Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. august, 2019 | Meniny má Lýdia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Tri nezvyčajné šaláty prekvapia lahodnou chuťou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kelovo-feniklový šalát s citrónovým dressingom

Potrebujeme: 4 š nasekaných listov kučeravého kelu, 1 koreň fenikla, 3 stonky fenikla, 1/4 š feniklových lístkov, 1 jablko, 1/2 š červenej cibule, 1/2 š sušených marhúľ, 1/2 š kešu orechov, 1/4 až 1/2 š rozdrobeného kozieho syra

Na dressing: 1/4 š olivového oleja, 2 PL kôpru, 2 a 1/2 š jablkového vínneho octu, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 PL medu, 1/4 ČL soli

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby, utesníme ju a poriadane pretrepeme, aby sa všetko dobre prepojilo. Odložíme na chvíľu bokom.

Biely koreň aj stonky fenikla si nakrájame na tenšie plátky, lístky fenikla, kešu orechy aj sušené marhule nasekáme na menšie kúsky a červenú cibuľu nakrájame najemno.

Nasekaný kel dáme do veľkej misky, pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja a rozotierame ho asi 3 až 4 minúty, kým listy nenaberú sýtejšiu farbu a nezmäknú. Potom k nim pridáme zvyšné ingrediencie a šalát v miske premiešame. Na vrch pridáme dressing a opäť miešame, kým ním všetky kúsky dobre obalené.

Šalát z dubového listu, radicchia a citrusov

Potrebujeme: 1 a 1/2 š nakrájaného radicchia, 1 a 1/2 š nakrájaného červeného dubového listu, 1 stredne veľký červený grapefruit, 1 červený pomaranč, 2 natenko nakrájané ružové reďkovky 3/4 š semienok granátového jablka, 1/2 š rozdrobeného feta syra, 3 PL olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, 1/2 ČL najemno pokrájanej šalotky, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Červený grapefruit a pomaranč olúpeme tak, aby sme odstránili aj šupku mesiačikov. Priečne ich prekrojíme na štvrtiny. Pokiaľ sú kúsky grapefruitu príliš veľké, môžeme ich ešte rozpoliť.

Dressing pripravíme zmiešaním olivového oleja balzamikového octu a šalotky. Pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti.

Vo veľkej miske zmiešame radicchio, dubový list a plátky reďkovky, všetko polejeme dressingom a dobre premiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne do dvoch alebo štyroch mís, poukladáme na ne citrusy a na vrch ešte pridáme semiačka z granátového jablka a rozdrobený feta syr.

Grilovaný little gem s pecorinom a lieskovcami

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 4 mladé šaláty little gem, 25 g opečených lieskových orechov, tenké plátky syra pecorino

Na dressing: 4 PL majonézy, 1 ČL worcestrovej omáčky, 1 najemno nakrájaný strúčik cesnaku, 2 ČL bieleho vínneho octu, 2 ČL najemno nasekanej pažítky, 2 ČL najemno nastrúhaného pecorina

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvarateľného pohára, dobre ho utesníme a pretrasieme, aby sa všetko dobre prepojilo. Polovice šalátu potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Na veľkom plameni zahrejeme panvicu na grilovanie, na ktorú položíme polovice šalátu a grilujeme ho z každej strany asi 2 minúty. Potom vypneme plameň a little gem preložíme na servírovací tanier. Prelejeme ho dressingom a posypeme lieskovými orechami a plátkami pecorina.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  2. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  3. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  4. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  5. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  6. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  7. V bankovom svete prežijú len tí, ktorí inovujú
  8. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne
  9. Kaufland potvrdil pozíciu lídra v ponuke slovenských výrobkov
  10. Parkovací asistent VW vám pomôže, keď už stratíte nervy
  1. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco
  2. The High Tatras – a destination of unforgettable moments
  3. Leto pomaly končí: Výlety, ktoré ešte stihnete a takmer zadarmo
  4. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  5. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  6. FOKUS očnú optiku a FOKUS optik kúpil MiddleCap Group S.A.
  7. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu
  8. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  9. Pracovisko treba vymyslieť nanovo
  10. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  1. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 13 903
  2. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 858
  3. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 9 218
  4. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 7 323
  5. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu 6 101
  6. Last minute tipy: All inclusive dovolenka na Severnom Cypre 5 776
  7. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 837
  8. Farma v Krtíši je stredoeurópskym unikátom. Majiteľ neberie plat 4 703
  9. Dovolenka na Malorke: Tipy na hotely pre rodiny s deťmi 4 444
  10. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne 3 854

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Autožeriav nedošiel na STK, zhorel mu motor

Predbežná škoda bola odhadnutá na dve tisícky.

Tento autožeriav horel, plamene šľahali spoza kabíny.

Krajskí poslanci priznali majetky. Najviac zarobil advokát Pandy

Trojicu najhoršie zarábajúcich tvoria Košičania.

Vyše 107 tisíc eur priniesol do rodinného rozpočtu Peter Pandy (v strede).

Vodiča sanitky s majákom súdia, že zavinil dopravnú nehodu

Vo februári sa na Južnej triede zrazil s električkou.

Po nehode.

Dôchodkyňa si nevšimla červenú, zrazila sa s tínedžerom

Pri nočnej nehode na Triede SNP sa zranili dvaja ľudia.

Rozbitý Hyundai Accent.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop