Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom večeru za pol hodiny: Labužnícky koláč, medové plátky, kuskus šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medové plátky

Potrebujeme: plátky bravčového stehna, ale použiť môžeme aj kuracie či morčacie, 4 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky, 50 ml medu, trochu cukru, 1 strúčik cesnaku, lyžičku strúhaného zázvoru

Postup: Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme ich, okoreníme z oboch strán a naložíme do marinády, ktorú si pripravíme z medu, cesnaku, cukru, oleja a sójovej omáčky. Pokojne tak môžeme urobiť aj deň vopred, čím sa nám potom urýchli príprava jedla na druhý deň.

Ale neprekáža ani to, ak sa bude mäso marinovať krátko.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom ho už len na troche horúceho oleja opečieme a podávame s ľubovoľnou prílohou, pokojne to môže byť len zeleninový šalát.

Kurací kuskusový šalát

Potrebujeme: kuracie prsia, 250 g kuskusu, 2 šalotky, 1 cuketa, trs cherry paradajok, hrsť sušených brusníc, hrsť mandlí, rukolu, ľadový šalát, zeleninový vývar, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, čili podľa chuti

Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky, dáme ich do misky a pridáme k nim olivový olej, soľ, korenie, červenú papriku a dobre všetko premiešame.

Potom mäso opečieme na rozpálenom oleji.

Keď je hotové, vyberieme ho z panvice, na chvíľu odložíme bokom a do výpeku pridáme najemno nakrájanú šalotku. K nej pridáme nakrájanú cuketu a prekrojené cherry paradajky. Keď ich krátko orestujeme pridáme mandle, brusnice a kuskus. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a chvíľu varíme, kým sa tekutina neodparí. Napokon do panvice vrátime mäso a na záver vmiešame šalát a rukolu. Dochutíme a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Labužnícky koláč

Potrebujeme: lístkové cesto, dve hrsti húb (môžu byť čerstvé aj sušené, prípadne aj šampiňóny), 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, tymian, syr s modrou plesňou, olivový olej, jarnú cibuľku, 1 strúčik cesnaku,

Postup: Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme. Na panvici rozpustíme maslo a huby na ňom orestujeme. Osolíme ich, okoreníme a ochutíme tymianom. Potom ich na chvíľu odložíme bokom.

Lístkové cesto rozvaľkáme a dáme na plech. V miske zmiešame syr s olivovým olejom a túto zmes natrieme na cesto. Na to dáme pokrájanú jarnú cibuľku, pretlačený cesnak a všetko to podľa potreby osolíme. Potom prídu na rad restované huby a koláč dáme upiecť do rúry.

Po upečení ho necháme vychladnúť a pred podávaním naň dáme ešte rukolu a trochu syra s modrou plesňou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 220
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 213
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 915
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 103
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 875
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 715
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 227
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 995
  9. Po Slovensku na motorke 5 437
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 869
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


3 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 1 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop