Korzár logo Korzár
Utorok, 21. január, 2020 | Meniny má Vincent

Varíme s Korzárom večeru za pol hodiny: Labužnícky koláč, medové plátky, kuskus šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Medové plátky

Potrebujeme: plátky bravčového stehna, ale použiť môžeme aj kuracie či morčacie, 4 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky, 50 ml medu, trochu cukru, 1 strúčik cesnaku, lyžičku strúhaného zázvoru

Postup: Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme ich, okoreníme z oboch strán a naložíme do marinády, ktorú si pripravíme z medu, cesnaku, cukru, oleja a sójovej omáčky. Pokojne tak môžeme urobiť aj deň vopred, čím sa nám potom urýchli príprava jedla na druhý deň.

Ale neprekáža ani to, ak sa bude mäso marinovať krátko.

Potom ho už len na troche horúceho oleja opečieme a podávame s ľubovoľnou prílohou, pokojne to môže byť len zeleninový šalát.

Kurací kuskusový šalát

Potrebujeme: kuracie prsia, 250 g kuskusu, 2 šalotky, 1 cuketa, trs cherry paradajok, hrsť sušených brusníc, hrsť mandlí, rukolu, ľadový šalát, zeleninový vývar, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, čili podľa chuti

Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky, dáme ich do misky a pridáme k nim olivový olej, soľ, korenie, červenú papriku a dobre všetko premiešame.

Potom mäso opečieme na rozpálenom oleji.

Keď je hotové, vyberieme ho z panvice, na chvíľu odložíme bokom a do výpeku pridáme najemno nakrájanú šalotku. K nej pridáme nakrájanú cuketu a prekrojené cherry paradajky. Keď ich krátko orestujeme pridáme mandle, brusnice a kuskus. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a chvíľu varíme, kým sa tekutina neodparí. Napokon do panvice vrátime mäso a na záver vmiešame šalát a rukolu. Dochutíme a podávame.

Labužnícky koláč

Potrebujeme: lístkové cesto, dve hrsti húb (môžu byť čerstvé aj sušené, prípadne aj šampiňóny), 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, tymian, syr s modrou plesňou, olivový olej, jarnú cibuľku, 1 strúčik cesnaku,

Postup: Ak používame sušené huby, vopred ich namočíme. Na panvici rozpustíme maslo a huby na ňom orestujeme. Osolíme ich, okoreníme a ochutíme tymianom. Potom ich na chvíľu odložíme bokom.

Lístkové cesto rozvaľkáme a dáme na plech. V miske zmiešame syr s olivovým olejom a túto zmes natrieme na cesto. Na to dáme pokrájanú jarnú cibuľku, pretlačený cesnak a všetko to podľa potreby osolíme. Potom prídu na rad restované huby a koláč dáme upiecť do rúry.

Po upečení ho necháme vychladnúť a pred podávaním naň dáme ešte rukolu a trochu syra s modrou plesňou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  3. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  4. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  5. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  6. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  7. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  8. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  9. Nové VIVO! Bratislava žne úspechy
  1. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  2. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  3. Noerr advise NEI on acquisition of Kinex
  4. V košickom Kauflande pribudol nový McDonald´s
  5. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  6. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  7. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  8. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  9. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  10. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 16 131
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 774
  3. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 800
  4. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 046
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 555
  6. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 8 304
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 8 107
  8. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 7 567
  9. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 7 474
  10. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 394

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Predaj budovy za Rašiho dalo mesto na prokuratúru

Súčasnému vedeniu sa nepozdáva cena ani využitie osobitného zreteľa.

Bývalá mestská budova už nepatrí škole ani rektorovi, ale súkromnej firme.

Vrah muža v taxíku si odpyká trest v najstráženejšom väzení

Michalovčanovi potvrdili na košickom krajskom súde pätnásť rokov.

Michalovčan na krajskom súde.

Nováčik ulovil kanoniera Nováka. Na jar nechce podliezť nastavenú latku

Treťoligová Kalša získala do svojho kádra aj ďalších troch hráčov.

Skúsený bombardér Ján Novák mení trebišovské farby za kalšianske.

Hlavné správy zo Sme.sk

Polícia zatiaľ obvinenie Trnku nezrušila, prípad študuje Čižnár

Dozorujúci prokurátor spochybnil dôvod na stíhanie bývalého šéfa prokuratúry.

Dobroslava Trnku po celodennom výsluchu odvádzajú z pobočky NAKA v Nitre.
Dobré ráno

Dobré ráno: Video z Kočnerovej jachty je len začiatok

V Kočnerovej knižnici sa ešte skrývajú ďalšie fotky či videá.

Podcast Dobré Ráno.

Bödörova výpoveď nesedí s Threemou

Haščák riešil s Kočnerom aj siskára Forischa.

Norbert Bödör, Jaroslav Haščák.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop