
  3. Úrazy v zimnom období sú častou príčinou práceneschopnosti
  4. Kaufland daroval Centru voľného času v Skalici 4 016 €
  5. OMV otvára novú čerpaciu stanicu v Liptovskom Mikuláši
  6. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  7. Rádio Košice počúva každý tretí Košičan
  8. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  9. Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice
  10. Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 20 725
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 446
  3. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 10 659
  4. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 636
  5. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 9 899
  6. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 694
  7. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 7 622
  8. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 7 253
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 186
  10. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 7 172

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Kauza meganájomného: Exriaditeľka doteraz na škole učí

Po vznesení obvinenia jej to podľa zákona môžu zakázať.

Exriaditeľka Alica Krivanská.

Miliónovú firmu bývalej čašníčky z cukrárne sme našli v dome jej rodičov

Pred rokom a pol netajil otec hrdosť, teraz je zdesený.

Otec podnikateľky sa mal o jej obvinení dozvedieť do nás. Ak si navarila zlú polievku, nech si ju aj zje, povedal Korzáru.

Raši ku kauze Sečovce: Padni komu padni

Vicepremiér hovorí aj o snahe ovplyvňovať vyšetrovanie.

Trebuľa mlčí, Raši verí v dôsledné vyšetrenie.
Horník vraví, že ak sa Krivanská podieľala na špinavosti, musí niesť zodpovednosť.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré Ráno.
Dotovanie elektriny z hnedého uhlia má o tri roky na Hornej Nitre skončiť.
Komentár Zuzany Kepplovej

Zelená je nové politické platidlo

Zelené témy sa stali povinnou výbavou politických programov naprieč spektrom.

Zuzana Kepplová
Podľa zverejneného zoznamu vlastní Bašternák iba byt, sklad a pár garážových státí v Bonaparte.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop