Korzár logo Korzár
Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom večeru za pol hodiny: Labužnícky koláč, medové plátky, kuskus šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Medové plátky

Potrebujeme: plátky bravčového stehna, ale použiť môžeme aj kuracie či morčacie, 4 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky, 50 ml medu, trochu cukru, 1 strúčik cesnaku, lyžičku strúhaného zázvoru

Postup: Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme ich, okoreníme z oboch strán a naložíme do marinády, ktorú si pripravíme z medu, cesnaku, cukru, oleja a sójovej omáčky. Pokojne tak môžeme urobiť aj deň vopred, čím sa nám potom urýchli príprava jedla na druhý deň.

Ale neprekáža ani to, ak sa bude mäso marinovať krátko.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom ho už len na troche horúceho oleja opečieme a podávame s ľubovoľnou prílohou, pokojne to môže byť len zeleninový šalát.

Kurací kuskusový šalát

Potrebujeme: kuracie prsia, 250 g kuskusu, 2 šalotky, 1 cuketa, trs cherry paradajok, hrsť sušených brusníc, hrsť mandlí, rukolu, ľadový šalát, zeleninový vývar, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, čili podľa chuti

Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky, dáme ich do misky a pridáme k nim olivový olej, soľ, korenie, červenú papriku a dobre všetko premiešame.

Potom mäso opečieme na rozpálenom oleji.

Keď je hotové, vyberieme ho z panvice, na chvíľu odložíme bokom a do výpeku pridáme najemno nakrájanú šalotku. K nej pridáme nakrájanú cuketu a prekrojené cherry paradajky. Keď ich krátko orestujeme pridáme mandle, brusnice a kuskus. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a chvíľu varíme, kým sa tekutina neodparí. Napokon do panvice vrátime mäso a na záver vmiešame šalát a rukolu. Dochutíme a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Labužnícky koláč

Potrebujeme: lístkové cesto, dve hrsti húb (môžu byť čerstvé aj sušené, prípadne aj šampiňóny), 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, tymian, syr s modrou plesňou, olivový olej, jarnú cibuľku, 1 strúčik cesnaku,

Postup: Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme. Na panvici rozpustíme maslo a huby na ňom orestujeme. Osolíme ich, okoreníme a ochutíme tymianom. Potom ich na chvíľu odložíme bokom.

Lístkové cesto rozvaľkáme a dáme na plech. V miske zmiešame syr s olivovým olejom a túto zmes natrieme na cesto. Na to dáme pokrájanú jarnú cibuľku, pretlačený cesnak a všetko to podľa potreby osolíme. Potom prídu na rad restované huby a koláč dáme upiecť do rúry.

Po upečení ho necháme vychladnúť a pred podávaním naň dáme ešte rukolu a trochu syra s modrou plesňou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  4. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  5. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  6. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  7. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  8. Aká je chémia vôní
  9. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  2. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  3. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Aká je chémia vôní
  8. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  9. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  10. Bývanie v meste predlžuje život
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 026
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 18 087
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 657
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 11 037
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 426
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 255
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 872
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 589
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 145
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Návštevníci u sv. Michala a spev Moniky (týždeň podľa Schutza)

Z radu kajúcnikov je exštátna tajomníčka zrejme vôbec najvýbušnejší materiál.

Ústavnoprávny výbor vypočúva kandidátov na generálneho prokurátora.
Pavol Jarčuška počas tlačovej konferencie k aktuálnej pandemickej situácii.
Miesto atentátu na jadrového vedca.
Mária Kolíková

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop