Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom talianske dobroty: Kurča Vesuvio, penne mascarpone, sladké palacinky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kurča Vesuvio

Potrebujeme: kuracie mäso – môže to byť celé kurča, ktoré naporciujeme alebo zvlášť krídla, a stehná, cesnakový prášok, sušené oregano, 10 malých zemiakov 6 strúčikov cesnaku, 2 dl bieleho vína, 3 dl vývaru, 2 bobkové listy, šampiňóny, mrazený hrášok, maslo, citrón, soľ, čierne korenie, olej

Postup: Kuracinu osolíme, okoreníme, posypeme cesnakovým práškom a oreganom. V hrnci zohrejme trochu oleja a jednotlivé kúsky mäsa na ňom opečieme. Potom ich vyberieme a necháme v teple.

Nakrájané zemiaky osolíme, okoreníme a na výpeku ich tiež opečieme do hneda.

Vrátime do hrnca kurča, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a keď všetko spoločne orestujeme, prilejeme víno.

Keď sa alkohol odparí, zalejeme všetko vývarom, vhodíme bobkové listy, zakryjeme pokrievkou a necháme variť.

Šampiňóny osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a orestujeme.

Keď je kurča hotové, vyberieme ho aj so zemiakmi von z hrnca, omáčku trochu zredukujeme a zjemníme maslom. Vrátime zemiaky, mäso, vložíme šampiňóny aj hrášok a necháme ho už len dôjsť a jedlo je hotové.

Penne mascarpone

Potrebujeme: cestoviny penne, 150 g hráškových strukov, 3 strúčiky cesnaku, smotanu na šľahanie, 4 PL mascarpone, 2 PL olivového oleja, maslo, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, parmezán, pancetta

Postup: Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom a zatiaľ si pripravíme omáčku. V panvici roztopíme trochu masla s olejom a opečieme na ňom cesnak nakrájaný na plátky. Potom pridáme hráškové struky. Nastrúhame muškátový oriešok a po chvíľke restovania ich zalejeme smotanou. Podľa potreby osolíme, okoreníme a napokon pridáme do omáčky mascarpone. Stále miešame, aby sa omáčka nezrazila.

Keď sú už cestoviny hotové, vyberieme ich z hrnca priamo do omáčky a dobre premiešame, aby sa penne dobre obalilo. Opečieme si kúsky pancetty a pridáme ich priamo na tanier, napokon všetko posypeme parmezánom.

Talianske palacinky

Potrebujeme: 2 PL kr. cukru, 3 vajíčka, 100 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 2 PL brandy alebo rumu, maslo

Postup: Cukor vyšľaháme s 1 vajíčkom a dvomi žĺtkami a štipkou soli. Potom pridáme múku a mlieko a šľaháme dovtedy, kým nevznikne hladké cesto. Z jedného bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme brandy alebo rum. A takto ochutený sneh potom zľahka zamiešame do palacinkového cesta.

Maslo si rozpustíme a štetcom ho natierame na panvicu, na ktorej potom pečieme hrubšie palacinky. Kombinujeme ich s ľubovoľnou náplňou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 739
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 080
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 032
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 937
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 833
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 418
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 784
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 602

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop