Korzár logo Korzár
Streda, 23. jún, 2021 | Meniny má SidóniaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cestoviny s pečenými paradajkami, cuketové brownie

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cestoviny s pečenými paradajkami a cesnakom

Potrebujeme: 4 veľké paradajky, 500 g cherry paradajok, 2 celé hlavičky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, 500 g cestovín, olivový olej, hrsť čerstvej bazalky, nahrubo nakrájaný parmezán

Postup: Mriežku v rúre umiestnime do hornej tretiny a predhrejeme ju na 200 stupňov. Cherry aj veľké paradajky rozrežeme na polovice a položíme ich na plech reznou stranou hore. Bohato pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme.

Z hlavičiek cesnaku odkrojíme vrch, položíme ich na veľký papier na pečenie reznou stranou hore, zabalíme ich do neho a zviažeme kuchynským špagátom. Položíme ich na malý okrúhly plech a dáme do rúry spolu s paradajkami. Všetko pečieme asi 30 minút alebo kým paradajky nezhnednú a nezvráskavejú.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa cesnak a paradajky pečú, uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a preložíme do misky. Po upečení ich premiešame s pečenými paradajkami, zmäknutým cesnakom, vytlačeným zo šupiek, olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.

Teplý špenátový šalát s cícerom a šampiňónmi

Potrebujeme: 300 gramov špenátu nasekaného nahrubo, 1 väčšiu plechovku cíceru alebo 1 a 1/2 š uvareného cíceru, 1/2 veľkej cibule nasekanej nahrubo, 1 š nakrájaných šampiňónov, 2 až 3 PL olivového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, soľ podľa chuti

Postup: Vo veľkej panvici zahrejeme na strednom plameni olivový olej, pridáme cibuľu a opražíme ju. Keď začne hnednúť, pridáme šampiňóny a miešame, kým huby nezmäknú. Pridáme k nim špenát, soľ a sušený cesnak, plameň znížime na minimum, panvicu prikryjeme pokrievkou a špenát necháme zvädnúť. Nakoniec do zmesi pridáme cícer a ešte zopár minút povaríme. Podávame k ryži, quinoi alebo ako prílohu k mäsu.

Skryť Vypnúť reklamu

Cuketové brownies

Potrebujeme: 112 g rastlinného oleja, 300 g kryštálového cukru, 1 balíček vanikového cukru, 250 g hladkej múky, 65 g kakaa, 1 a 1/2 ČL jedlej sódy, 1 ČL soli, 3 š najemno nastrúhanej cukety, 1 a 1/4 š kúskov horkej čokolády

Postup Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech s rozmermi 9x13 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby prečnieval aj na steny. Vo veľkej miske dobre vymiešame olej s kryštálovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme múku s kakaom, jedlou sódou a soľou a vymiešame. K zmesi rukou jemne vmiešame cuketu a necháme ju odpočívať 5 minút. Potom pridáme čokoládu a zamiešame. Ak sa bude cesto zdať suché, počkáme ešte 5 minút.

Hotové cesto premiestnime do pripraveného plechu a pečieme 20 až 25 minút. Koláč je hotový, ak po zapichnutí špáradla na ňom zostanú suché omrvinky, nie vlhké cesto.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kam patria rolky z toaletného papiera? Dávať dole etikety zo sklenených nádob?
  2. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  3. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  4. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  5. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  6. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  8. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  9. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  2. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  3. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  4. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  5. Stiahnite si stovky e-kníh
  6. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  7. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  10. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 100
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 595
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 8 002
  4. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 7 344
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 588
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 4 372
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 3 655
  8. Crème de la crème po slovensky 3 249
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 847
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 129
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Urgentný príjem košickej nemocnice na Triede SNP zažíva nápor.

Kedy otvoria poškodený urgent, je zatiaľ nejasné.


a 1 ďalší 5 h
Zatvorenie mosta spôsobilo problémy celej obci. Ľudia musia rok vydržať.

Starosta hovorí o ďalšom údere pre chudobný východ.


5 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Branislav Harabin na zasadnutí Súdnej rady.

Súdna rada už dočasne odstavila zvolenského sudcu Miľana. Tiež nenosil rúško.


10 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Opatrenia nedodržiavajú aj politici.


a 2 ďalší 5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop