Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Paradajkovo-smotanový koláč, lososové ihly, netradičný šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Slaný paradajkový koláč

Potrebujeme: balenie lístkového cesta, 500g cherry paradajok alebo niekoľko klasických paradajok, lyžičku sušenej bazalky, 100 ml sladkej smotany, 100 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 vajíčka, maslo na vymazanie formy, soľ, korenie

Postup: Cesto rozvaľkáme podľa formy, akú použijeme na pečenie. Vymažeme si ju maslom a cesto do nej uložíme. Zmiešame obe smotany s vajíčkom a plnku ochutíme soľou, korením a sušenou bazalkou. Vylejeme ju na cesto a navrch poukladáme nakrájané paradajky.

Upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

Lososové ihly s omáčkou chermoula

Potrebujeme: lososa bez kostí a kože, rímsku rascu, veľký zväzok petržlenovej vňate, zväzok koriandra, 1 strúčik cesnaku, polovicu citróna, trochu čili, olivový olej, hustý plnotučný jogurt, soľ

Postup: Lososa nakrájame na väčšie kocky a dáme ho do misky.

Do mixéra dáme rímsku rascu, koriander aj petržlenovú vňať, postrúhame citrónovú kôru, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme čili, prilejeme trochu olivového oleja a rozmixujeme na hladkú zmes.

Polovicu omáčky vylejeme k lososovi, osolíme ho a dobre premiešame, aby sa ňou kúsky obalili. Necháme marinovať podľa toho, ako dlho potrebujeme, pokojne aj cez noc, alebo aspoň pár minút pred samotnou prípravou.

Zvyšok omáčky zmiešame s jogurtom a dáme vychladiť.

Kúsky lososa napichneme na špajdle a upečieme ho buď na grile alebo v rúre.

Vychladenú omáčku podávame ako dip.

Šalát z dubového listu, radicchia a citrusov

Potrebujeme: 1 a 1/2 š nakrájaného radicchia, 1 a 1/2 š nakrájaného červeného dubového listu, 1 stredne veľký červený grapefruit, 1 červený pomaranč, 2 natenko nakrájané ružové reďkovky 3/4 š semienok granátového jablka, 1/2 š rozdrobeného feta syra, 3 PL olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, 1/2 ČL najemno pokrájanej šalotky, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Červený grapefruit a pomaranč olúpeme tak, aby sme odstránili aj šupku mesiačikov. Priečne ich prekrojíme na štvrtiny. Pokiaľ sú kúsky grapefruitu príliš veľké, môžeme ich ešte rozpoliť.

Dressing pripravíme zmiešaním olivového oleja balzamikového octu a šalotky. Pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti.

Vo veľkej miske zmiešame radicchio, dubový list a plátky reďkovky, všetko polejeme dressingom a dobre premiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne do dvoch alebo štyroch mís, poukladáme na ne citrusy a na vrch ešte pridáme semiačka z granátového jablka a rozdrobený feta syr.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 759
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 077
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 028
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 922
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 891
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 420
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 780
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 610

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop