Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Tri nezvyčajné šaláty prekvapia lahodnou chuťou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kelovo-feniklový šalát s citrónovým dressingom

Potrebujeme: 4 š nasekaných listov kučeravého kelu, 1 koreň fenikla, 3 stonky fenikla, 1/4 š feniklových lístkov, 1 jablko, 1/2 š červenej cibule, 1/2 š sušených marhúľ, 1/2 š kešu orechov, 1/4 až 1/2 š rozdrobeného kozieho syra

Na dressing: 1/4 š olivového oleja, 2 PL kôpru, 2 a 1/2 š jablkového vínneho octu, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 PL medu, 1/4 ČL soli

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby, utesníme ju a poriadane pretrepeme, aby sa všetko dobre prepojilo. Odložíme na chvíľu bokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Biely koreň aj stonky fenikla si nakrájame na tenšie plátky, lístky fenikla, kešu orechy aj sušené marhule nasekáme na menšie kúsky a červenú cibuľu nakrájame najemno.

Nasekaný kel dáme do veľkej misky, pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja a rozotierame ho asi 3 až 4 minúty, kým listy nenaberú sýtejšiu farbu a nezmäknú. Potom k nim pridáme zvyšné ingrediencie a šalát v miske premiešame. Na vrch pridáme dressing a opäť miešame, kým ním všetky kúsky dobre obalené.

Šalát z dubového listu, radicchia a citrusov

Potrebujeme: 1 a 1/2 š nakrájaného radicchia, 1 a 1/2 š nakrájaného červeného dubového listu, 1 stredne veľký červený grapefruit, 1 červený pomaranč, 2 natenko nakrájané ružové reďkovky 3/4 š semienok granátového jablka, 1/2 š rozdrobeného feta syra, 3 PL olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, 1/2 ČL najemno pokrájanej šalotky, soľ a mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Červený grapefruit a pomaranč olúpeme tak, aby sme odstránili aj šupku mesiačikov. Priečne ich prekrojíme na štvrtiny. Pokiaľ sú kúsky grapefruitu príliš veľké, môžeme ich ešte rozpoliť.

Dressing pripravíme zmiešaním olivového oleja balzamikového octu a šalotky. Pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti.

Vo veľkej miske zmiešame radicchio, dubový list a plátky reďkovky, všetko polejeme dressingom a dobre premiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne do dvoch alebo štyroch mís, poukladáme na ne citrusy a na vrch ešte pridáme semiačka z granátového jablka a rozdrobený feta syr.

Grilovaný little gem s pecorinom a lieskovcami

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 4 mladé šaláty little gem, 25 g opečených lieskových orechov, tenké plátky syra pecorino

Na dressing: 4 PL majonézy, 1 ČL worcestrovej omáčky, 1 najemno nakrájaný strúčik cesnaku, 2 ČL bieleho vínneho octu, 2 ČL najemno nasekanej pažítky, 2 ČL najemno nastrúhaného pecorina

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvarateľného pohára, dobre ho utesníme a pretrasieme, aby sa všetko dobre prepojilo. Polovice šalátu potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Na veľkom plameni zahrejeme panvicu na grilovanie, na ktorú položíme polovice šalátu a grilujeme ho z každej strany asi 2 minúty. Potom vypneme plameň a little gem preložíme na servírovací tanier. Prelejeme ho dressingom a posypeme lieskovými orechami a plátkami pecorina.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 355
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 213
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 930
  4. Po Slovensku na motorke 6 591
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 355
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 605
  7. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 497
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 418
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 645
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 4 h
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 11 h
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel.

Európania sú skeptickejší a viac sa spoliehajú na seba.


Susi Dennisonová 15. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop