Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Plnené patizóny, medové lievance s čučoriedkami, cuketový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plnené patizóny

Potrebujeme: menšie mladé patizóny, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, balenie cottage syra, šunku, sterilizovanú kukuricu, 2 vajcia, soľ, korenie, olivový olej, strúhaný syr

Postup: Patizóny môžeme prerezať na polovice, alebo im odkrojíme len vršok ako klobúčik a dužinu vydlabeme. Na panvici na troche oleja opečieme cibuľu, kúsky šunky, pretlačený cesnak a dužinu z patizónu. Potom k zmesi pridáme kukuricu, soľ a korenie a napokon aj cottage syr. Zmesou naplníme patizóny, zalejeme ich rozšľahanými vajíčkami, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry. Asi po hodine vyberieme, posypeme syrom a ešte dopečieme, aby syr vytvoril chrumkavú krustu.

Skryť Vypnúť reklamu

Medové lievance s čučoriedkami

Potrebujeme: 200 g hladkej múky, 2 PL prášku do pečiva, štipku soli, 1 vajce, 300 ml mlieka, lyžicu roztopeného masla, 150 g čučoriedok, trochu rastlinného oleja

Na medovú omáčku: 6 PL medu, 3 PL umu, 2 PL citrónovej šťavy

Postup: V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, mlieko a vajce. Potom jemne zašľaháme rozpustené maslo a polovicu čučoriedok. Vznikne nám hustejšie cesto, z ktorého na olejom pofŕkanej panvici upečieme lievance.

Suroviny na omáčku dáme do hrnca, trochu ich zohrejeme a prelejeme do nádoby, z ktorej si budeme priamo na tanieri prelievať lievance a servírovať ich budeme so zvyšnými čučoriedkami.

Krehký mrkvovo-cuketový koláč

Potrebujeme: 150 g špaldovej múky, 100 g hladkej múky, 150 g masla, 1 vajíčko, 80 ml studenej vody, pol lyžičky soli. Na náplň: 3 menšie cukety, 3 mrkvy, 2 vajcia, 100 ml smotany, 50 g strúhaného syra, soľm mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Zmiešame obe múky a soľ s kúskami studeného masla, potom pridáme vajce a postupne prilievame vodu, kým nevypracujeme cesto. Dáme ho do chladničky odpočinúť pokojne aj cez noc.

Ak máme mladé cukety, nešúpeme ich, len ich umyjeme a odrežeme im konce. Pozdĺžne ich nakrájame na plátky, použiť môžeme širokú škrabku na zemiaky. Mrkvu si očistíme a tiež ju nakrájame na dlhé plátky.

Cesto rozvaľkáme podľa formy, ktorú používame na pečenie a uložíme ho do nej. Popicháme ho trochu vidličkou a dáme ho na desať minút predpiecť do vyhriatej rúry. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť, aby sme naň mohli poukladať zeleninu. Začneme tak, že plátok mrkvy zrolujeme, dáme ju do prostriedku koláča a potom pokračujeme striedavým namotávaním cukety a mrkvy, aby nám na celej ploche vytvorili peknú červeno zelenú špirálu.

Skryť Vypnúť reklamu

Vyšľaháme si vajcia so smotanou, pridáme strúhaný syr, soľ a korenie a zalejeme celý koláč, ktorý dáme upiecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 425
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 260
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 952
  4. Po Slovensku na motorke 6 610
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 471
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 532
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 323
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 316
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 450
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 581
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 6 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl
Zdravotníctva.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 492 obetí.


a 3 ďalší 12 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop