Korzár logo Korzár
Streda, 23. jún, 2021 | Meniny má SidóniaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zemiaky plnené hríbikmi a nivou, huby na smotane s bryndzou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Zemiaky plnené nivou a hubami

Potrebujeme: väčšie zemiaky, anglickú slaninu, čerstvé alebo sušené hríby, prípadne iné huby, trochu rozmarínu, olej, soľ, mleté čierne korenie, sušené paradajky, syr s modrou plesňou

Postup: Zemiaky so šupkou chvíľu povaríme, no nie celkom domäkka. Potom ich necháme vychladnúť.

Zatiaľ si nakrájame slaninu na kúsky a dáme ju pražiť. Keď pustí tuk pridáme rozmarín a nakrájané hríby. Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme.

Keď huby chvíľku podusíme pridáme k nim nakrájané sušené paradajky, všetko dobre premiešame a podľa potreby ochutíme.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vychladnuté zemiaky prekrojíme po dĺžke, môžeme ich trochu vydlabať, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Potom ich naplníme hubovou zmesou a dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Potom plech vyberieme, na zemiaky namrvíme syr s modrou plesňou a ešte dáme na 5 minút zapiecť.

Hubové karbonátky

Potrebujeme: cca 300 g hríbovitých húb, 300 g mletého mäsa, 1 cibuľu, maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, 100 g syra ementál, strúhanku a vajíčko

Postup: Huby očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu nasekáme najemno. Zohrejeme si trochu masla a na ňom orestujeme najskôr cibuľu a potom k nej pridáme huby. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dusíme ich.

Odstavíme a keď hubová zmes vychladne, zmiešame ju s mletým mäsom a syrom nakrájaným na malé kocky, Všetko dobre premiešame, dochutíme a keď je to potrebné, prisypeme na zahustenie trochu strúhanky.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarujeme karbonátky, ktoré najskôr obalíme v rozšľahanom vajíčku., potom v strúhanke a vypražíme ich.

Huby na smotane s bryndzou

Potrebujeme: hríby alebo dubáky, 1 cibuľu, maslo, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, pravú ovčiu bryndzu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, slaninu

Postu: V hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na plátky nakrájané huby. Len celkom jemne ich solíme, okoreníme a dusíme, kým nezmäknú. Potom pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Potom hrniec odstavíme z ohňa a k hubám namrvíme bryndzu. Už viac nevaríme. Premiešame, ochutnáme a až potom v prípade potreby dosolíme, keďže bryndza zvykne byť dosť slaná. Na záver huby posypeme petržlenovou vňaťou a prípadne aj opraženou slaninou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kam patria rolky z toaletného papiera? Dávať dole etikety zo sklenených nádob?
  2. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  3. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  4. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  5. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  6. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  8. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  9. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  2. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  3. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  4. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  5. Stiahnite si stovky e-kníh
  6. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  7. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  10. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 092
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 595
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 8 012
  4. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 7 341
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 596
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 4 384
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 3 659
  8. Crème de la crème po slovensky 3 249
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 845
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 129
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Urgentný príjem košickej nemocnice na Triede SNP zažíva nápor.

Kedy otvoria poškodený urgent, je zatiaľ nejasné.


a 1 ďalší 4 h
Zatvorenie mosta spôsobilo problémy celej obci. Ľudia musia rok vydržať.

Starosta hovorí o ďalšom údere pre chudobný východ.


4 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Branislav Harabin na zasadnutí Súdnej rady.

Súdna rada už dočasne odstavila zvolenského sudcu Miľana. Tiež nenosil rúško.


9 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Opatrenia nedodržiavajú aj politici.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop