Korzár logo Korzár
Sobota, 8. august, 2020 | Meniny má OskarKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cestoviny s pečenými paradajkami, cuketové brownie

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)

Cestoviny s pečenými paradajkami a cesnakom

Potrebujeme: 4 veľké paradajky, 500 g cherry paradajok, 2 celé hlavičky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, 500 g cestovín, olivový olej, hrsť čerstvej bazalky, nahrubo nakrájaný parmezán

Postup: Mriežku v rúre umiestnime do hornej tretiny a predhrejeme ju na 200 stupňov. Cherry aj veľké paradajky rozrežeme na polovice a položíme ich na plech reznou stranou hore. Bohato pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme.

Z hlavičiek cesnaku odkrojíme vrch, položíme ich na veľký papier na pečenie reznou stranou hore, zabalíme ich do neho a zviažeme kuchynským špagátom. Položíme ich na malý okrúhly plech a dáme do rúry spolu s paradajkami. Všetko pečieme asi 30 minút alebo kým paradajky nezhnednú a nezvráskavejú.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa cesnak a paradajky pečú, uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a preložíme do misky. Po upečení ich premiešame s pečenými paradajkami, zmäknutým cesnakom, vytlačeným zo šupiek, olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.

Teplý špenátový šalát s cícerom a šampiňónmi

Potrebujeme: 300 gramov špenátu nasekaného nahrubo, 1 väčšiu plechovku cíceru alebo 1 a 1/2 š uvareného cíceru, 1/2 veľkej cibule nasekanej nahrubo, 1 š nakrájaných šampiňónov, 2 až 3 PL olivového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, soľ podľa chuti

Postup: Vo veľkej panvici zahrejeme na strednom plameni olivový olej, pridáme cibuľu a opražíme ju. Keď začne hnednúť, pridáme šampiňóny a miešame, kým huby nezmäknú. Pridáme k nim špenát, soľ a sušený cesnak, plameň znížime na minimum, panvicu prikryjeme pokrievkou a špenát necháme zvädnúť. Nakoniec do zmesi pridáme cícer a ešte zopár minút povaríme. Podávame k ryži, quinoi alebo ako prílohu k mäsu.

Skryť Vypnúť reklamu

Cuketové brownies

Potrebujeme: 112 g rastlinného oleja, 300 g kryštálového cukru, 1 balíček vanikového cukru, 250 g hladkej múky, 65 g kakaa, 1 a 1/2 ČL jedlej sódy, 1 ČL soli, 3 š najemno nastrúhanej cukety, 1 a 1/4 š kúskov horkej čokolády

Postup Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech s rozmermi 9x13 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby prečnieval aj na steny. Vo veľkej miske dobre vymiešame olej s kryštálovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme múku s kakaom, jedlou sódou a soľou a vymiešame. K zmesi rukou jemne vmiešame cuketu a necháme ju odpočívať 5 minút. Potom pridáme čokoládu a zamiešame. Ak sa bude cesto zdať suché, počkáme ešte 5 minút.

Hotové cesto premiestnime do pripraveného plechu a pečieme 20 až 25 minút. Koláč je hotový, ak po zapichnutí špáradla na ňom zostanú suché omrvinky, nie vlhké cesto.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  4. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  5. Severný Spiš s Pieninami zachutí aj vašim deťom. Doslova
  6. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy
  7. Už 20 rokov ponúka Kaufland široký sortiment za výhodné ceny
  8. Moderná športová hala vďaka PEM Buildings
  9. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete
  10. Chystáte sa na Baby shower? Tri tipy, ako potešiť budúcu mamičku
  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Iniciatíva Middlecap Help pomáha v boji proti koronavírusu
  3. Zjazdoví lyžiari a kanoista súťažili v netradičnom trojboji
  4. Spojení navždy
  5. Hitom leta sú cyklopočítače Mio - pre zábavu i výkon!
  6. Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!
  7. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  8. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  9. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  10. Pochod smrti
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 19 437
  2. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 17 622
  3. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 15 484
  4. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 13 468
  5. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 10 874
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 10 287
  7. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 10 255
  8. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 10 114
  9. Gaderská dolina poteší celú rodinu 10 034
  10. Hľadáte bezstarostný relax? Dovolenkujte v hoteli pre dospelých 9 765
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Ako sa v Európe obchádzajú cestovné obmedzenia

Pustili by Američana na Slovensko?

Turisti v Palma de Mallorca.
Píše Daniel Staruch

Poďme vyvetrať je povera o prokuratúre

Inštitúcia vnútorne trpí veľkou absenciou garancie nezávislosti pre jednotlivcov.

Budova Generálnej prokuratúry v Bratislave.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop