Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Už rastú. Ochutnajte hubovú polievku s krúpkami, tatarák i paštétu

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hubová polievka s krúpkami

Potrebujeme: 200 g čerstvých húb, 1 cibuľu, bravčovú masť, 2 PL hladkej múky, 4 PL jačmenných krúp, vývar, 3 zemiaky, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Huby očistíme a pokrájame na kúsky. V hrnci zohrejeme masť, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a potom ju poprášime hladkou múkou. Pridáme huby, premyté krúpy a zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút a potom do polievky pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky. Polievku osolíme a okoreníme podľa potreby a varíme ju kým zemiaky nezmäknú. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Skryť Vypnúť reklamu

TIP: Ako doplnok sa môže hodiť aj lyžička kyslej smotany na tanieri.

Lesná paštéta

Potrebujeme: ½ kg hríbov, 20 g masla, 20 g múky, 2 žĺtky, citrónovú šťavu, biele víno, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie, olej

Postup: Huby pokrájame a podusíme na oleji. Osolíme ich, pokvapkáme citrónom a potom ich rozmixujeme.

V kastróle si pripravíme zápražku z masla a múky, zalejeme ju šťavou dusených z húb a asi decilitrom vína. Zmes rozšľaháme metličkou aby bola jemná a potom do omáčky pridáme mixované rozmixované huby a žĺtky. Všetko podľa potreby osolíme, dobre premiešame a odstavíme z ohňa. , soľ, najemno nasekanú petržlenovú vňať a žĺtky, premiešame a hneď odstavíme z ohňa. Paštétu dáme vychladiť a servírujeme.

Hubový tatarák

Potrebujeme: 500 g tvrdších húb, hodia sa napríklad kozáky či dubáky, 2 PL oleja, 1 cibuľu, 1 ČL drvenej rasce, 2 PL worcesterovej omáčky, 3 PL sladkej chilli omáčky, soľ, mleté čierne korenie, žĺtky

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Očistené huby nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno, 2 lyžice odložíme nabok a zvyšok dáme opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme huby, rascu, mierne osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vody a dusíme cca 30 minút. Počas dusenia zmes občas premiešame. Následne pridáme worcester, chilli omáčku, premiešame a zmes na prudkom plameni povaríme až kým sa voda úplne neodparí. Necháme vychladnúť. Na tanieri do každej porcie vložíme surový žĺtok a málinko posypeme zvyškom nakrájané cibule. Podávame s hriankami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 384
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 228
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 941
  4. Po Slovensku na motorke 6 596
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 405
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 569
  7. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 404
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 429
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 610
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 5 h
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 12 h
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel.

Európania sú skeptickejší a viac sa spoliehajú na seba.


Susi Dennisonová 15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop