Korzár logo Korzár
Streda, 20. november, 2019 | Meniny má Félix
Nájdete nás na webe

Pečieme s Korzárom domácu pizzu: Pikantnú pepperoni, zdravú bez múky a Napoletanu

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pizza Pepperoni

Potrebujeme: Na cesto: 350 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, 7 g balíček sušeného droždia, 1 ČL cukru, 1 ČL soli, 2 PL olivového oleja. Na paradajkový základ: 500 ml paradajkového pyré alebo pretlaku, 2 ČL oregana, 2 ČL bazalky, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL soli a 1 PL olivového oleja. Na dochutenie: 100 g pálivej červenej salámy, 4 plátky mäsitej slaniny, 200 g tvrdého syra, 2 čili papričky alebo feferónky, prípadne aj olivy, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do 50 ml vlažnej vody primiešajte cukor a sušené droždie. Nechajte chvíľku postáť, kým droždie nezačne šumieť. V miske zmiešajte múku so soľou a sušenými bylinkami. Do múky urobte jamku, do ktorej vlejte olej, droždie a zvyšok vlažnej vody. Zamiešajte cesto najskôr v miske, potom ho poriadne rukami vypracujte na doske. Hladké a pružné cesto nechajte prikryté vykysnúť. Po zväčšení objemu z neho opäť na doske vytlačte vzduchové bubliny a môžete s ním pracovať.

Paradajkové pyré zmiešajte s bylinkami a olejom. Rúru predhrejte na najvyššom stupni. Pripravené cesto preneste na plech, natrite naň paradajkový základ a začnite vrstviť podľa chuti kolieska salámy, menšie kúsky slaniny, olivy a nadrobno nakrájanú čili papričku alebo feferónku. Podľa chuti dosoľte a dokoreňte. Povrch rovnomerne zasypte strúhaným syrom a poprášte sušeným oreganom a bazalkou. Pečte v rozpálenej rúre približne 5 - 8 minút.

Zdravá pizza bez múky

Na 1 stredne veľkú pizzu potrebujeme: 1 malú cuketu, 80 g postrúhaného syra, 1 strúčik cesnaku, 2 vajíčka, soľ. Na vrch: pár lyžíc kvalitného pretlaku, 1 veľkú paradajku, ½ malého baklažánu, ½ červenej papriky, parmezán, štipku oregana

Postup: Postrúhame cuketu a zbavíme ju všetkej vody. Zmiešame ju so strúhaným syrom, cesnakom, soľou a dvoma vajíčkami. Ak bude cesto riedke, pridáme 2-3 lyžice ovsených vločiek.

Na plechu vytvarujeme cesto do kruhu a pečieme cca 20 minút pri 190 stupňoch. Potom ho vyberieme z rúry a potrieme ho pretlakom ochuteným bazalkou a soľou. Pizzu si ozdobíme podľa vlastnej chuti, posypeme syrom dáme do rúry zapiecť asi na 25 minút.

Napoletana Emanuela Ridiho

Potrebujeme na 4 pizze: Na cesto: 1 kg hladkej múky, 2 PL olivového oleja, 1 kocku droždia, 5 dl vlažnej vody, soľ. Na paradajkový základ a dochutenie: 300 g lúpaných paradajok v plechovke, 300 g mozzarelly, lístky bazalky, 6 ančovičiek, štipku cukru, štipku soli, olivový olej

Postup: Droždie rozmiešame vo vlažnej vode a zmiešame ho s múkou, olejom a štipkou soli. Vzniknuté cesto rozdelíme na 4 bochníky, zabalíme ich do fólie a necháme niekoľko hodín, pokojne aj dvanásť, odležať v chladničke.

Lúpané paradajky dáme do misky, rozmixujeme ich a pridáme kvapku oleja aj lyžicu cukru. Odležané cesto prstami roztiahneme na plech potretý olejom a potrieme ho paradajkovou zmesou. Ozdobíme plátkami mozzarelly, ančovičkami a lístkami bazalky.

Všetko pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tri základné kroky: Ako sa starať o pacienta s inkontinenciou
  2. Vlastný biznis? S kvalitným účtom sa živnosť rozbieha ľahšie
  3. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  4. Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv
  5. Tipy na lyžovačku v Rakúsku
  6. Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu
  7. Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť
  8. Dokážu dávať škôlkári pozor na ceste? Otestovali sme ich
  9. Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv
  10. Dajme ojazdeným pneumatikám druhú šancu. Nič nás to nestojí...
  1. Slováci sa najčastejšie stretávajú pri spoločnom stole na večeru
  2. Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv
  3. Tipy na lyžovačku v Rakúsku
  4. SEAT predstavil e-Scooter
  5. Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu
  6. Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť
  7. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  8. Dokážu dávať škôlkári pozor na ceste? Otestovali sme ich
  9. Changes to the Public Procurement Law – Take Two
  10. Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia
  1. Už iba dnes: Predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 12 308
  2. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Thajsku? 12 091
  3. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme 7 512
  4. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku? 7 218
  5. Tri základné kroky: Ako sa starať o pacienta s inkontinenciou 6 840
  6. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať 6 595
  7. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček 6 496
  8. Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť 6 139
  9. Dokážu dávať škôlkári pozor na ceste? Otestovali sme ich 5 816
  10. Tipy na lyžovačku v Rakúsku 5 084

Téma: Recepty z Korzára


Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Ako sme prestali byť súdružkami a súdruhmi

Sloboda nie je dedičné právo. Žiadna generácia ju nedostáva hotovú a dokonanú: pripravenú na konzumáciu.

Protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko na Námestí SNP v Bratislave.

Laššáková nevie vysvetliť vyše pol milióna za galavečer. Dankovi aj Bugárovi sa to zdá priveľa

Viac zaplatili Košice za Jamiroquai, keď boli hlavným mestom kultúry.

Galavečer k výročiu Nežnej revolúcie.
Stĺpček Osmelené

Smrť Violy nie je tragédiou temnej uličky

Kto je vinníkom tohto obludného násilia?

Soňa Jánošová
CYNICKÁ OBLUDA

Kočnerova kamoška mudruje o slobode

Kamarátka Kočnera a kolegyňa Kaliho a Maznáka napísala text o slobode. Definícia výrazu chucpe ako lusk!

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop