Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom domácu pizzu: Pikantnú pepperoni, zdravú bez múky a Napoletanu

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pizza Pepperoni

Potrebujeme: Na cesto: 350 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, 7 g balíček sušeného droždia, 1 ČL cukru, 1 ČL soli, 2 PL olivového oleja. Na paradajkový základ: 500 ml paradajkového pyré alebo pretlaku, 2 ČL oregana, 2 ČL bazalky, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL soli a 1 PL olivového oleja. Na dochutenie: 100 g pálivej červenej salámy, 4 plátky mäsitej slaniny, 200 g tvrdého syra, 2 čili papričky alebo feferónky, prípadne aj olivy, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do 50 ml vlažnej vody primiešajte cukor a sušené droždie. Nechajte chvíľku postáť, kým droždie nezačne šumieť. V miske zmiešajte múku so soľou a sušenými bylinkami. Do múky urobte jamku, do ktorej vlejte olej, droždie a zvyšok vlažnej vody. Zamiešajte cesto najskôr v miske, potom ho poriadne rukami vypracujte na doske. Hladké a pružné cesto nechajte prikryté vykysnúť. Po zväčšení objemu z neho opäť na doske vytlačte vzduchové bubliny a môžete s ním pracovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Paradajkové pyré zmiešajte s bylinkami a olejom. Rúru predhrejte na najvyššom stupni. Pripravené cesto preneste na plech, natrite naň paradajkový základ a začnite vrstviť podľa chuti kolieska salámy, menšie kúsky slaniny, olivy a nadrobno nakrájanú čili papričku alebo feferónku. Podľa chuti dosoľte a dokoreňte. Povrch rovnomerne zasypte strúhaným syrom a poprášte sušeným oreganom a bazalkou. Pečte v rozpálenej rúre približne 5 - 8 minút.

Zdravá pizza bez múky

Na 1 stredne veľkú pizzu potrebujeme: 1 malú cuketu, 80 g postrúhaného syra, 1 strúčik cesnaku, 2 vajíčka, soľ. Na vrch: pár lyžíc kvalitného pretlaku, 1 veľkú paradajku, ½ malého baklažánu, ½ červenej papriky, parmezán, štipku oregana

Postup: Postrúhame cuketu a zbavíme ju všetkej vody. Zmiešame ju so strúhaným syrom, cesnakom, soľou a dvoma vajíčkami. Ak bude cesto riedke, pridáme 2-3 lyžice ovsených vločiek.

Skryť Vypnúť reklamu

Na plechu vytvarujeme cesto do kruhu a pečieme cca 20 minút pri 190 stupňoch. Potom ho vyberieme z rúry a potrieme ho pretlakom ochuteným bazalkou a soľou. Pizzu si ozdobíme podľa vlastnej chuti, posypeme syrom dáme do rúry zapiecť asi na 25 minút.

Napoletana Emanuela Ridiho

Potrebujeme na 4 pizze: Na cesto: 1 kg hladkej múky, 2 PL olivového oleja, 1 kocku droždia, 5 dl vlažnej vody, soľ. Na paradajkový základ a dochutenie: 300 g lúpaných paradajok v plechovke, 300 g mozzarelly, lístky bazalky, 6 ančovičiek, štipku cukru, štipku soli, olivový olej

Postup: Droždie rozmiešame vo vlažnej vode a zmiešame ho s múkou, olejom a štipkou soli. Vzniknuté cesto rozdelíme na 4 bochníky, zabalíme ich do fólie a necháme niekoľko hodín, pokojne aj dvanásť, odležať v chladničke.

Skryť Vypnúť reklamu

Lúpané paradajky dáme do misky, rozmixujeme ich a pridáme kvapku oleja aj lyžicu cukru. Odležané cesto prstami roztiahneme na plech potretý olejom a potrieme ho paradajkovou zmesou. Ozdobíme plátkami mozzarelly, ančovičkami a lístkami bazalky.

Všetko pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v rúre.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 448
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 273
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 958
  4. Po Slovensku na motorke 6 614
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 505
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 526
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 325
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 278
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 466
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 577
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 6 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl
Mariana Čengel-Solčanská.

Ostávam v úžase nad tým, že minister vnútra argumentuje krádežou duševného vlastníctva.


Mariana Čengel Solčanská 13. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop