Korzár logo Korzár
Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapekané paradajky s tofu, omáčka z pečených paradajok

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Omáčka z pečených paradajok

Potrebujeme: 10 menších paradajok, 1 paradajkový pretlak, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, hrsť čerstvých byliniek – tymian, petržlenová vňať, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, čili

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, paradajky umyjeme, rozštvrtíme a rezom nahor ich poukladáme na plech s papierom na pečenie.

Posolíme ich, okoreníme a kto má rád pikantné, môže si pridať aj čili. Pokvapkáme ich olivovým olejom a posypeme tymianom.

V rúre ich pečieme asi pol hodiny a zatiaľ si na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Potom ich zalejeme paradajkovým pretlakom, prehrejeme a na záver pridáme pečené paradajky aj so šťavou, ktorá sa pri pečení urobila a všetko spolu varíme asi 25 minút. Na záver omáčku rozmixujeme alebo prepasírujeme, dochutíme, pridáme kvapku olivového oleja, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Ideálne sa hodí k cestovinám.

Skryť Vypnúť reklamu

Pečené paradajky plnené tofu

Potrebujeme: veľké paradajky, balenie tofu natural, zväzok čerstvej pažítky, lyžičku drvenej rasce, lyžičku sušeného oregeana, 1 PL sójovej omáčky, olivový olej, soľ, korenie

Postup: Umytým paradajkám odkrojíme vršok pri stopke a vnútro vydlabeme lyžicou.

Tofu roztlačíme vidličkou a pridáme nasekanú pažítku, koreniny, soľ a olivový olej aj sójovú omáčku. Všetko dobre premiešame a naplníme pripravené paradajky.

Poukladáme ich na plech alebo do zapekacej misky a dáme do rúry zohriatej na 200 stupňov asi na 15 minút.

Paradajková bruschetta

Potrebujeme: plátky bagety alebo bieleho chleba, veľké paradajky, olivový olej, soľ, korenie, bazalku, strúčik cesnaku

Postup: Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečivo rozložíme na plech vystlaný papierom. Pokvapkáme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme. V rúre ho upečieme dozlatista.

Skryť Vypnúť reklamu

Paradajky zatiaľ nakrájame na čo najmenšie kocky, pridáme k nim nasekanú bazalku, soľ a korenie. Všetko premiešame a navrstvíme na upečené chleby, ktoré predtým ešte potrieme cesnakom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  3. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  4. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  5. Bývanie v meste predlžuje život
  6. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  7. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  8. Aká je chémia vôní
  9. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  2. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  3. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Aká je chémia vôní
  8. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  9. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  10. Bývanie v meste predlžuje život
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 047
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 18 050
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 680
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 11 019
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 435
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 258
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 879
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 595
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 163
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Návštevníci u sv. Michala a spev Moniky (týždeň podľa Schutza)

Z radu kajúcnikov je exštátna tajomníčka zrejme vôbec najvýbušnejší materiál.

Ústavnoprávny výbor vypočúva kandidátov na generálneho prokurátora.
Pavol Jarčuška počas tlačovej konferencie k aktuálnej pandemickej situácii.
Miesto atentátu na jadrového vedca.
Mária Kolíková

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop