Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom domácu pizzu: Pikantnú pepperoni, zdravú bez múky a Napoletanu

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Pizza Pepperoni

Potrebujeme: Na cesto: 350 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, 7 g balíček sušeného droždia, 1 ČL cukru, 1 ČL soli, 2 PL olivového oleja. Na paradajkový základ: 500 ml paradajkového pyré alebo pretlaku, 2 ČL oregana, 2 ČL bazalky, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL soli a 1 PL olivového oleja. Na dochutenie: 100 g pálivej červenej salámy, 4 plátky mäsitej slaniny, 200 g tvrdého syra, 2 čili papričky alebo feferónky, prípadne aj olivy, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do 50 ml vlažnej vody primiešajte cukor a sušené droždie. Nechajte chvíľku postáť, kým droždie nezačne šumieť. V miske zmiešajte múku so soľou a sušenými bylinkami. Do múky urobte jamku, do ktorej vlejte olej, droždie a zvyšok vlažnej vody. Zamiešajte cesto najskôr v miske, potom ho poriadne rukami vypracujte na doske. Hladké a pružné cesto nechajte prikryté vykysnúť. Po zväčšení objemu z neho opäť na doske vytlačte vzduchové bubliny a môžete s ním pracovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Paradajkové pyré zmiešajte s bylinkami a olejom. Rúru predhrejte na najvyššom stupni. Pripravené cesto preneste na plech, natrite naň paradajkový základ a začnite vrstviť podľa chuti kolieska salámy, menšie kúsky slaniny, olivy a nadrobno nakrájanú čili papričku alebo feferónku. Podľa chuti dosoľte a dokoreňte. Povrch rovnomerne zasypte strúhaným syrom a poprášte sušeným oreganom a bazalkou. Pečte v rozpálenej rúre približne 5 - 8 minút.

Zdravá pizza bez múky

Na 1 stredne veľkú pizzu potrebujeme: 1 malú cuketu, 80 g postrúhaného syra, 1 strúčik cesnaku, 2 vajíčka, soľ. Na vrch: pár lyžíc kvalitného pretlaku, 1 veľkú paradajku, ½ malého baklažánu, ½ červenej papriky, parmezán, štipku oregana

Postup: Postrúhame cuketu a zbavíme ju všetkej vody. Zmiešame ju so strúhaným syrom, cesnakom, soľou a dvoma vajíčkami. Ak bude cesto riedke, pridáme 2-3 lyžice ovsených vločiek.

Skryť Vypnúť reklamu

Na plechu vytvarujeme cesto do kruhu a pečieme cca 20 minút pri 190 stupňoch. Potom ho vyberieme z rúry a potrieme ho pretlakom ochuteným bazalkou a soľou. Pizzu si ozdobíme podľa vlastnej chuti, posypeme syrom dáme do rúry zapiecť asi na 25 minút.

Napoletana Emanuela Ridiho

Potrebujeme na 4 pizze: Na cesto: 1 kg hladkej múky, 2 PL olivového oleja, 1 kocku droždia, 5 dl vlažnej vody, soľ. Na paradajkový základ a dochutenie: 300 g lúpaných paradajok v plechovke, 300 g mozzarelly, lístky bazalky, 6 ančovičiek, štipku cukru, štipku soli, olivový olej

Postup: Droždie rozmiešame vo vlažnej vode a zmiešame ho s múkou, olejom a štipkou soli. Vzniknuté cesto rozdelíme na 4 bochníky, zabalíme ich do fólie a necháme niekoľko hodín, pokojne aj dvanásť, odležať v chladničke.

Skryť Vypnúť reklamu

Lúpané paradajky dáme do misky, rozmixujeme ich a pridáme kvapku oleja aj lyžicu cukru. Odležané cesto prstami roztiahneme na plech potretý olejom a potrieme ho paradajkovou zmesou. Ozdobíme plátkami mozzarelly, ančovičkami a lístkami bazalky.

Všetko pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  9. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 836
  2. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 15 559
  3. Aká je chémia vôní 10 995
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 844
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 744
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 322
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 748
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 516
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 078
  10. Bývanie v meste predlžuje život 7 027
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

K spadnutému mostu pri Kysaku už pilčíci razia cestu

S búraním by sa malo začať čoskoro, v januári Hornád provizórne premostia.

K spadnutému mostu razia cestu pilčíci.

V prešovskej väznici skončil po Zsuzsovej aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.
Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.
Ingrid s piatačkou Izkou.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop