Korzár logo Korzár
Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Paradajkovo-smotanový koláč, lososové ihly, netradičný šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Slaný paradajkový koláč

Potrebujeme: balenie lístkového cesta, 500g cherry paradajok alebo niekoľko klasických paradajok, lyžičku sušenej bazalky, 100 ml sladkej smotany, 100 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 vajíčka, maslo na vymazanie formy, soľ, korenie

Postup: Cesto rozvaľkáme podľa formy, akú použijeme na pečenie. Vymažeme si ju maslom a cesto do nej uložíme. Zmiešame obe smotany s vajíčkom a plnku ochutíme soľou, korením a sušenou bazalkou. Vylejeme ju na cesto a navrch poukladáme nakrájané paradajky.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

Lososové ihly s omáčkou chermoula

Potrebujeme: lososa bez kostí a kože, rímsku rascu, veľký zväzok petržlenovej vňate, zväzok koriandra, 1 strúčik cesnaku, polovicu citróna, trochu čili, olivový olej, hustý plnotučný jogurt, soľ

Postup: Lososa nakrájame na väčšie kocky a dáme ho do misky.

Do mixéra dáme rímsku rascu, koriander aj petržlenovú vňať, postrúhame citrónovú kôru, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme čili, prilejeme trochu olivového oleja a rozmixujeme na hladkú zmes.

Polovicu omáčky vylejeme k lososovi, osolíme ho a dobre premiešame, aby sa ňou kúsky obalili. Necháme marinovať podľa toho, ako dlho potrebujeme, pokojne aj cez noc, alebo aspoň pár minút pred samotnou prípravou.

Zvyšok omáčky zmiešame s jogurtom a dáme vychladiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Kúsky lososa napichneme na špajdle a upečieme ho buď na grile alebo v rúre.

Vychladenú omáčku podávame ako dip.

Šalát z dubového listu, radicchia a citrusov

Potrebujeme: 1 a 1/2 š nakrájaného radicchia, 1 a 1/2 š nakrájaného červeného dubového listu, 1 stredne veľký červený grapefruit, 1 červený pomaranč, 2 natenko nakrájané ružové reďkovky 3/4 š semienok granátového jablka, 1/2 š rozdrobeného feta syra, 3 PL olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, 1/2 ČL najemno pokrájanej šalotky, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Červený grapefruit a pomaranč olúpeme tak, aby sme odstránili aj šupku mesiačikov. Priečne ich prekrojíme na štvrtiny. Pokiaľ sú kúsky grapefruitu príliš veľké, môžeme ich ešte rozpoliť.

Dressing pripravíme zmiešaním olivového oleja balzamikového octu a šalotky. Pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti.

Skryť Vypnúť reklamu

Vo veľkej miske zmiešame radicchio, dubový list a plátky reďkovky, všetko polejeme dressingom a dobre premiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne do dvoch alebo štyroch mís, poukladáme na ne citrusy a na vrch ešte pridáme semiačka z granátového jablka a rozdrobený feta syr.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  3. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách
  4. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark?
  6. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom
  7. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší
  8. Najrýchlejší dopravný prostriedok je bicykel
  9. Novým prezidentom FSOK sa stal Miroslav Kot
  10. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave
  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko
  3. Štart sezóny F1 je za dverami
  4. Predajne Terno a KRAJ znižujú ceny desiatok produktov
  5. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie
  6. Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac
  7. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  8. Hrdinovia bez potlesku
  9. Odvezte sa Ľadovým expresom spoznávať juh Slovenského raja
  10. Herec a dabér Pavel Soukup: můj test autokamery Mio MiVue 798
  1. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 22 576
  2. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 16 503
  3. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom 16 036
  4. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší 13 594
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 12 360
  6. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie – vyhnite sa im 10 961
  7. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave 10 355
  8. Leto na Slovensku: Mimoriadny 48-stranový magazín týždenníkov MY 9 951
  9. Južný Cyprus: skvelá dovolenka až do skorej jesene 9 577
  10. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 9 048
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Osamelí rodičia sa musia vysporiadať s dlhodobým výpadkom druhého príjmu v rodine, ktoré výživné nenahradí.
Norberta Bödöra privádzajú v putách na súd.
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Fico asi vie, prečo sa dištancuje od Bödöra

Azda sa to čoskoro dozvieme aj my.

Peter Tkačenko
Alkohol zlepšuje náladu iba dočasne, po vytriezvení nasleduje úzkosť.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop