Korzár logo Korzár
Pondelok, 16. december, 2019 | Meniny má Albína

Varíme s Korzárom: Tri nezvyčajné šaláty prekvapia lahodnou chuťou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kelovo-feniklový šalát s citrónovým dressingom

Potrebujeme: 4 š nasekaných listov kučeravého kelu, 1 koreň fenikla, 3 stonky fenikla, 1/4 š feniklových lístkov, 1 jablko, 1/2 š červenej cibule, 1/2 š sušených marhúľ, 1/2 š kešu orechov, 1/4 až 1/2 š rozdrobeného kozieho syra

Na dressing: 1/4 š olivového oleja, 2 PL kôpru, 2 a 1/2 š jablkového vínneho octu, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 PL medu, 1/4 ČL soli

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby, utesníme ju a poriadane pretrepeme, aby sa všetko dobre prepojilo. Odložíme na chvíľu bokom.

Biely koreň aj stonky fenikla si nakrájame na tenšie plátky, lístky fenikla, kešu orechy aj sušené marhule nasekáme na menšie kúsky a červenú cibuľu nakrájame najemno.

Nasekaný kel dáme do veľkej misky, pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja a rozotierame ho asi 3 až 4 minúty, kým listy nenaberú sýtejšiu farbu a nezmäknú. Potom k nim pridáme zvyšné ingrediencie a šalát v miske premiešame. Na vrch pridáme dressing a opäť miešame, kým ním všetky kúsky dobre obalené.

Šalát z dubového listu, radicchia a citrusov

Potrebujeme: 1 a 1/2 š nakrájaného radicchia, 1 a 1/2 š nakrájaného červeného dubového listu, 1 stredne veľký červený grapefruit, 1 červený pomaranč, 2 natenko nakrájané ružové reďkovky 3/4 š semienok granátového jablka, 1/2 š rozdrobeného feta syra, 3 PL olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, 1/2 ČL najemno pokrájanej šalotky, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Červený grapefruit a pomaranč olúpeme tak, aby sme odstránili aj šupku mesiačikov. Priečne ich prekrojíme na štvrtiny. Pokiaľ sú kúsky grapefruitu príliš veľké, môžeme ich ešte rozpoliť.

Dressing pripravíme zmiešaním olivového oleja balzamikového octu a šalotky. Pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti.

Vo veľkej miske zmiešame radicchio, dubový list a plátky reďkovky, všetko polejeme dressingom a dobre premiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne do dvoch alebo štyroch mís, poukladáme na ne citrusy a na vrch ešte pridáme semiačka z granátového jablka a rozdrobený feta syr.

Grilovaný little gem s pecorinom a lieskovcami

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 4 mladé šaláty little gem, 25 g opečených lieskových orechov, tenké plátky syra pecorino

Na dressing: 4 PL majonézy, 1 ČL worcestrovej omáčky, 1 najemno nakrájaný strúčik cesnaku, 2 ČL bieleho vínneho octu, 2 ČL najemno nasekanej pažítky, 2 ČL najemno nastrúhaného pecorina

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvarateľného pohára, dobre ho utesníme a pretrasieme, aby sa všetko dobre prepojilo. Polovice šalátu potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Na veľkom plameni zahrejeme panvicu na grilovanie, na ktorú položíme polovice šalátu a grilujeme ho z každej strany asi 2 minúty. Potom vypneme plameň a little gem preložíme na servírovací tanier. Prelejeme ho dressingom a posypeme lieskovými orechami a plátkami pecorina.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka
  2. Slovnaft ťaží z výhod systému EDI
  3. Legenda Dakaru Svitko: verím si na víťazstvo
  4. Nestarnú, ale dozrievajú
  5. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  6. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  7. Kam na výlet so svojimi známymi
  8. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  9. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  10. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  1. Telekom: Technologies allow all to reach opportunities of now
  2. Slovnaft ťaží z výhod systému EDI
  3. Legenda Dakaru Svitko: verím si na víťazstvo
  4. Nestarnú, ale dozrievajú
  5. Zvolenský nie je len slovenský, ale aj férový
  6. Sólymos: Najťažšie bolo prísť za ľuďmi, ktorých odpojili od vody
  7. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  8. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  9. Kam na výlet so svojimi známymi
  10. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 36 635
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 33 794
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 27 092
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 805
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 14 109
  6. Kam na výlet so svojimi známymi 12 581
  7. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely 10 762
  8. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 10 395
  9. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 430
  10. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 386

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Odpad zdražie, radnica chce od Košičanov dva milióny navyše

Mesto plánuje znížiť rozdiel medzi príjmom a výdavkami za smeti.

Košičania si po piatkovom rozhodnutí priplatia aj za odpad.

Poskytovanie sociálnych služieb v Košiciach je v krízovom stave

Počet bezdomovcov na ulici má znížiť nový útulok na Bosákovej.

Bezdomovci potrebujú nový útulok, mal by vyrásť na pozemku pri tom súčasnom na Bosákovej.

Brutálna bitka pri Auparku: Dievčatá vyviaznu bez trestu

Prokuratúra trestné stíhanie pre výtržníctvo podmienečne zastavila.

Momentka z bitky.
Lanovka z Dediniek na Geravy by mala tak ako v minulosti prepravovať turistov v letnom období.

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner a jeho dcéra Karolína.
Podcast Dobré Ráno
KOMENTÁR ZUZANY KEPPLOVEJ

Ako Fico stíha sám seba

Protiextrémistické úderky nevytvoril Soros, ale štát.

Zuzana Kepplová
Stĺpček Petra Schutza

Zadarmo nelietajú žiadne holuby

Na „novej politike policajných bytov“, ktorú vyhlásil Kaliňák, prerobil štát podľa kontrolórov milióny.

Peter Schutz

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop