Korzár logo Korzár
Štvrtok, 19. september, 2019 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Zemiaky plnené hríbikmi a nivou, huby na smotane s bryndzou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Zemiaky plnené nivou a hubami

Potrebujeme: väčšie zemiaky, anglickú slaninu, čerstvé alebo sušené hríby, prípadne iné huby, trochu rozmarínu, olej, soľ, mleté čierne korenie, sušené paradajky, syr s modrou plesňou

Postup: Zemiaky so šupkou chvíľu povaríme, no nie celkom domäkka. Potom ich necháme vychladnúť.

Zatiaľ si nakrájame slaninu na kúsky a dáme ju pražiť. Keď pustí tuk pridáme rozmarín a nakrájané hríby. Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme.

Keď huby chvíľku podusíme pridáme k nim nakrájané sušené paradajky, všetko dobre premiešame a podľa potreby ochutíme.

Článok pokračuje pod video reklamou

Vychladnuté zemiaky prekrojíme po dĺžke, môžeme ich trochu vydlabať, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Potom ich naplníme hubovou zmesou a dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Potom plech vyberieme, na zemiaky namrvíme syr s modrou plesňou a ešte dáme na 5 minút zapiecť.

Hubové karbonátky

Potrebujeme: cca 300 g hríbovitých húb, 300 g mletého mäsa, 1 cibuľu, maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, 100 g syra ementál, strúhanku a vajíčko

Postup: Huby očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu nasekáme najemno. Zohrejeme si trochu masla a na ňom orestujeme najskôr cibuľu a potom k nej pridáme huby. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dusíme ich.

Odstavíme a keď hubová zmes vychladne, zmiešame ju s mletým mäsom a syrom nakrájaným na malé kocky, Všetko dobre premiešame, dochutíme a keď je to potrebné, prisypeme na zahustenie trochu strúhanky.

Tvarujeme karbonátky, ktoré najskôr obalíme v rozšľahanom vajíčku., potom v strúhanke a vypražíme ich.

Huby na smotane s bryndzou

Potrebujeme: hríby alebo dubáky, 1 cibuľu, maslo, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, pravú ovčiu bryndzu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, slaninu

Postu: V hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na plátky nakrájané huby. Len celkom jemne ich solíme, okoreníme a dusíme, kým nezmäknú. Potom pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Potom hrniec odstavíme z ohňa a k hubám namrvíme bryndzu. Už viac nevaríme. Premiešame, ochutnáme a až potom v prípade potreby dosolíme, keďže bryndza zvykne byť dosť slaná. Na záver huby posypeme petržlenovou vňaťou a prípadne aj opraženou slaninou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu
  2. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  3. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  4. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  5. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  6. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  7. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom
  8. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid?
  9. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne
  10. Predaj firmy jednoducho a bezpečne
  1. Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV
  2. Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV
  3. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  4. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  5. Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce
  6. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  7. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú
  8. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  9. Atos sa stal členom IDSA
  10. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  1. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid? 13 355
  2. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom 7 739
  3. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu 7 439
  4. Máte bolesti hlavy či depresie? Vinníkom môže byť intolerancia 7 239
  5. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu 7 035
  6. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 6 925
  7. Ako si správne sporiť v čase nízkych úrokov? 6 560
  8. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú 6 411
  9. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu 6 199
  10. Vyhrajte cestu okolo sveta 5 820

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Pred obcou Šarišské Sokolovce autobus zachvátili plamene.

Mesto Košice chce stavebné povolenie k rozšíreniu Slaneckej do decembra

Samospráva tvrdí, že vie preukázať vzťah ku všetkým pozemkom pod budúcou stavbou.

Slanecká patrí medzi najproblematickejšie úseky v Košiciach.

Košice chcú zamestnať stovku ľudí z Lunika i osád, po roku im ponúknu byty

Budú mať na starosti zimnú údržbu i starostlivosť o zeleň.

Doteraz si muselo mesto časť kosby objednávať od súkromných firiem. To sa má zmeniť.
Od prvých protestov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynul rok a pol.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop