Korzár logo Korzár
Utorok, 24. november, 2020 | Meniny má EmíliaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zemiaky plnené hríbikmi a nivou, huby na smotane s bryndzou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Zemiaky plnené nivou a hubami

Potrebujeme: väčšie zemiaky, anglickú slaninu, čerstvé alebo sušené hríby, prípadne iné huby, trochu rozmarínu, olej, soľ, mleté čierne korenie, sušené paradajky, syr s modrou plesňou

Postup: Zemiaky so šupkou chvíľu povaríme, no nie celkom domäkka. Potom ich necháme vychladnúť.

Zatiaľ si nakrájame slaninu na kúsky a dáme ju pražiť. Keď pustí tuk pridáme rozmarín a nakrájané hríby. Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme.

Keď huby chvíľku podusíme pridáme k nim nakrájané sušené paradajky, všetko dobre premiešame a podľa potreby ochutíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Vychladnuté zemiaky prekrojíme po dĺžke, môžeme ich trochu vydlabať, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Potom ich naplníme hubovou zmesou a dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Potom plech vyberieme, na zemiaky namrvíme syr s modrou plesňou a ešte dáme na 5 minút zapiecť.

Hubové karbonátky

Potrebujeme: cca 300 g hríbovitých húb, 300 g mletého mäsa, 1 cibuľu, maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, 100 g syra ementál, strúhanku a vajíčko

Postup: Huby očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu nasekáme najemno. Zohrejeme si trochu masla a na ňom orestujeme najskôr cibuľu a potom k nej pridáme huby. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dusíme ich.

Odstavíme a keď hubová zmes vychladne, zmiešame ju s mletým mäsom a syrom nakrájaným na malé kocky, Všetko dobre premiešame, dochutíme a keď je to potrebné, prisypeme na zahustenie trochu strúhanky.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarujeme karbonátky, ktoré najskôr obalíme v rozšľahanom vajíčku., potom v strúhanke a vypražíme ich.

Huby na smotane s bryndzou

Potrebujeme: hríby alebo dubáky, 1 cibuľu, maslo, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, pravú ovčiu bryndzu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, slaninu

Postu: V hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na plátky nakrájané huby. Len celkom jemne ich solíme, okoreníme a dusíme, kým nezmäknú. Potom pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Potom hrniec odstavíme z ohňa a k hubám namrvíme bryndzu. Už viac nevaríme. Premiešame, ochutnáme a až potom v prípade potreby dosolíme, keďže bryndza zvykne byť dosť slaná. Na záver huby posypeme petržlenovou vňaťou a prípadne aj opraženou slaninou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Štúdium ekológie, dizajnu či tech-inovácií je životný štýl
  2. Maturuješ? Vyber si oblasť uplatnenia a študuj čo ťa baví!
  3. Vyšperkujte Vianoce - tipy na vianočné darčeky
  4. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  5. Manažér, Redaktor, Psychológ či Vedec? MY sme READY – a TY?
  6. Imunitnú bombu do tela dostanete vďaka Vitaglucanu
  7. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť
  8. Právo: Kto sú najväčší právnici a kde všade zostanú súdy
  9. Pomáhajte čítaním
  10. O bezpečnejších nákupoch pred Vianocami so šéfom Tesca
  1. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  2. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť
  3. Budúcnosť M&A v Európe
  4. Zdravá pečeň zlepšuje metabolizmus aj celkové zdravie
  5. Právo: Kto sú najväčší právnici a kde všade zostanú súdy
  6. Toto si zapamätajte! Takto určite nakúpite bezpečne
  7. O bezpečnejších nákupoch pred Vianocami so šéfom Tesca
  8. Pomáhajte čítaním
  9. Maturuješ? Vyber si oblasť uplatnenia a študuj čo ťa baví!
  10. Štúdium ekológie, dizajnu či tech-inovácií je životný štýl
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 31 762
  2. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 11 472
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 826
  4. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 9 107
  5. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 9 085
  6. Oslávte nový rok v teple: Cestujte na Zanzibar úplne bezpečne 8 683
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 614
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 8 529
  9. Učiteľka roka 2018: Koľko času by malo dieťa tráviť za počítačom 8 429
  10. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 390
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Za vraždu novorodenca si mladá matka odsedí dvadsať rokov

Dievčatko po pôrode prehodila cez plot, obhrýzali ho psy.

Ilustračné.

Košické rozprávkové Vianoce čakajú tohto roku viaceré zmeny

Účinkujúcich nahradí rádio, nebudú ani stánky s občerstvením.

Na adventnom venci sa prvá svieca rozsvieti 29. novembra.

Meteorológovia varujú pred hmlou i poľadovicou

SHMÚ vydal výstrahy prvého stupňa, trvajú rôzne.

Ilustračné.

Do Humenného chce prísť investor. Poslanci majú obavy

Firma plánuje preinvestovať vyše 12,5 milióna eur a zamestnať do 160 ľudí.

Priemyselný park Guttmanovo v Humennom.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minúta po minúte: Hygienici spresnili podmienky pre terasy v reštauráciách

Potrebujeme zmenu prístupu, vyzvala prezidentka politikov.

Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Igor Matovič prichádzajú na tlačovú konferenciu v Prezidentskom paláci.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Čo nám hovorí Matovič? Máme sa obávať?

Premiér dnes sľúbil zmenu komunikácie.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Ilustračné foto

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop