Korzár logo Korzár
Sobota, 8. august, 2020 | Meniny má OskarKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zemiaky plnené hríbikmi a nivou, huby na smotane s bryndzou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Zemiaky plnené nivou a hubami

Potrebujeme: väčšie zemiaky, anglickú slaninu, čerstvé alebo sušené hríby, prípadne iné huby, trochu rozmarínu, olej, soľ, mleté čierne korenie, sušené paradajky, syr s modrou plesňou

Postup: Zemiaky so šupkou chvíľu povaríme, no nie celkom domäkka. Potom ich necháme vychladnúť.

Zatiaľ si nakrájame slaninu na kúsky a dáme ju pražiť. Keď pustí tuk pridáme rozmarín a nakrájané hríby. Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme.

Keď huby chvíľku podusíme pridáme k nim nakrájané sušené paradajky, všetko dobre premiešame a podľa potreby ochutíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Vychladnuté zemiaky prekrojíme po dĺžke, môžeme ich trochu vydlabať, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Potom ich naplníme hubovou zmesou a dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Potom plech vyberieme, na zemiaky namrvíme syr s modrou plesňou a ešte dáme na 5 minút zapiecť.

Hubové karbonátky

Potrebujeme: cca 300 g hríbovitých húb, 300 g mletého mäsa, 1 cibuľu, maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, 100 g syra ementál, strúhanku a vajíčko

Postup: Huby očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu nasekáme najemno. Zohrejeme si trochu masla a na ňom orestujeme najskôr cibuľu a potom k nej pridáme huby. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dusíme ich.

Odstavíme a keď hubová zmes vychladne, zmiešame ju s mletým mäsom a syrom nakrájaným na malé kocky, Všetko dobre premiešame, dochutíme a keď je to potrebné, prisypeme na zahustenie trochu strúhanky.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarujeme karbonátky, ktoré najskôr obalíme v rozšľahanom vajíčku., potom v strúhanke a vypražíme ich.

Huby na smotane s bryndzou

Potrebujeme: hríby alebo dubáky, 1 cibuľu, maslo, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, pravú ovčiu bryndzu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, slaninu

Postu: V hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na plátky nakrájané huby. Len celkom jemne ich solíme, okoreníme a dusíme, kým nezmäknú. Potom pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Potom hrniec odstavíme z ohňa a k hubám namrvíme bryndzu. Už viac nevaríme. Premiešame, ochutnáme a až potom v prípade potreby dosolíme, keďže bryndza zvykne byť dosť slaná. Na záver huby posypeme petržlenovou vňaťou a prípadne aj opraženou slaninou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  4. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  5. Severný Spiš s Pieninami zachutí aj vašim deťom. Doslova
  6. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy
  7. Už 20 rokov ponúka Kaufland široký sortiment za výhodné ceny
  8. Moderná športová hala vďaka PEM Buildings
  9. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete
  10. Chystáte sa na Baby shower? Tri tipy, ako potešiť budúcu mamičku
  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Iniciatíva Middlecap Help pomáha v boji proti koronavírusu
  3. Zjazdoví lyžiari a kanoista súťažili v netradičnom trojboji
  4. Spojení navždy
  5. Hitom leta sú cyklopočítače Mio - pre zábavu i výkon!
  6. Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!
  7. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  8. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  9. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  10. Pochod smrti
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 19 323
  2. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 17 657
  3. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 15 485
  4. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 13 385
  5. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 10 883
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 10 283
  7. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 10 254
  8. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 10 112
  9. Gaderská dolina poteší celú rodinu 10 027
  10. Hľadáte bezstarostný relax? Dovolenkujte v hoteli pre dospelých 9 763
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop