Korzár logo Korzár
Utorok, 24. november, 2020 | Meniny má EmíliaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cestoviny s pečenými paradajkami, cuketové brownie

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)

Cestoviny s pečenými paradajkami a cesnakom

Potrebujeme: 4 veľké paradajky, 500 g cherry paradajok, 2 celé hlavičky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, 500 g cestovín, olivový olej, hrsť čerstvej bazalky, nahrubo nakrájaný parmezán

Postup: Mriežku v rúre umiestnime do hornej tretiny a predhrejeme ju na 200 stupňov. Cherry aj veľké paradajky rozrežeme na polovice a položíme ich na plech reznou stranou hore. Bohato pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme.

Z hlavičiek cesnaku odkrojíme vrch, položíme ich na veľký papier na pečenie reznou stranou hore, zabalíme ich do neho a zviažeme kuchynským špagátom. Položíme ich na malý okrúhly plech a dáme do rúry spolu s paradajkami. Všetko pečieme asi 30 minút alebo kým paradajky nezhnednú a nezvráskavejú.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa cesnak a paradajky pečú, uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a preložíme do misky. Po upečení ich premiešame s pečenými paradajkami, zmäknutým cesnakom, vytlačeným zo šupiek, olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.

Teplý špenátový šalát s cícerom a šampiňónmi

Potrebujeme: 300 gramov špenátu nasekaného nahrubo, 1 väčšiu plechovku cíceru alebo 1 a 1/2 š uvareného cíceru, 1/2 veľkej cibule nasekanej nahrubo, 1 š nakrájaných šampiňónov, 2 až 3 PL olivového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, soľ podľa chuti

Postup: Vo veľkej panvici zahrejeme na strednom plameni olivový olej, pridáme cibuľu a opražíme ju. Keď začne hnednúť, pridáme šampiňóny a miešame, kým huby nezmäknú. Pridáme k nim špenát, soľ a sušený cesnak, plameň znížime na minimum, panvicu prikryjeme pokrievkou a špenát necháme zvädnúť. Nakoniec do zmesi pridáme cícer a ešte zopár minút povaríme. Podávame k ryži, quinoi alebo ako prílohu k mäsu.

Skryť Vypnúť reklamu

Cuketové brownies

Potrebujeme: 112 g rastlinného oleja, 300 g kryštálového cukru, 1 balíček vanikového cukru, 250 g hladkej múky, 65 g kakaa, 1 a 1/2 ČL jedlej sódy, 1 ČL soli, 3 š najemno nastrúhanej cukety, 1 a 1/4 š kúskov horkej čokolády

Postup Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech s rozmermi 9x13 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby prečnieval aj na steny. Vo veľkej miske dobre vymiešame olej s kryštálovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme múku s kakaom, jedlou sódou a soľou a vymiešame. K zmesi rukou jemne vmiešame cuketu a necháme ju odpočívať 5 minút. Potom pridáme čokoládu a zamiešame. Ak sa bude cesto zdať suché, počkáme ešte 5 minút.

Hotové cesto premiestnime do pripraveného plechu a pečieme 20 až 25 minút. Koláč je hotový, ak po zapichnutí špáradla na ňom zostanú suché omrvinky, nie vlhké cesto.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Štúdium ekológie, dizajnu či tech-inovácií je životný štýl
  2. Imunitnú bombu do tela dostanete vďaka Vitaglucanu
  3. Maturuješ? Vyber si oblasť uplatnenia a študuj čo ťa baví!
  4. Vyšperkujte Vianoce - tipy na vianočné darčeky
  5. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  6. Manažér, Redaktor, Psychológ či Vedec? MY sme READY – a TY?
  7. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť
  8. Právo: Kto sú najväčší právnici a kde všade zostanú súdy
  9. Pomáhajte čítaním
  10. O bezpečnejších nákupoch pred Vianocami so šéfom Tesca
  1. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  2. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť
  3. Budúcnosť M&A v Európe
  4. Zdravá pečeň zlepšuje metabolizmus aj celkové zdravie
  5. Právo: Kto sú najväčší právnici a kde všade zostanú súdy
  6. Toto si zapamätajte! Takto určite nakúpite bezpečne
  7. O bezpečnejších nákupoch pred Vianocami so šéfom Tesca
  8. Pomáhajte čítaním
  9. Maturuješ? Vyber si oblasť uplatnenia a študuj čo ťa baví!
  10. Štúdium ekológie, dizajnu či tech-inovácií je životný štýl
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 31 807
  2. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 11 508
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 868
  4. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 9 091
  5. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 9 041
  6. Oslávte nový rok v teple: Cestujte na Zanzibar úplne bezpečne 8 645
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 606
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 8 501
  9. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 406
  10. Učiteľka roka 2018: Koľko času by malo dieťa tráviť za počítačom 8 400
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Prokuratúra žiada protestom stopnúť predaj akcií vodární

Konala na základe zistení Korzára o pochybeniach pri súťaži.

Starosta Čerhova Jaroslav Bajužik.

Podklad, listy, konáriky, penetrácia, asfalt. Aj tak opravujú košické chodníky

Firma: Stáva sa, nevadí. Mesto, vedúca, poslanec: Môže byť problém.

Firma odmieta, že by nečistoty pod penetračnou vrstvou ovplyvnili kvalitu a životnosť chodníka.
Ilustračné foto.

Na boj proti korone dali závratnú sumu. NKÚ: Starosta pochybil

Okresný úrad rozhodol, že vyše 140-tisíc eur Markušovciam preplatí.

Okresný úrad v Spišskej Novej Vsi schválil preplatenie koronavýdavkov obci Markušovce.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Igor Matovič prichádzajú na tlačovú konferenciu v Prezidentskom paláci.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Čo nám hovorí Matovič? Máme sa obávať?

Premiér dnes sľúbil zmenu komunikácie.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Ilustračné foto

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop