Korzár logo Korzár
Sobota, 5. december, 2020 | Meniny má OtoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Tri nezvyčajné šaláty prekvapia lahodnou chuťou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Kelovo-feniklový šalát s citrónovým dressingom

Potrebujeme: 4 š nasekaných listov kučeravého kelu, 1 koreň fenikla, 3 stonky fenikla, 1/4 š feniklových lístkov, 1 jablko, 1/2 š červenej cibule, 1/2 š sušených marhúľ, 1/2 š kešu orechov, 1/4 až 1/2 š rozdrobeného kozieho syra

Na dressing: 1/4 š olivového oleja, 2 PL kôpru, 2 a 1/2 š jablkového vínneho octu, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 PL medu, 1/4 ČL soli

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby, utesníme ju a poriadane pretrepeme, aby sa všetko dobre prepojilo. Odložíme na chvíľu bokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Biely koreň aj stonky fenikla si nakrájame na tenšie plátky, lístky fenikla, kešu orechy aj sušené marhule nasekáme na menšie kúsky a červenú cibuľu nakrájame najemno.

Nasekaný kel dáme do veľkej misky, pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja a rozotierame ho asi 3 až 4 minúty, kým listy nenaberú sýtejšiu farbu a nezmäknú. Potom k nim pridáme zvyšné ingrediencie a šalát v miske premiešame. Na vrch pridáme dressing a opäť miešame, kým ním všetky kúsky dobre obalené.

Šalát z dubového listu, radicchia a citrusov

Potrebujeme: 1 a 1/2 š nakrájaného radicchia, 1 a 1/2 š nakrájaného červeného dubového listu, 1 stredne veľký červený grapefruit, 1 červený pomaranč, 2 natenko nakrájané ružové reďkovky 3/4 š semienok granátového jablka, 1/2 š rozdrobeného feta syra, 3 PL olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, 1/2 ČL najemno pokrájanej šalotky, soľ a mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Červený grapefruit a pomaranč olúpeme tak, aby sme odstránili aj šupku mesiačikov. Priečne ich prekrojíme na štvrtiny. Pokiaľ sú kúsky grapefruitu príliš veľké, môžeme ich ešte rozpoliť.

Dressing pripravíme zmiešaním olivového oleja balzamikového octu a šalotky. Pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti.

Vo veľkej miske zmiešame radicchio, dubový list a plátky reďkovky, všetko polejeme dressingom a dobre premiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne do dvoch alebo štyroch mís, poukladáme na ne citrusy a na vrch ešte pridáme semiačka z granátového jablka a rozdrobený feta syr.

Grilovaný little gem s pecorinom a lieskovcami

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 4 mladé šaláty little gem, 25 g opečených lieskových orechov, tenké plátky syra pecorino

Na dressing: 4 PL majonézy, 1 ČL worcestrovej omáčky, 1 najemno nakrájaný strúčik cesnaku, 2 ČL bieleho vínneho octu, 2 ČL najemno nasekanej pažítky, 2 ČL najemno nastrúhaného pecorina

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Všetky suroviny na dressing dáme do uzatvarateľného pohára, dobre ho utesníme a pretrasieme, aby sa všetko dobre prepojilo. Polovice šalátu potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Na veľkom plameni zahrejeme panvicu na grilovanie, na ktorú položíme polovice šalátu a grilujeme ho z každej strany asi 2 minúty. Potom vypneme plameň a little gem preložíme na servírovací tanier. Prelejeme ho dressingom a posypeme lieskovými orechami a plátkami pecorina.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  3. Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  6. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  7. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  10. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  1. Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma
  2. Väčšina fajčiarov dala deťom cigarety, ak si vypýtali
  3. Podcast: Jeden lístok, veľa tratí
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  8. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  9. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  10. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 751
  2. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 12 747
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 675
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 645
  5. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 275
  6. Aká je chémia vôní 9 064
  7. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 666
  8. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 631
  9. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy 8 513
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 072
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Nová riaditeľka košickej detskej nemocnice: Teším sa na návrat

Chystá stretnutia so zamestnancami, primármi a vytvorí pracovný tím.

Jaroslava Feketeová. Snímka je z čias, keď pôsobila ako lekárka na Oddelení detskej onkológie a hematológie košickej DFN.
Odber vzoriek.
Výročie výbuchu bytovky Mukačevská 7 v Prešove

Rok po výbuchu. Majorošovci veria, že sa na Mukačevskú 7 ešte vrátia

Tragédia odhalila aj silu priateľstva.

Marek Majoroš na mieste, kde stála bytovka.
Most už opäť otvorili pre vodičov.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský.
Ilustračné foto

Ak nezaberie semafor, na rade je lockdown, vraví pandemická komisia

Matovič chce, aby sa kritici testovania ospravedlnili.

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) a prezident Slovenskej spoločnosti infektológov Pavol Jarčuška.
Píše Branislav Vančo

Aby sa zo Žilinku nestal ďalší Trnka

Sústreďme sa na reformu prokuratúry.

Verejné vypočúvanie Maroša Žilinku.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop