Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Kuracie ragú s patizónom, bábovka s čučoriedkami a polevou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Ragú s patizónom a kuracím mäsom

Potrebujeme: vykostené kuracie stehná, 1 patizón, 2 mrkvy, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, sójovú omáčku, kurací vývar, maslo, olej, mletú červenú papriku, hladkú múku

Postup: Kuracie stehná vykostíme a z kostí a koží urobíme vývar, ktorým budeme jedlo podlievať.

Na panvici zohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom na kocky nakrájané kuracie mäso. Osolíme, okoreníme a keď sa zatiahne, vyberieme ho a odložíme.

Do výpeku pridáme trochu masla a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej očistený a na kocky pokrájaný patizón a na kolieska nasekanú mrkvu. Dobre ju opečieme, pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme a okoreníme.

Keď je zelenina polomäkká, vrátime do panvice mäso a všetko podlejeme vývarom a podľa potreby dochutíme.

Z masla a trochy múky a červenej papriky urobíme zápražku, ktorú pridáme do mäsa a už len trochu prevaríme.

Čučoriedkovo-citrónová bábovka

Potrebujeme: 350 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, štipku soli, 250 g masla, 150 g svetlého trstinového cukru, 150 g trstinového cukru, 4 vajíčka, vanilku, 240 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany, 2 hrnčeky čerstvých čučoriedok, citrónovú kôru, tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy

Na polevu: 100 g práškového cukru, šťavu z 1 citrónu

Postup: Zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli, v druhej miske šľahačom vymiešame zmäknuté maslo a obidva druhy cukru do peny. Potom k nim po jednom zašľaháme vajcia a pridáme vanilku. Potom už varechou pridáme postupne múku a jogurt na striedačku.

Čučoriedky a citrónovú kôru zmiešame s lyžičkou múky a zľahka ich primiešame do cesta. To potom prelejeme do pripravenej formy a upečieme.

Kým sa nám bude upečená bábovka chladiť, vymiešame prísady na polevu, ktorou ju potom pokvapkáme.

Šalát radicchio s kozím syrom

Potrebujeme: 5 veľkých šalotiek, 1/4 š olivového oleja, 1 PL masla, 1 ČL soli, mleté čierne korenie, 225 g čerstvého kozieho syra, 6 zrelých fíg, 1 malá hlávka šalátu radicchio, 1/4 š petržlenovej vňate, 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL medu, 1 ČL vody

Postup: Šalotky ošúpeme, oddelíme od seba jednotlivé vrstvy a prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu. Na veľkej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja spolu s maslom. Keď sa začne tvoriť pena, pridáme šalotku, ochutíme 1/2 lyžičky soli a mletým čiernym korením. Oheň zmiernime a šalotku za častého miešania pražíme asi 15 minút. Potom plameň znížime na minimum a pokračujeme ešte asi 10 minút, kým šalotka nezostane úplne skaramelizovaná. Keď bude hotová, dáme ju na tanier aby vychladla.

Medzitým zabalíme syr do potravinovej fólie, konce zatočíme napevno a vyformujeme z neho dlhý rovnomerný valec s hladkým povrchom. Figy prekrojíme na polovice alebo na štvrtiny, poukladáme ich reznou stranou hore a posolíme ich, okoreníme a pokvapkáme trochou olivového oleja.

Radicchio prekrojíme pozdĺžne na rezance a dáme ho do veľkej misy. Pridáme k nemu skaramelizovanú šalotku, vňať, soľ a korenie podľa chuti. Pokvapkáme citrónovou šťavou, zvyšnou lyžicou olivového oleja a vodou rozriedeným medom. Všetko dobre premiešame.

Ostrý tenký nôž opláchneme horúcou vodou a utrieme dosucha. Kozí syr odbalíme z fólie a nožom s ešte teplou čepeľou ho pokrájame na 12 hrubších plátkov, ktoré okoreníme. Šalát z radicchia podávame preložený pokrájanými figami a plátkami kozieho syra.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 746
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 071
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 031
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 927
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 860
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 586
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 418
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 779
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 606

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop