Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom bez mäsa: Chrumkavé ratatouille, papriky plnené kuskusom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Chrumkavé ratatouille

Potrebujeme: 2 baklažány, 2 cukety, 2 hrubostenné červené papriky, olivový olej, konzervu lúpaných paradajok, 3 strúčiky cesnaku, bazalku, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu

Na posýpku: 100 g masla, 150 g hrubej múky, 5 PL zmesi slnečnicových a tekvicových semienok

Postup: Umytú zeleninu pokrájame na rovnomerné kusy podľa vlastnej chuti – môžu to byť kolieska alebo kocky a dáme ju do vymastenej zapekacej misky.

Pokvapkáme ju olejom, osolíme, pretlačíme cesnak, okoreníme a premiešame. Potom ju trochu urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 35 minút.

Medzitým si pripravíme posýpku - múku dáme do misky, nastrúhame k nej tuhé maslo, pridáme soľ, korenie a semienka. Rukou spracujeme posýpku.

Zeleninu vyberieme z rúru, polejeme ju paradajkami z konzervy, posypeme bazalkou a na vrch dáme posýpku. Dáme zapiecť ešte asi na 20 minút.

Zapečená fazuľa s krúpami

Potrebujeme: 250 g suchej bielej fazule, 300 g jačmenných krúp, 2 paradajky, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, olej, majoránku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazuľu namočíme deň vopred a na druhý deň ju v tej vode uvaríme domäkka. V ďalšom hrnci uvaríme krúpy s 1 lyžicou masti alebo oleja v malom množstve vody. Mäkké krúpy zlejeme zmiešame s uvarenou fazuľou. Osolíme, okoreníme, nešetríme majoránkou a petržlenovou vňaťou. Všetko vysypeme do vymastenej zapekacej misy. Na povrch poukladáme nakrájané paradajky a dáme zapiecť do mierne vyhriatej rúry na 25 minút. Ak chceme k jedlu aspoň niečo mäsové, na panvici osmažíme kúsky slaniny s nakrájanou cibuľou a pred podávaním ňou polejeme jednotlivé porcie.

Papriky plnené kuskusom

Potrebujeme: papriky podľa množstva stravníkov, mladé cukety, cherry paradajky, balenie kuskusu, mladé šampiňóny, prípadne kuriatka či iné huby, paradajkový pretlak, 5 strúčikov cesnaku, olivový olej, čili, parmezán

Postup: Paprikám odrežeme vršky a vydlabeme semienka. Poukladáme ich na olejom vymastený plech spolu s klobúčikmi. Cukety nakrájame pozdĺžne na tenké pásiky a pridáme ich na plech spolu s cherry paradajkami, cesnakom a hubami. Všetku zeleninu prelejeme olivovým olejom a upečieme v rúre na 200 stupňoch. Dĺžka pečenia závisí najmä od paprík, ktorým by sa mala začať šúpať vrchná šupka.

Kuskus zalejeme vodou a necháme ho podľa návodu na obale napučať. Potom ho premiešame s paradajkovým pretlakom, soľou a korením a jemne k nemu primiešame pečenú zeleninu.

Zmesou naplníme upečené papriky a podávame posypané parmezánom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  4. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 759
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 077
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 028
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 922
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 891
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 420
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 780
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 610

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop