Korzár logo Korzár
Štvrtok, 19. september, 2019 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cestoviny s pečenými paradajkami, cuketové brownie

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)
Článok pokračuje pod video reklamou

Cestoviny s pečenými paradajkami a cesnakom

Potrebujeme: 4 veľké paradajky, 500 g cherry paradajok, 2 celé hlavičky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, 500 g cestovín, olivový olej, hrsť čerstvej bazalky, nahrubo nakrájaný parmezán

Postup: Mriežku v rúre umiestnime do hornej tretiny a predhrejeme ju na 200 stupňov. Cherry aj veľké paradajky rozrežeme na polovice a položíme ich na plech reznou stranou hore. Bohato pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme.

Z hlavičiek cesnaku odkrojíme vrch, položíme ich na veľký papier na pečenie reznou stranou hore, zabalíme ich do neho a zviažeme kuchynským špagátom. Položíme ich na malý okrúhly plech a dáme do rúry spolu s paradajkami. Všetko pečieme asi 30 minút alebo kým paradajky nezhnednú a nezvráskavejú.

Kým sa cesnak a paradajky pečú, uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a preložíme do misky. Po upečení ich premiešame s pečenými paradajkami, zmäknutým cesnakom, vytlačeným zo šupiek, olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.

Teplý špenátový šalát s cícerom a šampiňónmi

Potrebujeme: 300 gramov špenátu nasekaného nahrubo, 1 väčšiu plechovku cíceru alebo 1 a 1/2 š uvareného cíceru, 1/2 veľkej cibule nasekanej nahrubo, 1 š nakrájaných šampiňónov, 2 až 3 PL olivového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, soľ podľa chuti

Postup: Vo veľkej panvici zahrejeme na strednom plameni olivový olej, pridáme cibuľu a opražíme ju. Keď začne hnednúť, pridáme šampiňóny a miešame, kým huby nezmäknú. Pridáme k nim špenát, soľ a sušený cesnak, plameň znížime na minimum, panvicu prikryjeme pokrievkou a špenát necháme zvädnúť. Nakoniec do zmesi pridáme cícer a ešte zopár minút povaríme. Podávame k ryži, quinoi alebo ako prílohu k mäsu.

Cuketové brownies

Potrebujeme: 112 g rastlinného oleja, 300 g kryštálového cukru, 1 balíček vanikového cukru, 250 g hladkej múky, 65 g kakaa, 1 a 1/2 ČL jedlej sódy, 1 ČL soli, 3 š najemno nastrúhanej cukety, 1 a 1/4 š kúskov horkej čokolády

Postup Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech s rozmermi 9x13 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby prečnieval aj na steny. Vo veľkej miske dobre vymiešame olej s kryštálovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme múku s kakaom, jedlou sódou a soľou a vymiešame. K zmesi rukou jemne vmiešame cuketu a necháme ju odpočívať 5 minút. Potom pridáme čokoládu a zamiešame. Ak sa bude cesto zdať suché, počkáme ešte 5 minút.

Hotové cesto premiestnime do pripraveného plechu a pečieme 20 až 25 minút. Koláč je hotový, ak po zapichnutí špáradla na ňom zostanú suché omrvinky, nie vlhké cesto.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu
  2. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  3. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  4. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  5. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  6. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  7. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom
  8. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid?
  9. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne
  10. Predaj firmy jednoducho a bezpečne
  1. Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV
  2. Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV
  3. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  4. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  5. Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce
  6. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  7. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú
  8. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  9. Atos sa stal členom IDSA
  10. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  1. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid? 13 340
  2. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom 7 753
  3. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu 7 470
  4. Máte bolesti hlavy či depresie? Vinníkom môže byť intolerancia 7 224
  5. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu 7 076
  6. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 6 907
  7. Ako si správne sporiť v čase nízkych úrokov? 6 534
  8. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú 6 428
  9. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu 6 224
  10. Vyhrajte cestu okolo sveta 5 812

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Pred obcou Šarišské Sokolovce autobus zachvátili plamene.

Mesto Košice chce stavebné povolenie k rozšíreniu Slaneckej do decembra

Samospráva tvrdí, že vie preukázať vzťah ku všetkým pozemkom pod budúcou stavbou.

Slanecká patrí medzi najproblematickejšie úseky v Košiciach.

Košice chcú zamestnať stovku ľudí z Lunika i osád, po roku im ponúknu byty

Budú mať na starosti zimnú údržbu i starostlivosť o zeleň.

Doteraz si muselo mesto časť kosby objednávať od súkromných firiem. To sa má zmeniť.
Od prvých protestov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynul rok a pol.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podľa medializovaných informácií si ruský motorkársky klub Noční vlci zriadil základňu v obci Dolná Krupá pri Trnave.
Dobré ráno

Dobré ráno: Hrozí vojna medzi USA a Iránom?

Ropné zariadenie v Saudskej Arábii zbombardovali drony.

Podcast Dobré ráno.
Richard Sulík po skončení mimoriadneho kongresu SaS vo Zvolene.
Zuzana Maďarová

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop