Korzár logo Korzár
Sobota, 8. august, 2020 | Meniny má OskarKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kura s parmezánom, opekaná kukurica, melónová dreň

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Pinterest/joythebaker.com)

Pečené kura s parmezánom

Potrebujeme: 4 kusy kuracích pŕs bez kostí a kože, soľ a mleté čierne korenie, 1/4 strúhanky, 1/4 š strúhaného parmezánu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 1 Čl dijónskej horčice, 500 g kríčkových paradajok, šalátové listy a cesnakový chlieb na servírovanie

Postup: Rúru predhrejeme na 230 stupňov a plech si vystelieme alobalom, na ktorý položíme kuracie prsia. Posolíme ich, okoreníme a potrieme horčicou. V miske zmiešame strúhanku, strúhaný parmezán, nakrájanú petržlenovú vňať a cesnak. Vrch kuracích pŕs posypeme strúhankovou zmesou. Okolo mäsa poukladáme na plech paradajky a všetko spolu pečieme v rozohriatej rúre asi 14 až 16 minút. Podávame so šalátom a cesnakovým chlebom.

Skryť Vypnúť reklamu

Kukurica s pistáciovo-koriandrovým pestom

Potrebujeme: 6 celých kukuríc, 4 PL roztopeného masla, 1 a 1/2 š koriandrových lístkov, 1/2 š pražených a solených pistácií bez škrupinky, šťava z 2 limetiek, 1/2 ČL mletej rasce, 1/4 ČL mletého kardamónu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 1/3 – 1/2 š olivového oleja, feta syr na vrch (voliteľné)

Postup: Kukuricu opečieme pomaly z každej strany na otvorenom ohni, kým povrch zrniečok nestmavne. Použiť sa na to dá napríklad aj plameň sporáka. Opečenú kukuricu poukladáme na tanier a polejeme roztopeným maslom.

V kuchynskom robote alebo mixéri rozsekáme koriandrové lístky, pistácie, limetkovú šťavu, rascu, kardamón, štipku soli a čerstvo mleté čierne korenie. Potom postupne pridávame olivový olej a pokračujeme v mixovaní, kým nevznikne jednotná natierateľná zmes. Prstami potrieme pestom všetky strany teplej kukurice. Vrch posypeme feta syrom a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Melónová ľadová dreň s kokosom a limetkou

Potrebujeme: 2 malé vodové melóny bez kôstok, šťava z 1 stredne veľkej limetky, 1/3 š kokosového mlieka light v plechovke, 1 PL medu, štipka soli (voliteľné)

Postup: Jeden menší melón pokrájame na kocky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zamraziť na 3 až 4 hodiny. Medzitým si rozpolíme druhý bezkôstkový melón a opatrne oddelíme dužinu od šupy tak, aby nám zostala zelená časť neporušená. Dužinu potom v mixéri rozmixujeme na hladké pyré.

Zo zmrazeného melóna odmeriame 4 šálky a pridáme do mixéra spolu s kokosovým mliekom, limetkovou šťavou, melónovým pyré a štipkou soli. Všetko spolu na vysokých otáčkach rozmixujeme dohladka. Servírujeme v miske z melónovej šupy, prípadne v sklených pohároch, ozdobených kúskom limetky.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Zvyšnú dreň môžete zamraziť v nádobách na nanuky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  3. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  4. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  5. Severný Spiš s Pieninami zachutí aj vašim deťom. Doslova
  6. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy
  7. Už 20 rokov ponúka Kaufland široký sortiment za výhodné ceny
  8. Moderná športová hala vďaka PEM Buildings
  9. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete
  10. Chystáte sa na Baby shower? Tri tipy, ako potešiť budúcu mamičku
  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Iniciatíva Middlecap Help pomáha v boji proti koronavírusu
  3. Zjazdoví lyžiari a kanoista súťažili v netradičnom trojboji
  4. Spojení navždy
  5. Hitom leta sú cyklopočítače Mio - pre zábavu i výkon!
  6. Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!
  7. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  8. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  9. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  10. Pochod smrti
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 19 437
  2. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 17 622
  3. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 15 484
  4. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 13 468
  5. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 10 874
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 10 287
  7. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 10 255
  8. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 10 114
  9. Gaderská dolina poteší celú rodinu 10 034
  10. Hľadáte bezstarostný relax? Dovolenkujte v hoteli pre dospelých 9 765
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
recepty, Recepty z Korzára, Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Ako sa v Európe obchádzajú cestovné obmedzenia

Pustili by Američana na Slovensko?

Turisti v Palma de Mallorca.

Karhan o Poórovi: Čašník nechcel, aby som hral za Trnavu

Bývalý futbalista kritizuje Poóra a Hoftycha.

Tréner KFC Komárno Miroslav Karhan

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop